Connect with us

Meer leuks

Onderzoek: ‘Mannen verstoppen zich uren op wc om aan huishoudelijke te ontsnappen’

toilet

Volgens nieuw onderzoek verstoppen mannen zich urenlang op de wc om aan huishoudelijke taken te ontsnappen. Herkenbaar?

Soms hebben we allemaal wel eens een beetje rust nodig. Daar kunnen ouders van jongere kinderen zeker over meepraten. En als je dan even een moment rust hebt, geniet je daar met volle teugen van. Vaak willen we dan meer.

Een nieuw onderzoek toont aan dat mannen zich precies om die reden wat meer terugtrekken op het toilet.

Het huishouden is een voltijdse baan. Kleren wassen, kinderen ophalen van de school, schoonmaken, boodschappen doen, het afval buiten zetten, en ga zo maar door.

Met zo’n hectisch leven betekent een ogenblik rust goud. Het is niet altijd simpel om tijd voor jezelf te maken. En blijkt dat mannen die rust en stilte zoeken op de plee.

Volgens een onderzoek bij 1.000 mannen zitten mannen gemiddeld zeven uur op de wc, maar zonder dat ze echt moeten. De belangrijkste redenen om naar het toilet te gaan waren: luidruchtige kinderen, een chagrijnige vrouw en ontsnappen aan huishoudelijke taken.

Een woordvoerder van het bedrijf dat de studie uitvoerde verklaart: “De wc is het toevluchtsoord van de woning, een plek waar men zich van de buitenwereld kan afschermen, al is het maar voor eventjes. Iets waar heel wat mannen van profiteren.”

Lees verder

Meer leuks

Droombaan: betaald worden om middagdutjes te doen

dutje doen

Het is tegenwoordig niet zo simpel om de baan van je dromen te vinden. Maar in dit geval mag je dromen letterlijk nemen.

Nee, dit is geen grap. De Amerikaanse website EachNight is op zoek naar vijf mensen die willen deelnemen aan een onderzoek. De studie wil peilen naar de impact van middagdutjes.

Je krijgt er zowaar 1.500 dollar of ongeveer 1.250 euro voor. Inderdaad, een fors bedrag om gewoon een middagdutje te doen.

EachNight is een website met focus op slapen met onder meer tips om beter te slapen en reviews over matrassen, en ga zo maar door. Met het onderzoek over microslaapjes hoopt de website een inzicht te geven over de voor- en nadelen van dutjes.

Het gaat om een voltijdse baan van een maand. De deelnemers moeten dutjes doen van verschillende lengtes. Zo wil men achterhalen wat de beste duurtijd is van een dutje. Ook kijken de onderzoekers naar factoren zoals productiviteit, het geheugen en algemene vermoeidheid.

De geknipte kandidaat is bij voorkeur single om tijdens het slapen niet gestoord te worden. Je moet wel een mondje Engels kunnen, want na elk rondje slapen volgt er feedback.

Niet allemaal tegelijk je kans wagen! Solliciteren kan tot 30 juni.

Lees verder

Meer leuks

Israël bombardeert flatgebouw met Hamas-kantoor helemaal plat

flatgebouw

Na een luchtaanval van Israël is een flatgebouw van dertien verdiepingen in Gaza compleet ingestort. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn. Israël had de bewoners vooraf gewaarschuwd. Hamas reageerde dan weer met een ongeziene raketaanval op Tel Aviv.

Bij de vergeldingsaanval met 130 raketten kwam minstens een vrouw om het leven. In de voorstad Holon bij Tel Aviv raakten nog eens acht personen gewond nadat een raket een bus trof.

In de stad Asjkelon vielen bij een raketaanval twee doden te betreuren. Sinds het nieuwe conflict tussen Israël en Hamas zijn dit de eerste Israëlische slachtoffers.

Aanleiding voor de vergeldingsaanval is een Israëlisch bombardement op een kantoor van Hamas. Het flatgebouw is daarbij met de grond gelijk gemaakt.

Lees verder

Meer leuks

Nadat je de Frikandellington geprobeerd hebt, wil je nooit nog Beef Wellington

frikandellen

Een Beef Wellington is natuurlijk een heerlijk gerecht. De English pie leent zich uitstekend voor feestelijke maaltijden. Het kanaal ‘FoodTube’ komt echter met een veel betere versie: de Frikandellington!

Timo de Beurs van Restaurant Slagerij De Beurs in Amsterdam tilt frikandellen tot een hoger niveau. De cuisinier bedacht een waanzinnige variant van de heerlijke frikandellensnack. In een uitgebreide video leert Timo ons hoe we de Frikandellington zelf kunnen maken.

De Beef Wellington is gemaakt van korstdeeg gevuld met frikandellen. Eerder toonde Timo al hoe je zelf frikandellen kunt maken.

Het FoodTube-kanaal is hoe dan ook een geweldige aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt.

Lees verder
Advertisement

Trending