-

Economie

Transgender wil dolgraag in 2024 de Missverkiezing winnen: ‘Ik weet nu wie ik ben’

De 25-jarige Lennie Blockmans uit Antwerpen volgt het voorbeeld van Nederland en heeft besloten deel te nemen aan een missverkiezing in 2024, met als ultieme doel om Miss België te worden.

In een openhartig gesprek met Het Laatste Nieuws deelt Lennie haar verhaal: “Op jonge leeftijd droomde ik van kroontjes en jurken, maar voor een klein jongetje leek die wereld ver weg en onbereikbaar.

Met mijn deelname wil ik anderen inspireren en de verandering zijn die ik zelf wil zien.”

Lennie erkent dat de weg naar haar transformatie niet gemakkelijk was en noemt het ‘de zwaarste horde in haar leven’.

Ze reflecteert op de angst en bevrijding die gepaard gingen met haar transitie: “Je gedachten malen continu.

Jezelf laten bewerken in een gezond lichaam. Dat is toch niet nodig? Maar daarna besef je meteen: Onzin! Het is heel hard nodig.

Na elke ingreep voelde ik euforie. Dat was de beste bevestiging die ik kon krijgen.”

Op jonge leeftijd was Lennie al vrij in haar expressie, zonder zich vragen te stellen over genderrollen.

Later ontdekte ze dat ze op jongens viel en concludeerde dat ze g*y was, maar dat voelde niet compleet.

Het moment dat Caitlyn Jenner uit de kast kwam, inspireerde Lennie om na te denken en uiteindelijk de beslissing te nemen om haar transitie te starten.

Hoewel haar moeder een grote steun was, verkleinde haar vriendengroep na haar beslissing. Lennie’s moeder is drie jaar geleden 0verleden, maar ze heeft nu een duidelijk beeld van wie ze is.

Ze erkent echter dat sommige mensen haar nooit volledig zullen accepteren, wat ook het daten bemoeilijkt, omdat veel mannen haar niet als een vrouw beschouwen.

Het dagelijks leven als transgender persoon brengt uitdagingen met zich mee. Lennie heeft te maken met negatieve opmerkingen en blikken van anderen, waardoor ze soms zelfs overweegt om binnen te blijven om dit te vermijden.

Op de vraag waarom ze zo open is over haar transitie, antwoordt Lennie dat ze niet de ‘stealth’-methode volgt, waarbij iemand zijn transgenderidentiteit verborgen houdt.

Ze verkiest om eerlijk en direct te zijn over haar verleden als jongen, omdat dit een deel van haar leven is dat haar heeft gevormd.

Hoewel het haar soms deuren sluit, is ze vastberaden om zichzelf te zijn en anderen bewust te maken van haar identiteit als transgender vrouw.

Lennie’s verhaal is een krachtige getuigenis van zelfacceptatie en de wil om verandering en begrip te bevorderen in een wereld waar transpersonen vaak met vooroordelen en uitdagingen te maken krijgen.

Haar moed en vastberadenheid om haar eigen identiteit te omarmen en anderen te inspireren zijn lovenswaardig.

Hopelijk zal haar deelname aan de missverkiezing van 2024 en haar authentieke verhaal bijdragen aan meer inclusiviteit en acceptatie in de maatschappij.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder