Connect with us

Verhalen

Camerateam onthult wat 98-jarige iedere dag doet – en de hele wereld huilt om harde realiteit.

Deze lieve oude dame heet Mary Tony en is 98 jaar oud. De Amerikaanse woont eenzaam in een klein huisje en probeert wanhopig de tijd te verdrijven. Het is een hete zomerdag, groene blaadjes ruisen zachtjes in de wind, de vogeltjes fluiten en de buren genieten op het terras. Maar Mary zit vastgeroest in haar huis.

Daarom houdt er dagelijks een kleine bus halt voor het huis van Mary om de vriendelijke dame naar het plaatselijke seniorencentrum te brengen. Daar kan ze enkele uurtjes haar droevige bestaan vergeten. Maar deze keer is haar bezoek anders want er is een camerateam aanwezig. Terwijl de camera filmt, lacht Mary vrolijk en uitbundig.

Laatste dag vol vreugde

In het seniorencentrum probeert men alles om de gepensioneerden een mooie tijd te bezorgen. “Ik hoop, dat als ze naar huis gaan en de volgende dag niet meer terugkomen omdat ze er niet meer zijn, dat hun laatste dag vol vreugde was”, zegt een medewerkster van het centrum. Als het camerateam vraagt of ze haar werk belangrijk vindt, antwoordt ze eenvoudig: “Omdat ze nog leven. Ze zijn niet anders dan toen ze jonger waren.”

Verdriet in ogen

Wanneer de bus de oude mensen terug ophaalt, ziet men het verdriet in Mary’s ogen, want thuis is ze eenzaam en op zichzelf aangewezen. Maar de interesse van het camerateam is gewekt en ze willen weten wat Mary thuis doet. “Wat moet ik doen? Waar kan ik naartoe? Ik ben alleen. Ik zie niet meer goed. Ik hoor niet goed. Ik kan niet bij mijn nichtjes leven want die hebben allemaal een gezin”, zegt ze droevig. Het seniorencentrum is een lichtpuntje in haar droevige alledag. “Ik kan nauwelijks wachten tot het morgen is om terug te komen. Ik vind het zo leuk. Maar zaterdag en zondag is er niemand.”

Wat ze doet om deze twee eindeloze dagen door te brengen, grijpt recht naar de keel: “Ik knip de reclamefolders in reepjes. Daarna knip ik de repen in kleine stukjes en stop ze zo in een vuilniszak”, zegt ze met een gebroken, hese stem. “Ik moet iets doen, anders word ik helemaal gek.”

Wat ze doen als ze alleen zijn

Als de medewerkster van het seniorencentrum op bezoek komt en ontdekt hoe Mary haar weekend doorbrengt, barst ze in tranen uit: “Ik heb er nooit over nagedacht, als ze vertrekken en ik naar m’n leven terugkeer, wat ze doen als ze alleen zijn.” Maar haar eenzaamheid is voor Mary geen reden om in zelfmedelijden te vervallen. Ze zegt daarentegen: “Welke 98-jarige kan er nog op eigen benen staan? Ik kan het. En dat wil ik doen zolang het nog gaat.”

Als haar bezoek vertrekt, kijkt ze haar nog lang achterna. “Ik hou van je omdat je gekomen bent. Dit heeft mijn dag gered. En dat zal ik niet vergeten”, zucht Mary, zichtbaar aangegrepen door de aandacht die haar eindelijk te beurt viel.

Voor Mary is dat beetje aandacht meer waard dan alles ter wereld. Ze weet nu dat ze niet alleen is en dat er mensen zijn die om haar geven en op haar letten. Mary’s bitterzoete verhaal herinnert ons eraan dat geen enkel mens vergeten mag worden, ongeacht hoe oud ze ook zijn.

DEEL dit belangrijke verhaal met iedereen die je kent!

Lees verder

Verhalen

Jongetje (5) overleeft hondenaanval – mama haalt uit naar zij die hem ‘monster’ noemen.

