-

Economie

Kinderen van Ruud Gullit (61) eisen 1 miljoen euro van hem

Oud-voetballer Ruud Gullit bevindt zich momenteel in een lastige situatie, waarin hij geconfronteerd wordt met een rechtszaak aangespannen door zijn verwaarloosde Italiaanse kinderen. Deze kinderen eisen aanzienlijke financiële compensatie.

De voormalige aanvoerder van het Nederlands Elftal, nu 61 jaar oud en voetbalanalist, heeft kinderen verwekt, maar heeft ervoor gekozen om te doen alsof ze niet bestaan, wat als laf wordt beschouwd.

Gullit wordt beschuldigd van het niet betalen van alimentatie.

Zijn zoon en dochter eisen dat hij deze betaling met terugwerkende kracht doet, elk eisend dat hij 500.000 euro per persoon betaalt.

Na het beëindigen van zijn relatie met het Italiaanse model Cristina Pensa, was Gullit verplicht om maandelijks acht miljoen lire te betalen omdat hij met haar twee kinderen had, een zoon genaamd Quincy en een dochter genaamd Cheyenne Dill.

In 2017 had Gullit een overeenkomst met de moeder ondertekend om de achterstallige alimentatie van inmiddels 7.200 euro per maand te betalen, maar hij is deze verplichting niet nagekomen.

Quincy en Cheyenne, die inmiddels respectievelijk 32 en 29 jaar oud zijn, hebben hun vader nu voor de rechter gedaagd.

Ze stellen dat “onze vader niet in ons geïnteresseerd is, zelfs niet op economisch gebied.”

Ze beweren dat hij al jaren geleden het contact met hen heeft verbroken. Voor hen gaat het vooral om de morele kant van de zaak.

Gullit’s kinderen eisen nu in totaal een miljoen euro. Dit is niet de eerste keer dat Ruud Gullit in juridische problemen verkeert met betrekking tot alimentatie.

In 2015 legde zijn Italiaanse ex-bijlage op een deel van zijn tv-inkomsten, en ze liet ook zijn Mercedes wegslepen voor zijn woning in Amsterdam.

Het is opmerkelijk dat er ook veel financiële problemen zijn geweest in zijn relatie met ex-partner Estelle Cruijff.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder