-

Economie

McDonald’s laat prijzen enorm exploderen: Dit kost een Big Mac straks!

De prijzen lijken overal te stijgen, en zelfs de bekende fastfoodketen McDonald’s ontkomt niet aan deze trend.

We merken allemaal dat de kosten bij McDonald’s snel omhoog zijn gegaan, en dit heeft directe gevolgen voor onze portemonnee.

Dit fenomeen deed zich eerder ook voor bij de FEBO, waar de prijzen simpelweg verdubbeld bleken te zijn.

Gelukkig is McDonald’s wel iets milieubewuster dan sommige andere fastfoodketens, doordat ze papier en karton gebruiken in plaats van plastic.

Helaas zien we dit nog niet terug in de prijzen, want die zijn flink gestegen. Voorheen betaalde je nog 8,50 euro voor een Big Mac menu, maar tegenwoordig ben je al 9,75 euro kwijt.

Dezelfde prijs geldt voor een McChicken menu. En als je dacht dat een losse Big Mac goedkoper zou zijn, dan heb je het mis. Voorheen kostte die 4,55 euro, maar nu al 5,25 euro!

Opvallend genoeg heeft McDonald’s ondanks deze stevige prijsstijgingen een recordomzet behaald van maar liefst 6,5 miljard in het tweede kwartaal van dit jaar.

Dit betekent een stijging van maar liefst 14 procent! Het lijkt er dus op dat de keten niet terugschrikt voor het verhogen van de prijzen.

Echter, met deze winst zou McDonald’s misschien ook kunnen investeren in de veiligheid binnen hun restaurants.

Onlangs werd er namelijk nog een oudere man in elkaar gesl*gen door een groepje jongens in een McDonald’s restaurant in Amsterdam.

Het is de verwachting dat de prijzen bij McDonald’s volgend jaar nog verder zullen stijgen, mogelijk zelfs boven de 10 euro voor een menu en een losse Big Mac tegen de 6 euro.

Het wordt dus maar de vraag hoelang we nog kunnen genieten van een betaalbare maaltijd bij McDonald’s.

Misschien wordt het tijd om zelf weer vaker de keuken in te duiken en thuis een burger te bakken.

Ondanks de hogere prijzen lijkt het erop dat mensen nog steeds massaal naar McDonald’s blijven gaan.

Het gemak en de bekendheid van het menu spelen hier waarschijnlijk een grote rol in. Toch kunnen de prijsstijgingen voor sommige mensen een drempel worden om nog regelmatig bij McDonald’s te eten.

Het is belangrijk dat we bewust blijven van de kosten en alternatieven overwegen. Thuis koken biedt niet alleen een mogelijkheid om kosten te besparen, maar ook om gezondere maaltijden te bereiden.

Hoewel een bezoek aan McDonald’s af en toe een lekkere traktatie kan zijn, kan het ook lonen om vaker te genieten van zelfgemaakte maaltijden.

Dit geeft ons niet alleen meer controle over wat we eten, maar kan ook een positief effect hebben op onze gezondheid en ons budget.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder