-

Technologie

Droombaan: betaald worden om middagdutjes te doen

dutje doen

Het is tegenwoordig niet zo simpel om de baan van je dromen te vinden. Maar in dit geval mag je dromen letterlijk nemen.

Nee, dit is geen grap. De Amerikaanse website EachNight is op zoek naar vijf mensen die willen deelnemen aan een onderzoek. De studie wil peilen naar de impact van middagdutjes.

Je krijgt er zowaar 1.500 dollar of ongeveer 1.250 euro voor. Inderdaad, een fors bedrag om gewoon een middagdutje te doen.

EachNight is een website met focus op slapen met onder meer tips om beter te slapen en reviews over matrassen, en ga zo maar door. Met het onderzoek over microslaapjes hoopt de website een inzicht te geven over de voor- en nadelen van dutjes.

Het gaat om een voltijdse baan van een maand. De deelnemers moeten dutjes doen van verschillende lengtes. Zo wil men achterhalen wat de beste duurtijd is van een dutje. Ook kijken de onderzoekers naar factoren zoals productiviteit, het geheugen en algemene vermoeidheid.

De geknipte kandidaat is bij voorkeur single om tijdens het slapen niet gestoord te worden. Je moet wel een mondje Engels kunnen, want na elk rondje slapen volgt er feedback.

Niet allemaal tegelijk je kans wagen! Solliciteren kan tot 30 juni.

Technologie

Dit betekenen de lampjes op je dashboard (en dit moet je doen als ze beginnen te branden)

Heb je een roadtrip gepland met de auto? Dan hoop je natuurlijk dat je dashboardlampjes niet beginnen te knipperen. Maar wat moet je doen als dit toch gebeurt?

Als de lampjes op je dashboard gaan branden, kan dat wijzen op verschillende problemen. Allianz Direct heeft een overzicht samengesteld om je te helpen begrijpen wat elk lampje betekent.

Motorlampje

Brandt dit lampje? Dan is er waarschijnlijk een probleem met je motor, zoals een laag oliepeil. Als het lampje knippert, is er sprake van een ernstiger probleem. Zet je auto onmiddellijk aan de kant en laat hem nakijken.

Oliepeil

Als dit lampje brandt terwijl je rijdt, moet je direct stoppen. Het oliepeil is te hoog of te laag, wat je motor ernstig kan beschadigen.

Temperatuur

Dit lampje geeft aan dat je motor oververhit is, wat schade kan veroorzaken. Controleer het koelvloeistofsysteem en controleer of er genoeg vloeistof is. Dit kan de oorzaak van het probleem zijn.

Remmen

Heb je dit lampje ooit gezien nadat je met een opgetrokken handrem bent wegggereden? Dit lampje betekent dat je remsysteem actief is. Blijft het branden nadat je de handrem hebt losgelaten? Dit kan wijzen op een probleem met het remsysteem dat je moet laten controleren.

ABS

Als dit lampje brandt, is het tijd voor een controle bij de garage. Het lampje staat voor het antiblokkeersysteem (ABS), dat voorkomt dat je banden blokkeren tijdens hard remmen.

Roetfilter

Negeer dit lampje niet! Het geeft aan dat je roetfilter niet goed functioneert, wat kan leiden tot een verstopping of defect aan je uitlaat. Dit kan serieuze gevolgen voor je auto hebben.

Ruitenwisservloeistof

Als je dit lampje ziet, is het tijd om de ruitenwisservloeistof bij te vullen. Anders heb je mogelijk geen goed zicht door vuil op je voorruit.

Accu

Het accu-lampje verschijnt wanneer je je auto start. Blijft het branden? Dan kan er een probleem zijn met de accu, waardoor je mogelijk stil komt te staan. Dit wil je natuurlijk vermijden.

Airbag

Als dit lampje brandt, kunnen je airbags niet goed functioneren, wat gevaarlijk kan zijn. Ga onmiddellijk naar de garage om dit te laten controleren.

Voorgloeien

Bij dieselauto’s brandt dit lampje als de motor koud is. Als het lampje blijft branden, is het verstandig om je garage te bezoeken.

Kleuren van de lampjes

Wist je dat de kleuren van de lampjes op je dashboard verschillende betekenissen hebben? Een groen lampje betekent dat alles goed functioneert, een blauw lampje geeft aan dat je grootlicht aanstaat. Gele of oranje lampjes wijzen op een probleem dat je snel moet laten nakijken. Rode lampjes geven aan dat je onmiddellijk actie moet ondernemen. Negeer deze niet!

Lees verder