-

Algemeen

Kopen Zonder Kijken-stel zet verkoopbord in de tuin: ”Veel te klein”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Jessica en Jaap verkopen hun Kopen Zonder Kijken-woning: “We zijn met z’n vijven nu”

Het razend populaire programma Kopen Zonder Kijken levert doorgaans blije gezichten op, en dat was bij Jessica en Jaap in seizoen drie zeker het geval. Vier jaar geleden kregen ze van het team – onder leiding van makelaar Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes – een prachtige woning in Leidschendam toegewezen. Een droom die uitkwam voor het jonge gezin, dat toen nog bestond uit drie personen: Jaap, Jessica en hun zoontje Teun. Maar inmiddels is er veel veranderd. Het huis staat namelijk te koop, want: “We zijn met z’n vijven nu en dit is te klein geworden.”

Van 50m² naar hun droomhuis

Laten we even terugblikken. In het derde seizoen van Kopen Zonder Kijken zagen we hoe Jaap en Jessica hun woning van slechts 50 vierkante meter in Den Haag verruilden voor een ruimer thuis in Leidschendam. Destijds moest hun zoontje Teun slapen in de eetkamer, wat voor het stel de druppel was. Het KZK-team schoot te hulp met een ruimere woning mét tuin. De aflevering werd destijds enthousiast ontvangen door kijkers.

Hoewel de woning bijna voldeed aan al hun wensen, had Jessica haar twijfels over de badkamer, die ze “wat oubollig” vond. Toch overheerste blijdschap: “Dit is precies wat we wilden,” zei Jaap nog tijdens de ontknoping.

Vier jaar later: een gezin van vijf

Fast forward naar 2025. Inmiddels zijn Jaap en Jessica ouders van drie kinderen: Teun, Luuk en Benjamin. Wat ooit als een perfecte gezinswoning voelde, is door de groei van hun gezin een maatje te klein geworden. In een interview met RTL Boulevard bevestigen ze dat het huis nu in de verkoop staat.

“We hebben heel mooie herinneringen hier, maar het werd gewoon te krap,” vertelt Jessica. “Met drie kinderen moet je opeens opbergruimte, slaapkamers en speelruimte dubbel zo serieus nemen.”

Volgens Jaap groeide hun gezin letterlijk het huis uit. “We willen niet dat één van de kinderen straks op zolder of in de woonkamer moet slapen, dus hebben we besloten om verder te kijken.”

Terug naar “kopen zonder kijken”?

Toeval of niet: Jessica en Jaap kozen ervoor om hun nieuwe huis ook op een bijzondere manier te onthullen aan hun kinderen. Hoewel ze dit keer geen gebruik maakten van het KZK-team, besloten ze wel een speels element in te bouwen. De kinderen werden geblinddoekt meegenomen naar hun nieuwe woning. Op de beelden die RTL deelde is te zien hoe Teun en Luuk juichen: “Zullen we hier gaan wonen? Jeej!”

Het is een hartverwarmend moment dat laat zien dat het gezin klaar is voor een nieuw hoofdstuk – met meer ruimte voor iedereen.

Reactie van Roos Reedijk op kritiek

De beslissing om het KZK-huis te verkopen, zorgt natuurlijk voor gemengde reacties bij kijkers. Sommige fans van het programma vinden het “zonde” dat deelnemers hun zorgvuldig gekozen woning na een paar jaar alweer van de hand doen. Daar heeft styliste Roos Reedijk echter een duidelijke mening over.

In een interview met Veronica Superguide verdedigde Roos de deelnemers. “Mensen vinden het vaak zonde, maar er zijn bijna altijd hele logische redenen voor zo’n verkoop,” aldus Roos. “Gezinsuitbreiding, een nieuwe baan, een scheiding – dat zijn allemaal dingen die je niet in de hand hebt. Het leven verandert gewoon.”

Ze benadrukt dat kijkers soms vergeten dat Kopen Zonder Kijken slechts een momentopname is. “We maken het perfecte plaatje op dat moment, maar vier jaar later is het leven vaak totaal anders.”

Van droomhuis naar volgende stap

Voor Jaap en Jessica voelde het besluit om te verhuizen als iets wat niet meer te vermijden viel. Hoewel ze met plezier terugdenken aan hun KZK-avontuur, zijn ze realistisch over hun huidige situatie. “Het is niet zo dat we het huis zijn ontgroeid qua smaak,” legt Jaap uit. “Integendeel. We houden van de stijl, de inrichting, en hoe alles is afgewerkt. Maar het past gewoon niet meer bij ons gezin van vijf.”

Wat ze wel meenemen uit het KZK-traject? “Zeker de manier waarop het team dingen oplost en hoe goed er geluisterd wordt naar je wensen,” vertelt Jessica. “Het heeft ons ook geleerd om wat losser te zijn in het aankoopproces. Je kunt niet alles perfect plannen, soms moet je gewoon vertrouwen hebben.”

Praktische reden of commercieel gewin?

