-

Dieren

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Dieren

Zo lang mag je je konijn alleen thuis laten – en het is minder lang dan je denkt

Als konijnenbaasje kom je ongetwijfeld een keer in de situatie terecht dat je je trouwe vriend alleen thuis moet laten. Een kort dagje weg of een weekendje weg is misschien nog te overzien, maar wat als je langer afwezig bent, bijvoorbeeld een hele week? Kun je je konijn dan zonder zorgen alleen laten?

Konijnen als Groepsdieren

Konijnen behoren tot de vier na populairste huisdieren in Nederland, met ongeveer 1,2 miljoen konijnen volgens de Dierenbescherming. Wat veel mensen niet weten, is dat konijnen echte groepsdieren zijn. Dit betekent dat ze van nature sociale dieren zijn die niet goed alleen kunnen zijn. Ze hebben minimaal één maatje nodig om gelukkig te blijven. Alleen in een hok leven kan leiden tot stress en gezondheidsproblemen bij je konijn.

De Zorg Voor Konijnen

Met de juiste verzorging kunnen konijnen een leeftijd van 8 tot 10 jaar bereiken. Dit betekent dat ze voldoende ruimte nodig hebben om te graven, rennen en knagen. Daarnaast hebben ze vezelrijke voeding nodig en veel aandacht om hun nieuwsgierige en slimme aard te bevredigen. Konijnen vinden het fijn om geborsteld en geaaid te worden, zolang ze de mogelijkheid hebben om met vier poten op de grond te blijven.

Hoe Lang Kun Je Een Konijn Alleen Laten?

Het is niet ideaal om een konijn langere tijd alleen te laten. Volgens Niels Kalkman van de Dierenbescherming hoeft een konijnenhok in principe maar eens per week verschoond te worden. Toch betekent dit niet dat je je konijn zo lang alleen moet laten. Het is belangrijk om te zorgen voor een dagelijkse check van je konijn als je langer weg bent. Hoewel konijnen in principe alleen kunnen zijn zolang er genoeg water en voedsel aanwezig is, is het aan te raden om iemand dagelijks langs te laten komen. Dit zorgt ervoor dat je konijn snel geholpen kan worden als er zich een probleem voordoet.

Waarom Niet Alleen Laten?

Kalkman benadrukt dat, hoewel konijnen in principe in staat zijn om een korte tijd alleen te zijn, je nooit een konijn alleen moet houden. Als je je konijn alleen in een hok laat, kan dit leiden tot ernstige ongelukkig gedrag en zelfs gezondheidsproblemen. Konijnen zijn van nature sociale dieren en worden doodongelukkig als ze zonder gezelschap moeten leven.

Conclusie

Als je plannen hebt om een paar dagen of een langere tijd weg te gaan, zorg dan altijd voor de juiste zorg voor je konijn. Het is essentieel om iemand te regelen die dagelijks langs kan komen om te zorgen voor voedsel, water en een controle van de gezondheid van je konijn. Vergeet niet dat konijnen sociale dieren zijn die gelukkig worden van gezelschap, dus het alleen laten van een konijn voor langere periodes is niet aan te raden. Het welzijn van je konijn moet altijd voorop staan, zelfs als dat betekent dat je extra maatregelen moet treffen om ervoor te zorgen dat je huisdier goed verzorgd wordt tijdens jouw afwezigheid.

Lees verder