-

Technologie

Nadat je de Frikandellington geprobeerd hebt, wil je nooit nog Beef Wellington

frikandellen

Een Beef Wellington is natuurlijk een heerlijk gerecht. De English pie leent zich uitstekend voor feestelijke maaltijden. Het kanaal ‘FoodTube’ komt echter met een veel betere versie: de Frikandellington!

Timo de Beurs van Restaurant Slagerij De Beurs in Amsterdam tilt frikandellen tot een hoger niveau. De cuisinier bedacht een waanzinnige variant van de heerlijke frikandellensnack. In een uitgebreide video leert Timo ons hoe we de Frikandellington zelf kunnen maken.

De Beef Wellington is gemaakt van korstdeeg gevuld met frikandellen. Eerder toonde Timo al hoe je zelf frikandellen kunt maken.

Het FoodTube-kanaal is hoe dan ook een geweldige aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt.

Technologie

Dit betekenen de lampjes op je dashboard (en dit moet je doen als ze beginnen te branden)

Heb je een roadtrip gepland met de auto? Dan hoop je natuurlijk dat je dashboardlampjes niet beginnen te knipperen. Maar wat moet je doen als dit toch gebeurt?

Als de lampjes op je dashboard gaan branden, kan dat wijzen op verschillende problemen. Allianz Direct heeft een overzicht samengesteld om je te helpen begrijpen wat elk lampje betekent.

Motorlampje

Brandt dit lampje? Dan is er waarschijnlijk een probleem met je motor, zoals een laag oliepeil. Als het lampje knippert, is er sprake van een ernstiger probleem. Zet je auto onmiddellijk aan de kant en laat hem nakijken.

Oliepeil

Als dit lampje brandt terwijl je rijdt, moet je direct stoppen. Het oliepeil is te hoog of te laag, wat je motor ernstig kan beschadigen.

Temperatuur

Dit lampje geeft aan dat je motor oververhit is, wat schade kan veroorzaken. Controleer het koelvloeistofsysteem en controleer of er genoeg vloeistof is. Dit kan de oorzaak van het probleem zijn.

Remmen

Heb je dit lampje ooit gezien nadat je met een opgetrokken handrem bent wegggereden? Dit lampje betekent dat je remsysteem actief is. Blijft het branden nadat je de handrem hebt losgelaten? Dit kan wijzen op een probleem met het remsysteem dat je moet laten controleren.

ABS

Als dit lampje brandt, is het tijd voor een controle bij de garage. Het lampje staat voor het antiblokkeersysteem (ABS), dat voorkomt dat je banden blokkeren tijdens hard remmen.

Roetfilter

Negeer dit lampje niet! Het geeft aan dat je roetfilter niet goed functioneert, wat kan leiden tot een verstopping of defect aan je uitlaat. Dit kan serieuze gevolgen voor je auto hebben.

Ruitenwisservloeistof

Als je dit lampje ziet, is het tijd om de ruitenwisservloeistof bij te vullen. Anders heb je mogelijk geen goed zicht door vuil op je voorruit.

Accu

Het accu-lampje verschijnt wanneer je je auto start. Blijft het branden? Dan kan er een probleem zijn met de accu, waardoor je mogelijk stil komt te staan. Dit wil je natuurlijk vermijden.

Airbag

Als dit lampje brandt, kunnen je airbags niet goed functioneren, wat gevaarlijk kan zijn. Ga onmiddellijk naar de garage om dit te laten controleren.

Voorgloeien

Bij dieselauto’s brandt dit lampje als de motor koud is. Als het lampje blijft branden, is het verstandig om je garage te bezoeken.

Kleuren van de lampjes

Wist je dat de kleuren van de lampjes op je dashboard verschillende betekenissen hebben? Een groen lampje betekent dat alles goed functioneert, een blauw lampje geeft aan dat je grootlicht aanstaat. Gele of oranje lampjes wijzen op een probleem dat je snel moet laten nakijken. Rode lampjes geven aan dat je onmiddellijk actie moet ondernemen. Negeer deze niet!

Lees verder