-

Dieren

Hond laat journalist die asiel bezoekt voor reportage niet los totdat hij hem adopteert.

Liefde op het eerste gezicht is een van de mooiste dingen die er zijn in het leven. Toen deze journalist een asiel bezocht voor een reportage, had hij nooit gedacht dat hij met een hond naar huis zou gaan. Maar het stond gewoon in de sterren geschreven.

Miljoenen dieren wereldwijd staan te popelen om een gouden mandje te vinden. Het leven op straat is hard en heel wat dierenopvangen zitten vol met dieren die verwaarloosd of zelfs mishandeld werden.

Een journalist ging in 2019 een reportage maken over een hondenasiel. De meeste dieren in het asiel hebben geen gemakkelijk leven achter de rug. Toen hij foto’s aan het maken was, kwam er plotseling een hond op hem af.

In de onderstaande video zien we dat een hond plotseling zijn middel vastpakte en om een knuffel smeekte. Aanvankelijk was de journalist verbaasd over hoe affectief het dier was, zeker omdat ze elkaar nog nooit eerder gezien hadden.

De viervoeter had gewoon affectie nodig en voelde zich veilig bij de journalist. De man moest deze liefde gewoon beantwoorden. Hij begint hem zachtjes te aaien en praat tegen de hond om hem gerust te stellen.

De lieve pup wilde hem gewoon niet meer loslaten. Wie kan er aan zoveel warmte en liefde weerstaan? Dat is inderdaad onmogelijk. En zo vond deze viervoeter eindelijk zijn gouden mandje!

Uiteindelijk adopteerde de journalist de hond en nu zijn de twee gelukkiger dan ooit!

Dieren

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder