Connect with us

Meer leuks

Albinozusjes gaan compleet viraal vanwege hun betoverende schoonheid.

Wat een prachtige meisjes!

Twee albinozusjes uit Kazachstan gooien overal hoge ogen vanwege hun oogverblindende schoonheid. Assel en Kamila verschillen twaalf jaar in leeftijd en hebben beiden albinisme.

De kans dat iemand wordt geboren met albinisme varieert naargelang de locatie tussen de 1 op 3.000 tot 1 op 20.000.

Assel is 14 jaar oud en haar zus Kamilia mocht onlangs twee kaarsjes uitblazen. De meisjes hebben ook nog een achtjarig broertje, die geen albinisme heeft.

Assel vertelde: “Mensen zijn verrast omdat we albino’s zijn. Heel wat mensen weten niet wat albino’s zijn.”

Toen Assel geboren werd, was ook haar mama Aiman Sarkitov heel verrast door de bijzondere eigenschappen van haar dochter.

Ze had echter nooit durven dromen dat ook haar tweede dochtertje een albino zou zijn.

Assel begon een modellencarrière toen ze tien jaar oud was en na de geboorte van kleine zus Kamila waren de familiefoto’s nog bijzonderder.

De trotse moeder vertelde: “De dokters waren verrast en dachten dat ze blonde haren had. Dus begon ik er een beetje over te lezen en ontdekte ik dat mijn dochters albino’s zijn.”

Albino’s hebben vrijwel geen melanine en daarom moeten ze goed oppassen in de zon. De zusjes beseffen dit maar al te goed en nemen altijd de nodige voorzorgen.

Assel legde uit: “Wanneer ik ’s middags naar buiten ga, doe ik zonnebrandcrème op, draag ik kledij om mijn huid te beschermen of heb ik een paraplu. ’s Nacht als er geen zon is, is het voor mij veel eenvoudiger.”

De prachtige zussen hebben een eigen Instagramaccount, waar je nog meer prachtige foto’s van ze kunt bewonderen!