-

Nieuwste

69-jarige Trudy wordt zonder pardon op straat gezet: ”Ik heb maar een klein AOW’tje”

De 69-jarige Trudy Bons uit Hoeven bevindt zich in een uiterst moeilijke situatie. Ze wordt gedwongen haar huis te verlaten en staat voor een hopeloze situatie. “Met mijn bescheiden AOW-uitkering kan ik nergens heen.”

Ongeveer tien jaar geleden besloot Trudy om een vakantiewoning te kopen op het Panjevaart vakantiepark.

Sinds het 0verlijden van haar man in 2017, heeft ze hier permanent gewoond. Deze beslissing nam ze uit pure noodzaak.

“Anders zou ik in financiële problemen verkeren.” Trudy is niet de enige permanente bewoner; er zijn nog anderen in dezelfde situatie.

Het overgrote deel van de vakantiewoningen op het park is echter verhuurd aan ongeveer 800 arbeidsmigranten. Hun verblijf zou tijdelijk moeten zijn en niet permanent.

De gemeente heeft nu echter genoeg van de permanente bewoners. Hoewel dit jarenlang werd gedoogd, heeft iemand binnen de gemeente besloten om de focus weer te leggen op “toerisme en recreatie.”

“De bewoners wisten altijd dat ze hier niet legaal mochten wonen,” aldus Thomas Melisse, die nu actie onderneemt.

Trudy heeft onlangs vernomen dat ze gedwongen wordt te vertrekken en is verbijsterd. “Ik wist dat we gedoogd werden, maar ik heb nooit iets van de gemeente gehoord.”

Ze vreest boetes van 1.000 euro als ze niet snel vertrekt, en dit kan oplopen tot 3.000 euro bij herhaalde overtredingen. De stress houdt haar ’s nachts wakker.

Trudy en andere permanente bewoners hebben een plan voorgesteld om van het park een soort gemeenschap voor ouderen te maken, waar jongere bewoners de ouderen kunnen ondersteunen, en vice versa.

Claudia van Domburgh, raadslid voor PvdA-GroenLinks, wijst op het tekort aan betaalbare woningen en vraagt zich af waarom mensen op straat worden gezet.

Thomas Melisse blijft echter onverzettelijk. Hij ziet niets in het voorgestelde plan en wil dat iedereen vertrekt. Dit geldt ook voor de arbeidsmigranten, omdat de concentratie van mensen in een klein gebied het veiligheidsgevoel van de burgers zou aantasten.

Trudy begrijpt niet waar de wethouder het over heeft. “Ik heb nooit last gehad van de jongens die hier verblijven.

Ze gaan vroeg naar bed en vertrekken ’s ochtends naar hun werk. Soms nemen ze zelfs mijn vuilniszakken mee.”

Helaas lijkt er geen toegeving te komen van de wethouder, wat betekent dat Trudy binnenkort gedwongen zal worden om haar huis te verlaten, zonder de financiële middelen voor een betaalbare woning, die ook nog eens schaars zijn.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder