Connect with us

Verhalen

Ouders verstoten zieke baby, maar verpleegster heeft andere plannen.

Soms is de lokroep van God zo sterk dat we soms denken, “Ben ik nu gek?” Dat is precies wat er gebeurde met de kinderverpleegster Amber Boyd toen ze de noodzaak voelde om een van haar kleine patiëntjes mee naar huis te nemen – een verlaten baby met een zeldzame genetische afwijking.

Maar ze wist gewoon dat het kleine meisje genaamd Nicole van haar was. Dus volgde Amber haar hart. De toegewijde verpleegster adopteerde de baby die ze in leven had gehouden!

Toen Nicole geboren werd, ontdekten de artsen algauw dat ze leed aan een zeldzame afwijking “omfalocele”. Dit is een aandoening waarbij de organen uit de buik groeien. Daarom werd ze op de neonatale intensieve zorgen opgenomen waar Amber werkzaam is.

“Nicole was heel erg ziek het eerste jaar van haar leven” herinnert Amber zich. “Rond haar eerste verjaardag begon het dan eindelijk beter te gaan, maar dit is niet zomaar iets waarvoor iedereen thuis uitgerust is.”

De biologische ouders van Nicole waren het hoederecht al kwijtgeraakt, dus stond de baby nu onder de hoede van de staat. Het ziekenhuis begon op zoek te gaan naar een pleeggezin – eentje dat voorbereid was op de speciale behoeftes van Nicole.

En toen volgde Amber de lokroep van haar hart …

Al vanaf de eerste dag voelde Amber zich verbonden met de baby.

“Als verpleegster schep je soms echt een bijzondere band met je patiënten”, vertelde ze. “Het overkwam me al vaker, maar nog nooit zo sterk als nu. Ze stond er helemaal alleen voor en was erg ziek. Ik denk dat het mijn moederinstinct was.”

En nadat ze een jaar professioneel voor haar gezorgd had, wist ze gewoon dat zij de beste persoon was om haar verder te verzorgen.

“Ik zei: ‘Nou, dit is gewoon iets dat ik ook thuis kan doen’” zei ze. “Maar dan dacht ik weer dat ik gek was.”

Ze legde het “gekke” idee voor aan haar echtgenoot die dit helemaal niet gek vond. Hij vond dat Nicole bij hen thuishoorde.

Kort daarop kwam Nicole naar het huis van de familie Boyd en ze was vrijwel ogenblikkelijk aangepast aan haar nieuwe thuis!

Het was voor iedereen duidelijk dat Nicole daar gewoon thuishoorde, waarop Amber het meisje officieel adopteerde.

Nicole is nu 3 jaar en onderging 13 operaties om haar organen terug in haar lichaam te plaatsen. Iedereen is verbaasd hoe goed en snel ze zich herstelt.

“Ik kan me geen leven zonder haar voorstellen. We hebben haar nog niet zo heel lang bij ons, maar ze is echt een volwaardig lid van onze familie geworden”, voegt Amber er nog aan toe.

Deel dit bericht als ook jij oneindig veel respect hebt voor deze toegewijde verpleegster.