Op amper vijfjarige leeftijd moest Ryder Wells al meer ellende ondergaan dan de meeste mensen in hun hele leven.

Tegen alle verwachtingen in overleefde de jongen uit North Carolina in 2015 een brutale aanval van twee rottweilers. Hij was amper 21 maanden oud toen de agressieve honden hem aanvielen. Hij verloor de helft van zijn gezicht, zijn tanden waren verbrijzeld en hij leed een geperforeerde long en had een gebroken arm.

Zijn familie dacht dat hij het niet zou overleven, maar de kleine vechter zette door en onderging sindsdien meer dan 50 operaties.

GoFundMe

Wrede reacties

In plaats van geprezen te worden voor zijn dapperheid, krijgt de jongen af te rekenen met wrede commentaren van kinderen en volwassenen.

Zijn leerbegeleider zegt dat Ryder aangestaard werd door volwassenen. Mama Brittany zei: “Toen we naar het park gingen, was er een kind die naar hem wees en monster riep, alvorens weg te rennen.”

En dat is helaas geen alleenstaand geval. De moeder zegt dat het hartverscheurend is om zo behandeld te worden na alles wat het kleintje meemaakte.

GoFundMe

“Maar hij is zo’n vechter, hij laat het hoofd niet hangen”, voegde de moeder eraan toe. Het herstel van Ryder mag een wonder heten en zelfs de dokters hadden het niet verwacht.

Nu is de 31-jarige moeder bang omdat Ryder nu naar school zal gaan. “Hij draagt een bril en een kap en soms laat hij zijn hoofd opzij hangen om het te verbergen. Maar ik zeg hem elke dag dat hij prachtig is, anders is mooi en het is oké om anders te zijn.”

Nu wil de moeder bewustwording verspreiden over de gevolgen van pesten. Ze hoopt dat het verhaal van Ryder mensen twee keer zal doen nadenken alvorens mensen te beoordelen op hun uiterlijk.

We moeten onze kinderen leren om aardig te zijn voor kinderen zoals Ryder en mensen niet te beoordelen op hun uiterlijk. Gelukkig zijn er ook heel wat mensen die hun goed hart laten zien door de jongen te helpen bij de betaling van zijn medische kosten.

Laten we deze jongen overladen met hartjes!

Lees verder

Verhalen

Ouder dan 100 werden ze verliefd in verpleeghuis – nu zijn ze getrouwd.

De beste liefdesverhalen hebben hun hoogtes en dalen, de ene al wat dramatischer dan de andere. We vergeten het soms, zeker in slechte tijden, maar liefde is overal en waar we dat het minst zouden verwachten.

Liefde is een van de meest intense gevoelens ter wereld en er zijn maar weinig dingen die zo vurig zijn als ware liefde.

De warmte in je lichaam is onbeschrijflijk. Iedereen kent dit verliefde gevoel wel. Vroeg of laat mag je het ervaren. Hoe intens de liefde is en wanneer het gebeurt, hangt af van persoon tot persoon.

Sommigen ervaren het al in hun jeugd, anderen wanneer ze in de bloei van hun leven zijn, en nog anderen in het verpleeghuis.

Deze twee tortelduifjes ontdekten elkaar in een verpleeghuis en nu stapten ze in het huwelijksbootje.

John en Phyllis Cook leerden elkaar kennen in een bejaardentehuis in Ohio. Ze waren op slag verliefd. Nu bezegelden ze hun liefde met een huwelijk! Dit koppel is het levende bewijs dat het nooit te laat is om verliefd te worden!

John (100) en Phyllis (103) werden drie jaar geleden verliefd.

Hun liefde was zo groot, dat besloten om te trouwen, amper een jaar na hun eerste afspraakje. Hun verpleeghuis in Ohio doet het verhaal op Facebook.

Phyllis Cook legde uit aan WNWO: “Om eerlijk te zijn, we waren verliefd op elkaar. Ik snap dat dat misschien overdreven klinkt, maar we waren echt verliefd op elkaar.”

