Connect with us

Economie

Bejaarde hond (15) huilt wanneer baasjes haar achterlaten en omruilen voor jongere hond.

We begrijpen niet waarom deze mensen een nieuwe hond meekregen.

Sommige verhalen breken ons hart en dit is er zo eentje. We kunnen er met ons verstand niet bij hoe iemand zijn of huisdier zo kan behandelen. Soms snappen we de mensen gewoon niet. Helaas gebeurt het nog al te vaak en daarom zullen we dit soort verhalen blijven schrijven.

Toen een asiel in San Bernardino deze bejaarde hond genaamd Cookie als straathond vonden, namen ze hem binnen.

Na een beetje onderzoek kon de familie van Cookie opgespoord worden. Maar toen ze in het asiel arriveerden, deden ze het ondenkbare.

YouTube

Om een of andere reden besloten ze om een jonge puppy mee te nemen en lieten Cookie gewoon moederziel alleen achter.

Ze namen een jonge labradorpuppy mee en Cookie kon alleen maar hard huilen. De lieve hond was kapot van verdriet. Het was hartverscheurend. Cookie snapte niet wat er aan de hand was.

Toen het nieuws over haar situatie zich begon te verspreiden, was er een reddingsorganisatie die op zoek ging naar een nieuwe pleegthuis voor Cookie.

YouTube

Vanwege medische problemen en kwaaltjes kon ze niet zomaar voor adoptie worden vrijgegeven. Gelukkig vond ze permanente pleegouders. We hopen dat ze nog een mooie oude dag mag beleven!

Hoewel het verhaal van Cookie een happy end heeft, is dat niet voor alle honden in haar situatie het geval. Haar baasjes hadden nooit een andere hond mogen meekrijgen van het asiel. Deel dit verhaal als ook jij het daarmee eens bent!

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending