Connect with us

Verhalen

Ouders beklimmen 3.300 hoge berg met zoontje (3) en dochtertje (7).

Freya (7) en Jackson Houlding (3) mogen zich de jongste mensen ter wereld noemen die de bergtop van de Piz Badile bereikten.

Op die manier volgen ze het voorbeeld van hun vader die een professionele bergbeklimmer is. Leo (40) klom samen met zijn kinderen naar de top van de berg van 3.308 meter hoog, op de grens tussen Italië en Zwitserland.

View this post on Instagram

This proud Dad celebrated his 40th birthday in the summit Bivi hut of the Piz Badile, (3308m) following a family ascent of the 1000m North ridge, the finest route of its grade I've yet to climb. My beautiful Freya, who just turned 7 a week ago, carried herself up and down the whole mountain up on her skinny little legs without any assistance! What a star. Little Jackson, 3 had a bit of help from his Uber-Mum Jess who climbed with him harnessed up inside his carrier for most of the route although he broke free for a few pitches. We paced it out over 4 days, a gruelling 6 hour hike up the new trail to the immaculate and welcoming Sasc Fura Hut, a shorter day with a bit of scrambling to an awesome bivi spot on the shoulder beneath the start of the climb, the massive and continously brilliant rock climb to the wildly exposed summit bivi hut and finally half a dozen abseils and long descent into the beautiful Val Masino valley where Jess and I spent our honeymoon 14 years ago. Employing tactics usually resevered for more extreme ascents I first led with a heavy bag then rapped down and we all climbed the fixed rope on micro-traxions enabling us to climb together and allowing me to show Freya the hidden fairy staircase. Huge kisses to @jesscorrie for being the most amazing wife and mother, to Freya and Jackson for being such brave, strong children and to the weather gods for granting us the stable forecast we needed for our family outing. #familyfun #Bregaglia #kidsarestrongerthanyouthink #socialdistancing #pizbadile

A post shared by Leo Houlding (@leo_houlding) on

Leo doet niet anders dan de gevaarlijkste bergtoppen ter wereld beklimmen. Ook zijn echtgenote, de 41-jarige Jessica, doet aan bergbeklimmen.

Jackson is de jongste persoon ooit die de top bereikte en Freya de jongste persoon die de berg beklom zonder hulp.

De kleine Jackson getuigde achteraf: “Het was echt goed, ik genoot het meest van het stuk dat ik alleen beklom en van de Haribo-snoepjes.”

De vader zei dat het een heel speciale ervaring was om samen met zijn kinderen te klimmen. Leo vertelde: “Mijn dochter klom de hele weg alleen, inclusief het wandelen en alles. Het was behoorlijk indrukwekkend. Ze is vorige week pas zeven geworden.”

Mama Jessica droeg de kleine Jackson, die om en bij de vijftien kilogram weegt, op haar rug. Leo sjouwde met het eten en het kampeermateriaal dat nog meer woog.

De familie begon aan de klim op 25 juli en ze deden het rustig aan. Ze brachten een nacht door in een berghut en twee andere nachten in een tent. Voor Leo was de ervaring zo mogelijk nog meer bijzonder omdat hij zijn veertigste verjaardag vierde op de bergtop.

Jessica onthulde: “Het was fantastisch, ieder jaar maken we het een beetje moeilijker. Het is een enorme prestatie, vooral dan voor mijn dochter.” Freya verklaarde zelf: “Ik vond het ontzettend leuk, maar ook eng. Ik ben echt trots.”