John en Phyllis zijn beiden twee keer getrouwd geweest, maar deze derde keer was voor hen de normaalste zaak van de wereld.

John vertelde: “We vullen elkaar op vele manieren aan en we houden van elkaars gezelschap.”

Gevraagd wat John het liefste zou doen, antwoordt John mysterieus: “Nou, daar zou ik waarschijnlijk niet over moeten praten.”

Echte liefde is iets geweldig! Denk eraan: je bent nooit te oud om verliefd te worden!

Lees verder

Verhalen

Ouders beklimmen 3.300 hoge berg met zoontje (3) en dochtertje (7).

Freya (7) en Jackson Houlding (3) mogen zich de jongste mensen ter wereld noemen die de bergtop van de Piz Badile bereikten.

Op die manier volgen ze het voorbeeld van hun vader die een professionele bergbeklimmer is. Leo (40) klom samen met zijn kinderen naar de top van de berg van 3.308 meter hoog, op de grens tussen Italië en Zwitserland.

View this post on Instagram

This proud Dad celebrated his 40th birthday in the summit Bivi hut of the Piz Badile, (3308m) following a family ascent of the 1000m North ridge, the finest route of its grade I've yet to climb. My beautiful Freya, who just turned 7 a week ago, carried herself up and down the whole mountain up on her skinny little legs without any assistance! What a star. Little Jackson, 3 had a bit of help from his Uber-Mum Jess who climbed with him harnessed up inside his carrier for most of the route although he broke free for a few pitches. We paced it out over 4 days, a gruelling 6 hour hike up the new trail to the immaculate and welcoming Sasc Fura Hut, a shorter day with a bit of scrambling to an awesome bivi spot on the shoulder beneath the start of the climb, the massive and continously brilliant rock climb to the wildly exposed summit bivi hut and finally half a dozen abseils and long descent into the beautiful Val Masino valley where Jess and I spent our honeymoon 14 years ago. Employing tactics usually resevered for more extreme ascents I first led with a heavy bag then rapped down and we all climbed the fixed rope on micro-traxions enabling us to climb together and allowing me to show Freya the hidden fairy staircase. Huge kisses to @jesscorrie for being the most amazing wife and mother, to Freya and Jackson for being such brave, strong children and to the weather gods for granting us the stable forecast we needed for our family outing. #familyfun #Bregaglia #kidsarestrongerthanyouthink #socialdistancing #pizbadile

A post shared by Leo Houlding (@leo_houlding) on

Leo doet niet anders dan de gevaarlijkste bergtoppen ter wereld beklimmen. Ook zijn echtgenote, de 41-jarige Jessica, doet aan bergbeklimmen.

Jackson is de jongste persoon ooit die de top bereikte en Freya de jongste persoon die de berg beklom zonder hulp.

De kleine Jackson getuigde achteraf: “Het was echt goed, ik genoot het meest van het stuk dat ik alleen beklom en van de Haribo-snoepjes.”

De vader zei dat het een heel speciale ervaring was om samen met zijn kinderen te klimmen. Leo vertelde: “Mijn dochter klom de hele weg alleen, inclusief het wandelen en alles. Het was behoorlijk indrukwekkend. Ze is vorige week pas zeven geworden.”

Mama Jessica droeg de kleine Jackson, die om en bij de vijftien kilogram weegt, op haar rug. Leo sjouwde met het eten en het kampeermateriaal dat nog meer woog.

De familie begon aan de klim op 25 juli en ze deden het rustig aan. Ze brachten een nacht door in een berghut en twee andere nachten in een tent. Voor Leo was de ervaring zo mogelijk nog meer bijzonder omdat hij zijn veertigste verjaardag vierde op de bergtop.

Jessica onthulde: “Het was fantastisch, ieder jaar maken we het een beetje moeilijker. Het is een enorme prestatie, vooral dan voor mijn dochter.” Freya verklaarde zelf: “Ik vond het ontzettend leuk, maar ook eng. Ik ben echt trots.”

Lees verder

Trending