-

Wonen

Onderzoek: Wijn drinken met vriendinnen verlengt levensverwachting

In donkere tijden moeten we altijd op zoek naar lichtpuntjes. Iedereen weet dat lachen gezond is, maar nu blijkt uit onderzoek dat ook wijn drinken met vriendinnen de levensverwachting kan verlengen. Natuurlijk met mate!

Eindelijk nog eens echt goed nieuws: we hebben geen excuus meer nodig om een heerlijk glas wijn af te slaan.

Onderzoek concludeert dat het drinken van wijn in aangenaam gezelschap de levensverwachting kan verlengen.

Een onderzoek van de Universiteit van Oxford geeft aan dat het drinken van wijn met vrienden niet alleen positieve effecten heeft op de mentale gezondheid, maar dat het bovendien ook nog eens goed is voor ons lichaam.

De studie bracht aan het licht dat tijd spenderen met vrienden hoe dan ook bevorderlijk is voor je algemene gezondheid. “Over het algemeen zien we vrienden ongeveer twee keer per week”, onthult dokter Robin Dunbar.

Betere stressbeheersing

De studie toont ook aan dat dames die af en toe een glaasje wijn nuttigen (niet iedere dag) beter kunnen omgaan met stress.

Ons lichaam scheidt dan oxytocine af, een stof die ook bekend is als het liefdeshormoon. Dat wordt aangemaakt als we tijd spenderen met dierbaren.

Oxytocine vermindert het stressgehalte in het lichaam. Daardoor voelen we ons beter en kunnen we beter afstand nemen van dagelijkse problemen.

“Hetzelfde geldt voor mannen, zelfs als ze anders met elkaar omgaan. Ze sporten meestal samen”, geeft dokter Robin Dunbar nog mee.

Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar het is wel belangrijk om met mate te drinken. Mediteren en sporten zijn uiteraard ook voortreffelijke manieren om stress te verminderen.

Wonen

Handige trucs om jouw parfum langer te laten ruiken

Iedereen ruikt graag lekker. Het is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen, maar je hebt ook een grotere aantrekkingskracht voor de mensen rondom je. Het is echter belangrijk om te weten welk geurtje je gebruikt. Het is geen geheim dat eau de toilette en eau de cologne behoorlijk minder sterk ruiken dan eau de parfum of gewoon parfum.

Dat heeft alles te maken met het percentage van het parfum dat in het flesje zit. De zwakste versies houden amper twee uur stand, terwijl de krachtige parfums de hele dag duren. Wil je dus langer lekker blijven ruiken, moet je kiezen voor een variant met een hoog parfumpercentage.

Tijdstip om parfum te spuiten

De twee belangrijkste dingen waar je op moet letten bij gebruik van parfum zijn: waar je het doet en wanneer je het spuit. Ook de huid speelt een cruciale rol. Dit is immers de plaats waar je het geurtje gaat spuiten. Het beste ogenblik om parfum te gebruiken, is meteen na het douchen. Omdat je poriën dan open staan, absorbeert je huid het parfum het beste. Dat zorgt er dan weer voor dat het parfum langer blijft ruiken. Daarom is een goede huidverzorging eveneens van belang om het beste effect te bereiken.

Spuit op deze speciale plekjes

Een andere doorslaggevende factor voor een parfum die het lang uithoudt, is de plaats waar je het spuit. Je spuit het beste op zogenaamde ‘pulse points’. Dit zijn de zones van je lichaam waar je aderen dicht op je huid zitten. Op die plaatsen is het warm, waardoor de geur langer effect heeft. Die zones zijn onder andere: je hals, je polsen, je onderarm en de binnenkant van je ellebogen. Een andere tip is om het parfum in je haar of op je kleding te spuiten. Ook op die manier blijft de geur een beetje langer hangen.

Lees verder