Een terugkerende kritiek op deelnemers die hun woning verkopen, is de gedachte dat het gebeurt “voor de winst”. Maar dat is in dit geval niet aan de orde, aldus Jaap: “We hebben inderdaad overwaarde opgebouwd, maar dat was niet het doel. We willen gewoon een huis dat past bij ons gezin nu. En ja, dan moet je keuzes maken.”

Volgens vastgoedexperts is het ook niet vreemd dat gezinnen na een paar jaar hun situatie herzien. “De woningmarkt is volop in beweging,” zegt woningmarktspecialist Gert-Jan Verweij. “Het is logisch dat mensen inspelen op veranderende behoeften. Zeker jonge gezinnen die snel groeien.”

Woning in de verkoop

De woning in Leidschendam staat inmiddels te koop en trekt behoorlijk wat aandacht. Makelaars verwachten dat het huis, mede door de bekendheid vanuit het programma, snel verkocht zal worden. Het is netjes afgewerkt, instapklaar, en bovendien in een populaire woonwijk gelegen.

Hoewel het voor de fans van het programma misschien even slikken is, zal het huis dus waarschijnlijk snel een nieuwe eigenaar vinden. En wie weet: misschien wordt dit ook wel weer een aflevering waard, met een update van Jaap en Jessica.

Wat doet het met kijkers?

Voor trouwe KZK-kijkers roept de verkoop gemengde gevoelens op. Aan de ene kant begrijpen ze dat het leven doorgaat en behoeften veranderen. Aan de andere kant voelt het voor velen alsof een stukje televisiegeschiedenis wordt afgesloten.

Op sociale media laten kijkers hun reacties horen. “Snap het helemaal. Met drie kinderen heb je echt meer ruimte nodig. Maar ik vond dit zo’n fijn huis!” schrijft iemand op X. Een ander: “Zonde, maar mooi dat ze een nieuw avontuur aangaan.”

Positief geluid

Wat blijft hangen, is het positieve verhaal achter de verhuizing. Jaap en Jessica hebben hun leven opgebouwd rondom een huis dat ooit werd gekozen zonder dat ze het zagen. En hoewel ze nu afscheid nemen, kijken ze met warme gevoelens terug op het traject.

“Het was een bijzonder hoofdstuk in ons leven,” zegt Jessica. “En nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Met z’n vijven.”

Met deze stap bewijzen Jaap en Jessica dat het leven niet stilstaat – zelfs niet na het perfecte droomhuis. Soms is groeien belangrijker dan blijven. En dat is misschien wel precies de boodschap die Kopen Zonder Kijken in elke aflevering probeert over te brengen.

Algemeen

Veiligheidswaarschuwing voor populair product: ”Eet dit niet, er zitten stukjes glas in”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Waarschuwing voor consumenten: kruidenpasta en paaseitjes teruggeroepen vanwege mogelijke gevaren

Een onverwacht bericht uit de supermarktwereld zorgt momenteel voor onrust onder consumenten. Twee populaire producten zijn deze week teruggeroepen vanwege serieuze risico’s voor de gezondheid. Allereerst gaat het om de Indonesische Sajoer Kruidenpasta van het merk Fairtrade Original, en daarnaast zijn ook paaseitjes van het merk Time2Choco uit de schappen gehaald. In beide gevallen is voorzichtigheid geboden, zo benadrukken de fabrikanten.

Kruidenpasta mogelijk besmet met glas

Fairtrade Original laat weten dat een specifieke partij van hun Indonesische Sajoer Kruidenpasta mogelijk stukjes glas bevat. Het gaat om verpakkingen van 75 gram met de streepjescode 8711741359709, die een houdbaarheidsdatum hebben tot februari 2026.

Volgens het bedrijf is tijdens de productie iets misgegaan, waardoor er – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – minuscule stukjes glas in het product terechtgekomen kunnen zijn. En hoewel de kans klein is, wil het merk geen enkel risico nemen. “We nemen dit uiterst serieus en roepen de desbetreffende partij per direct terug,” aldus het officiële bericht.

Wat moet je doen als je het product in huis hebt?

Heb je de Sajoer Kruidenpasta met het genoemde nummer en houdbaarheidsdatum thuis liggen? Dan is het belangrijk om het product niet te consumeren. Fairtrade Original vraagt klanten om de volgende stappen te volgen:

  1. Maak een foto van de zijkant van de kruidenpasta.

  2. Zorg dat ook de streepjescode en houdbaarheidsdatum goed zichtbaar zijn.

  3. Stuur deze foto’s, samen met je naam, adres, telefoonnummer en IBAN-rekeningnummer, naar [email protected].

Je hoeft de pasta zelf niet terug te sturen. Gooi het gewoon weg in de prullenbak. Na het versturen van je gegevens zorgt het bedrijf voor een terugbetaling.

Fairtrade Original benadrukt dat alle andere kruidenpasta’s van het merk veilig zijn, inclusief die met een andere houdbaarheidsdatum en de varianten uit Thailand, India en andere delen van Indonesië.


Ook paaseitjes teruggeroepen: risico voor mensen met allergie

Naast de kruidenpasta is er nóg een terugroepactie waar consumenten rekening mee moeten houden. Het gaat om paaseitjes van Time2Choco, verpakt in een assortiment van melk, puur en witte chocolade, in zakken van 1 kilogram.

