-

Economie

Carmen kapot van overlijden Pfaff: ‘Nog zo jong’

Toon Pfaff sterft in Beveren op 70-jarige leeftijd. In de jaren zeventig maakte hij deel uit van het eerste elftal van KSK Beveren en speelde maar liefst 123 officiële wedstrijden voor het team.

Toon was lid van de legendarische Pfaff Brothers. Naast de bekende doelman Jean-Marie kwamen ook de gebroeders Jean-Baptiste en Danny in de eerste klasse. Een bijzondere plaat die tot op de dag van vandaag hun naam draagt.

Toon kwam als jeugdspeler naar Freethiel samen met zijn oudere broer Jean-Baptist. In 1965, op 13-jarige leeftijd, trad hij toe tot het team. In de jaren zeventig werd hij de eerste superinvaller van SK Beveren. Hij kwam vaak van de bank om beslissende doelpunten te maken. In het seizoen 1971-1972 scoorde Pfaff zijn eerste doelpunt voor de club en scoorde het winnende doelpunt in een 2-3 overwinning op Diest. Hij won met de club de Beker van België in 1978, maar werd tijdens het kampioensseizoen voor een jaar uitgeleend aan de buren van Sinterklaas. In september 1979 speelde Thun zijn laatste wedstrijd voor Beveren in Sclesingsin.

Na één seizoen verhuisde hij naar Jong Lede en speelt nog steeds voor Ninove en Eendracht Zele. Bij Zele begon hij ook aan een succesvolle trainerscarrière op nationaal en provinciaal niveau, waarbij hij uitkwam voor Dendermonde, Temse, Lebbeke, Oosterzele en tenslotte Kruibeke. Hij bleef uiteindelijk minstens zeven seizoenen bij Klubeck.

Zowel SK Beveren als de website van KSK Beveren brengen een eerbetoon aan Toon Pfaff. De laatste jaren was hij altijd aanwezig op oud-spelersavonden. “Het lijdt geen twijfel dat de teamgenoten en collega’s van Toon zich zijn charmante, opgewekte en warme persoonlijkheid op en naast het veld nog levendig zullen herinneren. Hij zal dan ook gemist worden”, klonk het.

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder