-

Verhalen

Ouders verstoten zieke baby, maar verpleegster heeft andere plannen.

Soms is de lokroep van God zo sterk dat we soms denken, “Ben ik nu gek?” Dat is precies wat er gebeurde met de kinderverpleegster Amber Boyd toen ze de noodzaak voelde om een van haar kleine patiëntjes mee naar huis te nemen – een verlaten baby met een zeldzame genetische afwijking.

Maar ze wist gewoon dat het kleine meisje genaamd Nicole van haar was. Dus volgde Amber haar hart. De toegewijde verpleegster adopteerde de baby die ze in leven had gehouden!

Toen Nicole geboren werd, ontdekten de artsen algauw dat ze leed aan een zeldzame afwijking “omfalocele”. Dit is een aandoening waarbij de organen uit de buik groeien. Daarom werd ze op de neonatale intensieve zorgen opgenomen waar Amber werkzaam is.

“Nicole was heel erg ziek het eerste jaar van haar leven” herinnert Amber zich. “Rond haar eerste verjaardag begon het dan eindelijk beter te gaan, maar dit is niet zomaar iets waarvoor iedereen thuis uitgerust is.”

De biologische ouders van Nicole waren het hoederecht al kwijtgeraakt, dus stond de baby nu onder de hoede van de staat. Het ziekenhuis begon op zoek te gaan naar een pleeggezin – eentje dat voorbereid was op de speciale behoeftes van Nicole.

En toen volgde Amber de lokroep van haar hart …

Al vanaf de eerste dag voelde Amber zich verbonden met de baby.

“Als verpleegster schep je soms echt een bijzondere band met je patiënten”, vertelde ze. “Het overkwam me al vaker, maar nog nooit zo sterk als nu. Ze stond er helemaal alleen voor en was erg ziek. Ik denk dat het mijn moederinstinct was.”

En nadat ze een jaar professioneel voor haar gezorgd had, wist ze gewoon dat zij de beste persoon was om haar verder te verzorgen.

“Ik zei: ‘Nou, dit is gewoon iets dat ik ook thuis kan doen’” zei ze. “Maar dan dacht ik weer dat ik gek was.”

Ze legde het “gekke” idee voor aan haar echtgenoot die dit helemaal niet gek vond. Hij vond dat Nicole bij hen thuishoorde.

Kort daarop kwam Nicole naar het huis van de familie Boyd en ze was vrijwel ogenblikkelijk aangepast aan haar nieuwe thuis!

Het was voor iedereen duidelijk dat Nicole daar gewoon thuishoorde, waarop Amber het meisje officieel adopteerde.

Nicole is nu 3 jaar en onderging 13 operaties om haar organen terug in haar lichaam te plaatsen. Iedereen is verbaasd hoe goed en snel ze zich herstelt.

“Ik kan me geen leven zonder haar voorstellen. We hebben haar nog niet zo heel lang bij ons, maar ze is echt een volwaardig lid van onze familie geworden”, voegt Amber er nog aan toe.

Deel dit bericht als ook jij oneindig veel respect hebt voor deze toegewijde verpleegster.

Verhalen

Ouder dan 100 werden ze verliefd in verpleeghuis – nu zijn ze getrouwd.

De beste liefdesverhalen hebben hun hoogtes en dalen, de ene al wat dramatischer dan de andere. We vergeten het soms, zeker in slechte tijden, maar liefde is overal en waar we dat het minst zouden verwachten.

Liefde is een van de meest intense gevoelens ter wereld en er zijn maar weinig dingen die zo vurig zijn als ware liefde.

De warmte in je lichaam is onbeschrijflijk. Iedereen kent dit verliefde gevoel wel. Vroeg of laat mag je het ervaren. Hoe intens de liefde is en wanneer het gebeurt, hangt af van persoon tot persoon.

Sommigen ervaren het al in hun jeugd, anderen wanneer ze in de bloei van hun leven zijn, en nog anderen in het verpleeghuis.

Deze twee tortelduifjes ontdekten elkaar in een verpleeghuis en nu stapten ze in het huwelijksbootje.

John en Phyllis Cook leerden elkaar kennen in een bejaardentehuis in Ohio. Ze waren op slag verliefd. Nu bezegelden ze hun liefde met een huwelijk! Dit koppel is het levende bewijs dat het nooit te laat is om verliefd te worden!

John (100) en Phyllis (103) werden drie jaar geleden verliefd.

Hun liefde was zo groot, dat besloten om te trouwen, amper een jaar na hun eerste afspraakje. Hun verpleeghuis in Ohio doet het verhaal op Facebook.

Phyllis Cook legde uit aan WNWO: “Om eerlijk te zijn, we waren verliefd op elkaar. Ik snap dat dat misschien overdreven klinkt, maar we waren echt verliefd op elkaar.”

John en Phyllis zijn beiden twee keer getrouwd geweest, maar deze derde keer was voor hen de normaalste zaak van de wereld.

John vertelde: “We vullen elkaar op vele manieren aan en we houden van elkaars gezelschap.”

Gevraagd wat John het liefste zou doen, antwoordt John mysterieus: “Nou, daar zou ik waarschijnlijk niet over moeten praten.”

Echte liefde is iets geweldig! Denk eraan: je bent nooit te oud om verliefd te worden!

Lees verder