-

Dieren

Poes heeft mini-pianootje waarop hij speelt als hij honger heeft.

Het leven zou toch heel wat makkelijker zijn moesten onze huisdieren kunnen praten. Maar daar heeft deze poes iets op gevonden. De kat speelt namelijk piano!

Echt ‘piano spelen’ is wellicht een beetje overdreven, maar Winslow maakt duidelijk wat hij wil. In het onderstaande filmpje zien we hoe hij op de piano tokkelt. Zijn baasje stelt hem de voor de hand liggende vraag of hij honger heeft. De poes miauwt natuurlijk van ‘ja’, maar Winslow heeft pech dat het nog geen tijd om te eten is.

Daar heeft de kat geen oren naar, dus blijft hij vrolijk verder tokkelen. Zijn eigenares, Kate Nyx, beweert dat Winslow zelfs kan laten weten wanneer het tijd is om de kattenbak te verschonen.

Kate begon de piano te gebruiken om hem een beetje manieren bij te brengen. Ze vertelde: “Hij rende de hele tijd krijsend rond en ik dacht, dit is niet goed.”

Kate en haar man adopteerden de kat toen hij amper acht weken oud was. Hij was in de tuin van een neef gevonden toen hij met een hond wilde vechten.

Winslow voelde zich altijd tot de piano aangetrokken en begon er snel op te spelen. Zijn baasjes moedigden hem daarbij aan en nu gebruiken ze het om met hun poes te ‘communiceren’.

Kate legt uit dat de kat niet alleen speelt als hij honger heeft. Ze vertelde: “Hij gebruikt de piano om zich uit te drukken in het algemeen, om een beetje aandacht te krijgen, om zijn kattenbak te laten verschonen.”

Dieren

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder