-

Economie

Vreselijk nieuws dochter Karin Bloemen: ‘Klemgereden door jongens’

Karin Bloemen zal zich altijd haar moeilijke jeugd herinneren toen ze seksueel werd misbruikt door haar stiefvader. Ze deed haar best om haar dochter een gelukkige jeugd te bezorgen. Wel maakt Karin zich zorgen om haar dochters: de 23-jarige Elian wordt dagelijks op straat lastiggevallen. “Ze werd aangereden door een motorrijder.”

Dat Karin in het verleden is misbruikt, heeft ze inmiddels onder ogen gezien, maar de recente media-aandacht voor (seksuele) escapades houdt haar weer bezig. Daarom vindt Karin het belangrijk om mensen te waarschuwen.

“Voed uw zoon op”

“Je kent het monster niet. Het is je oom, je buurman, je leraar, die vriend van de familie”, zei ze in gesprek met Nouveau. Ze zei dat het tijd was voor verandering. ,,Niet: moeder kijkt naar je dochter. Maar: voed je zoon op. ”

Klemrijden

Karin is de moeder van Iona, 25, en Eliane, 23, met Marnix Busstra. Karin en Marnix trouwden in 1994 en houden nog steeds van elkaar en natuurlijk van hun twee dochters. Ze maken zich echter ook zorgen over de meisjes. “Ons kleine meisje is mooi en ze wordt elke dag misbruikt, alleen in spijkerbroek, een hoodie en sneakers. Bouwvakkers op straat, 40-jarige mannen in supermarkten, jongens op motorfietsen rijden over haar heen”, zei Karin.

Ongebruikelijk

Dit gedrag is absoluut niet normaal, zei Karin. Daarom vindt ze dat er meer moet worden gedaan om dit gedrag te voorkomen en te corrigeren. Hoewel de grensovergang gedrag haar boos maakte, verloor ze de hoop op verandering niet. “Ik geloof nog steeds dat mensen goed zijn.”

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder