Connect with us

Meer leuks

Onderzoek: ‘Mannen verstoppen zich uren op wc om aan huishoudelijke te ontsnappen’

toilet

Volgens nieuw onderzoek verstoppen mannen zich urenlang op de wc om aan huishoudelijke taken te ontsnappen. Herkenbaar?

Soms hebben we allemaal wel eens een beetje rust nodig. Daar kunnen ouders van jongere kinderen zeker over meepraten. En als je dan even een moment rust hebt, geniet je daar met volle teugen van. Vaak willen we dan meer.

Een nieuw onderzoek toont aan dat mannen zich precies om die reden wat meer terugtrekken op het toilet.

Het huishouden is een voltijdse baan. Kleren wassen, kinderen ophalen van de school, schoonmaken, boodschappen doen, het afval buiten zetten, en ga zo maar door.

Met zo’n hectisch leven betekent een ogenblik rust goud. Het is niet altijd simpel om tijd voor jezelf te maken. En blijkt dat mannen die rust en stilte zoeken op de plee.

Volgens een onderzoek bij 1.000 mannen zitten mannen gemiddeld zeven uur op de wc, maar zonder dat ze echt moeten. De belangrijkste redenen om naar het toilet te gaan waren: luidruchtige kinderen, een chagrijnige vrouw en ontsnappen aan huishoudelijke taken.

Een woordvoerder van het bedrijf dat de studie uitvoerde verklaart: “De wc is het toevluchtsoord van de woning, een plek waar men zich van de buitenwereld kan afschermen, al is het maar voor eventjes. Iets waar heel wat mannen van profiteren.”