-

Algemeen

Vrouw verliest benen na gebruik dagelijks product – nu deelt ze haar verhaal

Lauren Wasser is een Californisch model dat in 2012 haar rechterbeen verloor door de meest ongewone reden die ik ooit heb gehoord.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren Wasser (@theimpossiblemuse)

De meesten van ons kunnen zich niet voorstellen hoe een hygiëneproduct tot een nachtmerrie kan leiden en je leven voorgoed kan veranderen. En Lauren’s nachtmerrie is nog niet voorbij. Onlangs moesten artsen haar andere been ge@mputeren. Nu is Lauren vastbesloten dat geen enkele andere vrouw hetzelfde zou moeten doormaken als zij, en waarschuwt ze voor de gevaren van een alledaags product.

Lauren Wasser is een Californisch model dat in 2012 naar het ziekenhuis ging met griepverschijnselen. Het bleek dat ze niet leed aan griep, maar aan het toxischeshocksyndroom veroorzaakt door bacteriële toxines.

De oorzaak van de infectie? Een tampon. Het gebruik van tampons, vooral als ze gedurende vele uren worden achtergelaten, kan een infectie veroorzaken die leidt tot wat bekend staat als toxischeshocksyndroom of TTS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren Wasser (@theimpossiblemuse)

De TTS liet Lauren meer dan een week in coma, en bij het ontwaken moesten ze een been ge@mputeren vanwege de infectie. Ze was 24 jaar oud. Sindsdien heeft Lauren slechts één levensdoel gehad: ervoor zorgen dat niemand anders ooit door moet maken wat zij heeft meegemaakt.

Niemand anders zou dit moeten meemaken “Over een paar maanden zal mijn andere been onvermijdelijk moeten worden ge@mputeerd. Daar kan ik niets aan doen. Maar wat ik wel kan doen, is ervoor zorgen dat dit anderen niet overkomt,” vertelt Lauren aan The Daily Mail.

Lauren is een moeilijke juridische strijd begonnen tegen Kotex Natural Balance, het merk tampons dat ervoor zorgde dat ze zo ernstig reageerde. “Gezien de vagina het meest absorberende deel van het lichaam van een vrouw is en een toegangspoort tot veel van onze vitale organen, is het cruciaal dat consumenten weten wat er werkelijk met hen kan gebeuren,” schrijft Lauren in InStyle.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren Wasser (@theimpossiblemuse)

Helaas moest Lauren onlangs haar andere been @mputeren. Zodra ze de operatiekamer verliet, plaatste het model een foto op haar sociale media-accounts met Paralympisch atlete Amy Purdy, die ook haar benen heeft ge@mputeerd, en schreef het volgende bericht: “Het leven staat op het punt weer heel anders te worden! Toch ben ik in goede spirits en klaar voor mijn volgende hoofdstuk. ???‍♀️??‍♂️ // foto door mijn liefde @camraface“

Deze moedige meid heeft al mijn respect. Blijf vechten, met kracht en optimisme. Lauren blijft vechten niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen, zodat niemand anders hoeft mee te maken wat zij heeft meegemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren Wasser (@theimpossiblemuse)

Deel alsjeblieft het verhaal van Lauren zodat alle vrouwen op de hoogte zijn van de mogelijke gevaren van tampons.

Algemeen

Vrouw erft krot van haar vader en renoveert het tot een droomhuis

‘Toen ik het appartement liet zien dat ik van mijn vader had geërfd, werd ik uitgelachen door iedereen. Mensen raadden me aan om het te verkopen, maar ik had andere plannen! Niemand geloofde dat ik deze “doorn in het oog” er beter uit kon laten zien, maar het eindresultaat is werkelijk verbluffend geworden, zoals je in dit artikel kunt zien! 

De heldin van dit verhaal is een jonge en ambitieuze vrouw die haar beroep maakt als meubelontwerpster. Ze erfde dit appartement van haar vader, een architect die zijn leven lang gewerkt had.

Hoewel haar vader begonnen was met renoveren, besloot de vrouw om de bestaande ruimte volledig te herinrichten en het appartement een tweede kans te geven. Daarom schakelde ze de hulp in van een binnenhuisarchitect.

Het renovatieproces begon met een totale herindeling. Een lange gang werd toegevoegd aan de woonkamer en de ingang naar de keuken werd verplaatst.

De vloer werd bedekt met tegels die hout nabootsen. Ondanks de beperkte ruimte, koos de ontwerper ervoor om de muren te schilderen in een rijke groene kleur, in plaats van de typische lichte tinten.

Bij de ingang zie je een bank met een schoenenrek en een open kapstok. Er werd een ingebouwde opbergkast geplaatst met een dienblad voor de kat.

In het woongedeelte werd gekozen voor een visgraatparketvloer en lichte muren en plafonds. Sneeuwwitte rekken staan in het midden van de kamer, met een zachte zithoek en een tv-hoek. Bij het raam staat een eethoek met antieke stoelen.

Om de keuken af te scheiden van de woonkamer werd een scheidingswand met deur geïnstalleerd. Hier werd een hoekbank geplaatst, op maat gemaakt om de ruimte optimaal te benutten.

De gevels kregen een rustige grijze tint, terwijl voor de tegels op de achterwand een prachtige mintkleur werd gekozen. Op de plaats van de voormalige doorgang staat nu een koelkast.

De slaapkamer kreeg groen behang en een bloemenornament op de accentmuur. Een bed met roze bekleding en een ladekast werden bij het raam geplaatst.

Omdat de eigenaresse vaak vanuit huis werkt, werd een apart kantoor ingericht. Dit werd verdeeld in een ontspanningsruimte bij de ingang en een werkruimte bij het raam. Het recreatiegedeelte kreeg groene muren, terwijl het werkgedeelte wit werd geschilderd.

De badkamer en het toilet werden niet gecombineerd, vanwege praktische overwegingen. Door de herinrichting werd de gang nu verbonden met de badkamer, waar een wasmachine werd geplaatst. De badkamer werd afgewerkt met witte tegels en roze vochtbestendige verf voor de muren.

Lees verder