Deze specifieke partij blijkt mogelijk sporen van hazelnoot te bevatten, zonder dat dit op de verpakking staat vermeld. Voor mensen met een hazelnootallergie kan dit levensgevaarlijk zijn, omdat het kan leiden tot ernstige allergische reacties.

Gegevens van het product

De terugroepactie heeft betrekking op zakken met de volgende gegevens:

  • EAN-code: 8715661023382

  • LOT-nummers: 02912:00 tot en met 03209:45

  • THT-datum: 01-07-2025

Heb je een zak met deze gegevens in huis? Dan is het belangrijk om deze niet te eten als je een hazelnootallergie hebt.

Wat kun je doen?

Klanten die het product gekocht hebben bij Jumbo, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Daar krijgen zij uitleg over de mogelijke compensatie of teruggave.

Voor mensen zonder hazelnootallergie is het risico overigens nihil. Als je géén allergieën hebt, kun je de paaseitjes gewoon eten zonder zorgen.


Waarom terugroepacties belangrijk zijn

Terugroepacties klinken soms overdreven, vooral als de kans op schade klein is. Toch zijn ze van groot belang. Producenten zijn wettelijk verplicht om klanten te informeren zodra er een risico is voor de volksgezondheid. Of het nu gaat om een kleine kans op glasdeeltjes of een ontbrekende allergiewaarschuwing, consumenten moeten altijd volledig geïnformeerd zijn over wat ze in huis halen – en wat ze in hun mond stoppen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt streng toezicht op de naleving van deze regels. Wanneer bedrijven fouten ontdekken, worden ze geacht direct actie te ondernemen. En dat is precies wat Fairtrade Original en Time2Choco nu hebben gedaan.


Reputatie en consumentenvertrouwen

Hoewel een terugroepactie op het eerste gezicht schadelijk lijkt voor het imago van een merk, is het tegenovergestelde vaak het geval. Door transparant en snel te handelen, behouden bedrijven het vertrouwen van de consument. Het is beter om eerlijk toe te geven dat er iets mis is gegaan en duidelijk te communiceren over de oplossing, dan om het te verzwijgen en klanten onbewust risico’s te laten nemen.

In het geval van Fairtrade Original is de toon duidelijk: “We nemen geen risico’s”. Een krachtige en geruststellende boodschap, die consumenten het gevoel geeft dat hun veiligheid écht voorop staat.


Hoe weet je of je product veilig is?

Controleer altijd de verpakkingsinformatie. Let op de EAN-code, houdbaarheidsdatum en het LOT-nummer. Deze gegevens staan vrijwel altijd op de achterzijde of onderzijde van de verpakking.

Bij twijfel kun je:

  • De website van de NVWA bezoeken (www.nvwa.nl).

  • Kijken op de officiële website van de fabrikant.

  • Contact opnemen met de klantenservice van de supermarkt waar je het product hebt gekocht.


Consumententips: wat te doen bij een terugroepactie?

Als consument kun je zelf een aantal dingen doen wanneer je wordt geconfronteerd met een terugroepactie:

  1. Lees het bericht goed door: Let op de details, zoals producttype, gewicht, barcode en houdbaarheidsdatum.

  2. Controleer je voorraad: Kijk of het product in je voorraadkast of koelkast ligt.

  3. Volg de instructies: Volg het retour- of compensatieproces zoals uitgelegd door de fabrikant.

  4. Deel de informatie: Laat ook vrienden en familie weten dat er een terugroepactie is, vooral als zij ook het product kopen.

  5. Bewaar je bonnetje of een foto: Dit maakt het proces vaak makkelijker, hoewel het in veel gevallen niet verplicht is.


Een veilige keuken begint bij informatie

Of je nu een beginnende thuiskok bent of een ervaren keukenprins(es), veilig eten begint met bewustzijn. Let op wat je koopt, lees etiketten goed door, en blijf op de hoogte van belangrijke waarschuwingen zoals deze.

Terugroepacties kunnen iedereen overkomen, maar met de juiste informatie en snelle actie voorkom je nare verrassingen aan tafel. Fairtrade Original en Time2Choco hebben nu hun verantwoordelijkheid genomen — aan jou als consument om hetzelfde te doen.


Samenvattend:

  • Fairtrade Original roept de Indonesische Sajoer Kruidenpasta (75 gram, THT februari 2026, EAN: 8711741359709) terug vanwege mogelijke glasdeeltjes.

  • Time2Choco roept een partij chocolade paaseitjes (1 kg, THT 01-07-2025, EAN: 8715661023382) terug vanwege mogelijke aanwezigheid van hazelnoot die niet op de verpakking staat.

  • Consumenten worden gevraagd om contact op te nemen, hun gegevens te sturen, of het product terug te brengen naar de winkel voor compensatie.

Blijf waakzaam, deel dit artikel met anderen en zorg dat je nooit iets eet dat mogelijk onveilig is.

Heb jij een van deze producten thuis liggen? Controleer de verpakking en volg de instructies op. Veiligheid gaat voor alles.

Lees verder