Connect with us

Diertjes

Winkeleigenaar laat expres zakken hondenvoer open zodat zwerfhonden kunnen eten.

In deze bizarre tijden is het belangrijk om samenhorig te zijn. Voornamelijk dan voor zij die het minder goed dan ons hebben. Een winkeluitbater uit de Peruaanse hoofdstad Lima toonde dat hij een groot hart heeft voor dieren.

Carlos Augusto Salome baat in Lima een winkel uit in onder andere hondenvoer. Hij heeft een aantal spulletjes buiten uitgestald. Dat doet hij niet alleen voor het gemak van zijn klanten, maar ook voor de zwerfhonden in de stad.

Aanvankelijk was dat niet de bedoeling, maar toen Carlos op een dag een hond zag eten, stelde hij zich in hun plaats. Hij stelde zich de vraag: als mensen het tijdens de coronacrisis al zo moeilijk hebben om aan voedsel te raken, wat moet het dan zijn voor straathonden?

Carlos schreef op Facebook: “Nog een pup die gebruik maakt van de onachtzaamheid, maar geen probleem, ik denk niet dat ik failliet ga omdat ik hem wat voer heb gegeven.”

Hij deelde een kiekje van een hongerige zwerfhond die gretig uit een openstaande zak voer eet. Wellicht is het maar een beetje voor de hond, maar genoeg om de dag te overleven.

Voor de crisis aten de honden de restjes die mensen op straat achterlieten, maar de lockdown veranderde alles. De honden op straat hebben het nu veel moeilijker om eten te vinden.

Carlos bewijst nog maar eens dat een klein gebaar een wereld van verschil kan maken. Laten we deze verkoper overladen met hartjes!

Otro perrito aprovechando el descuidó. Pero no hay problema no creo que me vaya a la quiebra x brindarle un poquito de comida

Posted by Carlos Augusto Salome Untiveros on Wednesday, August 5, 2020

Lees verder

Diertjes

Flessenautomaat geeft voeder aan straathonden in plaats van geld

flessenautomaat

Straathonden leiden een moeilijk bestaan. Er zijn gelukkig een heleboel mensen die zich iedere dag inzetten om hun welzijn te verbeteren. Istanbul kent een groot probleem van zwerfkatten en straathonden. Een van de initiatieven om deze dieren te helpen is een flessenautomaat die voeder geeft aan zwerfdieren.

Het bedrijf Pugedon kwam met een geweldige manier om de dieren te helpen. Met hun initiatief slaan ze twee vliegen in één klap. Ze wilden vermijden dat mensen plastic flessen dumpen en dieren helpen om voedsel te vinden.

De automaat werkt heel eenvoudig: telkens wanneer er een fles in gegooid wordt, loopt het bakje onderaan vol met dierenvoer. Het is ook mogelijk om een waterbakje met water te vullen.

De automaat was in 2014 de enige ter wereld. Ondertussen is de machine verbeterd en kreeg hij de naam MamaMatic. Nu zijn de automaten te vinden in verschillende wijken van Istanbul.

Lees verder

Diertjes

Gemeenten beginnen met verplicht chippen van katten

katten chippen verplicht

Volgens de Dierenbescherming raken er ieder jaar meer dan 38.000 katten vermist. Als ze al worden teruggevonden, zijn ze doorgaans heel gestrest en fel vermagert. Omdat hun baasjes niet op te sporen zijn, keren veel van deze dieren nooit meer terug naar huis.

Verplicht chippen van katten moet dat veranderen. Bij honden is dit al verplicht, maar voor katten vooralsnog niet.

Nu beginnen twee steden, Alphen aan den Rijn en Amsterdam, met een proefproject van minister Carola Schouten. In deze twee steden zullen honderdduizenden katten verplicht geregistreerd en gechipt worden. Op die manier is de eigenaar altijd terug te vinden.

Als de proef een succes is, zullen ook andere gemeenten volgen. De minister wil nog niets kwijt over de handhaving. Volgens RTL Nieuws vertelde ze: “Die details werken we de komende maanden samen met de gemeenten uit.”

De katten zelf merken vrijwel niets van het chippen. In Nederland zijn er om en bij de een miljoen zwerfkatten. Met het chippen van alle katten moet dit aantal dalen.

De Dierenbescherming begon een petitie om te pleiten voor een landelijke chipplicht voor katten. Daarvoor bestaan vier belangrijke argumenten: dierenleed voorkomen, dumpen van katten verhinderen, zwerfkatten terugdringen en katten herenigen met hun baasjes.

Vind jij dit een goede maatregel?

Lees verder

Diertjes

Poes troost beste vriendje dat bang is tijdens het onweer.

Emma Patricia is de trotse bezitter van vier asielkatten. Het is dus altijd wel een beetje chaos in huis. De katten doen niets liever dan ravotten en spelen, en vooral Norman en Noah zijn heel onstuimig.

De zus van Emma vond Noah tijdens een kanotocht. Het katje lag moederziel alleen langs de rivier. Emma vertelde aan The Dodo: “Ik kwam hem halen en hij is nooit meer weggegaan.”

Eenmaal Noah zich bij het gezin voegde, was het Norman die voor zijn broertje zorgde. Emma legde uit: “Ze vinden het geweldig om dicht bij elkaar te zijn.” Als je de ene kat ziet, is de andere poes niet veraf. Ze zijn altijd samen.

Onlangs hield er een zwaar onweer lelijk huis in de omgeving van Emma. De vrouw was aan het ontbijten, toen ze naar het raam keek en de twee poezenbroers zag zitten. Het leek wel of Norman zijn adoptiebroer Noah aan het troosten was! Norman wilde zijn vriendje duidelijk maken dat hij niet bang hoefde te zijn.

Emma maakte snel een kiekje van het tafereel en postte het op Twitter alvorens naar haar werk te vertrekken. Toen ze ’s avonds thuiskwam, was het bericht al compleet viraal gegaan. Emma vindt het geweldig dat dit prachtige tafereel zoveel aandacht en positieve reacties kreeg.

Het leven is altijd makkelijker en aangenamer met een goede vriend aan je zijde!

Lees verder

Trending