-

Overig

Albinozusjes gaan compleet viraal vanwege hun betoverende schoonheid.

Wat een prachtige meisjes!

Twee albinozusjes uit Kazachstan gooien overal hoge ogen vanwege hun oogverblindende schoonheid. Assel en Kamila verschillen twaalf jaar in leeftijd en hebben beiden albinisme.

De kans dat iemand wordt geboren met albinisme varieert naargelang de locatie tussen de 1 op 3.000 tot 1 op 20.000.

Assel is 14 jaar oud en haar zus Kamilia mocht onlangs twee kaarsjes uitblazen. De meisjes hebben ook nog een achtjarig broertje, die geen albinisme heeft.

Assel vertelde: “Mensen zijn verrast omdat we albino’s zijn. Heel wat mensen weten niet wat albino’s zijn.”

Toen Assel geboren werd, was ook haar mama Aiman Sarkitov heel verrast door de bijzondere eigenschappen van haar dochter.

Ze had echter nooit durven dromen dat ook haar tweede dochtertje een albino zou zijn.

Assel begon een modellencarrière toen ze tien jaar oud was en na de geboorte van kleine zus Kamila waren de familiefoto’s nog bijzonderder.

De trotse moeder vertelde: “De dokters waren verrast en dachten dat ze blonde haren had. Dus begon ik er een beetje over te lezen en ontdekte ik dat mijn dochters albino’s zijn.”

Albino’s hebben vrijwel geen melanine en daarom moeten ze goed oppassen in de zon. De zusjes beseffen dit maar al te goed en nemen altijd de nodige voorzorgen.

Assel legde uit: “Wanneer ik ’s middags naar buiten ga, doe ik zonnebrandcrème op, draag ik kledij om mijn huid te beschermen of heb ik een paraplu. ’s Nacht als er geen zon is, is het voor mij veel eenvoudiger.”

De prachtige zussen hebben een eigen Instagramaccount, waar je nog meer prachtige foto’s van ze kunt bewonderen!

Overig

Droombaan: betaald worden om middagdutjes te doen

dutje doen

Het is tegenwoordig niet zo simpel om de baan van je dromen te vinden. Maar in dit geval mag je dromen letterlijk nemen.

Nee, dit is geen grap. De Amerikaanse website EachNight is op zoek naar vijf mensen die willen deelnemen aan een onderzoek. De studie wil peilen naar de impact van middagdutjes.

Je krijgt er zowaar 1.500 dollar of ongeveer 1.250 euro voor. Inderdaad, een fors bedrag om gewoon een middagdutje te doen.

EachNight is een website met focus op slapen met onder meer tips om beter te slapen en reviews over matrassen, en ga zo maar door. Met het onderzoek over microslaapjes hoopt de website een inzicht te geven over de voor- en nadelen van dutjes.

Het gaat om een voltijdse baan van een maand. De deelnemers moeten dutjes doen van verschillende lengtes. Zo wil men achterhalen wat de beste duurtijd is van een dutje. Ook kijken de onderzoekers naar factoren zoals productiviteit, het geheugen en algemene vermoeidheid.

De geknipte kandidaat is bij voorkeur single om tijdens het slapen niet gestoord te worden. Je moet wel een mondje Engels kunnen, want na elk rondje slapen volgt er feedback.

Niet allemaal tegelijk je kans wagen! Solliciteren kan tot 30 juni.

Lees verder