-

Economie

Triest nieuws Paul de Leeuw: ‘Te jong overleden’

Het nieuwe seizoen van de Nederlandse show “Ranking the Stars” staat op het punt van beginnen. Paul De Leeuw zal dit jaar ook verschijnen, maar daarvoor heeft de presentator nog te maken met de dood van zijn kat Dolly. Hij cremeerde het dier en nam zelfs de pot mee naar huis. Hij vertelde er onverwachts over in het radioprogramma ‘Veronica Inside’.

Gesprekken over wat interessante nieuwe seizoenen zouden moeten zijn, zijn anders. Er zijn altijd verontrustende stemmen in telefoongesprekken. Toen gastheer Wilfred Genney Paul vroeg wat hij aan het doen was, aarzelde hij. ‘Je wilt het niet weten. Nee, dat zei ik niet. Maar na enig voorgevoel werd alles duidelijk. Paul zei: “Ik pakte mijn kattenpot. Er werd wat gelachen, maar het bleek geen grap te zijn. ” Paul zei: “Onze kat is overleden. Ik bewaar de potten en kaarsen op het aanrecht. De kat had een vergroot ventrikel. Op advies van zijn dierenarts liet Paul hem inslapen. Toen zijn metgezel, Rick Romijn, bevestigde dat het een zeer moeilijke beslissing was om een ​​huisdier naar bed te brengen, reageerde Paul met zijn kenmerkende tact. Dat is het niet. moeilijk meer! ”

Paul zei ook dat je dieren individueel of samen met andere dieren kunt cremeren. Paul koos ervoor om hun kat alleen te laten cremeren. “Ze heeft zichzelf gecremeerd”, aldus de presentatrice.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul Henri de Leeuw (@pauldeleeuw)

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder