Connect with us

Diertjes

Winkeleigenaar laat expres zakken hondenvoer open zodat zwerfhonden kunnen eten.

In deze bizarre tijden is het belangrijk om samenhorig te zijn. Voornamelijk dan voor zij die het minder goed dan ons hebben. Een winkeluitbater uit de Peruaanse hoofdstad Lima toonde dat hij een groot hart heeft voor dieren.

Carlos Augusto Salome baat in Lima een winkel uit in onder andere hondenvoer. Hij heeft een aantal spulletjes buiten uitgestald. Dat doet hij niet alleen voor het gemak van zijn klanten, maar ook voor de zwerfhonden in de stad.

Aanvankelijk was dat niet de bedoeling, maar toen Carlos op een dag een hond zag eten, stelde hij zich in hun plaats. Hij stelde zich de vraag: als mensen het tijdens de coronacrisis al zo moeilijk hebben om aan voedsel te raken, wat moet het dan zijn voor straathonden?

Carlos schreef op Facebook: “Nog een pup die gebruik maakt van de onachtzaamheid, maar geen probleem, ik denk niet dat ik failliet ga omdat ik hem wat voer heb gegeven.”

Hij deelde een kiekje van een hongerige zwerfhond die gretig uit een openstaande zak voer eet. Wellicht is het maar een beetje voor de hond, maar genoeg om de dag te overleven.

Voor de crisis aten de honden de restjes die mensen op straat achterlieten, maar de lockdown veranderde alles. De honden op straat hebben het nu veel moeilijker om eten te vinden.

Carlos bewijst nog maar eens dat een klein gebaar een wereld van verschil kan maken. Laten we deze verkoper overladen met hartjes!

Otro perrito aprovechando el descuidó. Pero no hay problema no creo que me vaya a la quiebra x brindarle un poquito de comida

Posted by Carlos Augusto Salome Untiveros on Wednesday, August 5, 2020