-

Algemeen

RTL 4 houdt adem in: ´Tim Hofman gaat B&B Vol Liefde slopen vanwege overschrijdend gedrag´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

RTL 4-baas Peter van der Vorst zal met spanning afwachten waar Tim Hofman mee bezig is. Gaat hij opnieuw een groot kijkcijfersucces naar de afgrond helpen, zoals eerder gebeurde met The Voice of Holland? De geruchten gaan dat Tim werkt aan een onderzoeksprogramma over een datingshow, en de kans is groot dat B&B Vol Liefde of Lang Leve De Liefde de klos is.

Welke datingshow loopt gevaar?

Sinds Tim Hofman een oproep deed aan oud-deelnemers van een datingshow om zich te melden, gonst het van de speculaties. Hoewel nog niet duidelijk is over welk programma het gaat, worden vooral B&B Vol Liefde en Lang Leve De Liefde genoemd. Opvallend genoeg verhuist dat laatste programma binnenkort van SBS 6 naar Net5, een veel kleiner platform. Toeval, of is er meer aan de hand?

Tim heeft eerder laten zien wat de impact van zijn werk kan zijn. Na de uitzending van BOOS over The Voice of Holland verdween niet alleen het programma zelf, maar ook de spin-offs definitief van de buis. RTL liep daardoor miljoenen euro’s aan advertentie-inkomsten mis. Nu vrezen zowel RTL als Talpa dat hun populaire datingshows hetzelfde lot te wachten staat.

Johan Derksen ergert zich aan Tim Hofman

Bij Vandaag Inside kan Johan Derksen zich inmiddels flink opwinden over Tim Hofman en zijn manier van werken. “Die zet dan een advertentie dat mensen van een of andere datingshow zich met hun klachten bij hem kunnen melden,” klaagde Johan.

“Dan kan hij weer met een sensationeel stukje komen waarbij hij mensen niet van voor maar van achter filmt en met een verwrongen stemmetje.”

Volgens Johan is het een kwalijke zaak dat mensen steeds vaker de media gebruiken in plaats van de officiële juridische weg te bewandelen. “Nederland is helemaal aan het verloederen. Vroeger deed je aangifte bij de politie, nu ga je naar Privé of Tim Hofman.”

Journalistiek of sensatie?

Niet iedereen deelt Johan’s mening. Sportjournalist Valentijn Driessen denkt dat Tim op zoek is naar structurele misstanden binnen de datingshows. “Hij heeft natuurlijk al wat,” zegt Valentijn. “Hij heeft al een touwtje in handen en nu wil hij meer mensen hebben om te laten zien dat het structureel is bij dat datingprogramma.”

Wilfred Genee vindt dat Tim gewoon zijn werk doet. “Dat heet journalistiek, toch? Als je probeert om meerdere bronnen te verzamelen?” Valentijn beaamt dat. “Dat is zijn goed recht om dat te proberen.”

SBS 6 onder vuur?

Jan Slagter vermoedt dat het vooral Lang Leve De Liefde is waar Tim zijn pijlen op richt. In dat programma worden deelnemers ‘opgesloten’ in een huis en moeten ze verplicht een nacht samen doorbrengen. “Misschien is iemand het wel zat en wil die eruit, en wordt er dan gezegd: ‘Nee, het format is wel dat je een nachtje blijft slapen’,” speculeert hij. “Is dat erg? Moet je daar een heel televisieprogramma over maken?”

Wat gaat er gebeuren?

Voorlopig blijft het afwachten waar Tim Hofman mee komt. Sinds zijn eerste oproep is het opvallend stil gebleven. Of dat betekent dat er weinig aan de hand is, of juist dat hij bezig is met een grote onthulling, zal de komende tijd moeten blijken. Wat wel zeker is: bij zowel RTL als SBS 6 houdt men de adem in.

Algemeen

Weerkaart op donkerrood: Op deze dag wordt het 42 graden in Nederland

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Extreem zomerweer in Nederland: hitterecords, noodweer én een mogelijk tropische verrassing?

De zomer laat zich dit jaar in Nederland van haar meest intense kant zien. De afgelopen dagen liepen de temperaturen in ons land op tot maar liefst 38 graden. Op sommige plekken voelde het zelfs nog warmer aan, vooral in de volle zon en zonder een zuchtje wind. En wie dacht dat het daarmee wel gedaan was, komt misschien bedrogen uit: er zou nóg een hittegolf kunnen aankomen.

Records gebroken

De afgelopen dagen zijn officieel de warmste 1 en 2 juli ooit gemeten in Nederland. Daarmee zijn er opnieuw hitterecords gebroken. De zomer van 2025 staat nu al in de boeken als een uitzonderlijk warme periode.

Maar zoals vaker bij extreem zomerweer, sloeg het weer gisteravond plotseling om. In meerdere provincies werd code geel of zelfs code oranje afgegeven vanwege zwaar onweer, hagel en stormachtige windstoten. Hoewel er soms wat lacherig wordt gedaan over deze waarschuwingen, bleek dat in Winterswijk helaas onterecht: daar stortte een deel van een dak van een bedrijfspand in door de storm, en stonden straten compleet blank. Een serieuze wake-up call.

Zuid-Europa zucht onder de hitte

Wie denkt dat het in Nederland heet is, hoeft maar even naar Zuid-Europa te kijken om te zien dat het nóg extremer kan. In landen als Spanje, Frankrijk en Griekenland is de situatie nijpend. De temperaturen schieten daar boven de 40 graden uit en op diverse plekken zijn natuurbranden uitgebroken. Op Kreta, Griekenland, laaien de vlammen inmiddels op — iets wat we helaas bijna elk jaar lijken te zien in de zomermaanden.

Afnemende hitte, maar mogelijk niet voor lang

Voor de komende dagen zijn de vooruitzichten wat gematigder. De temperaturen dalen iets, er is kans op bewolking en af en toe regen. Het typische Hollandse zomerweer keert voorlopig terug, met waarden rond de 22 tot 25 graden. Toch blijft het weer grillig en kunnen de omstandigheden snel omslaan.

Komt er op 14 juli een zinderende uitschieter?

Volgens de weersite Weer1.nl is het mogelijk dat we op 14 juli een onverwachte tropische piek gaan meemaken. De voorspelde temperatuur? Maar liefst 42 graden Celsius. Dat zou niet alleen een nieuw record betekenen, maar ook de warmste dag ooit gemeten in Nederland.

Toch is enige nuance hier op zijn plaats. Hoe verder een weersvoorspelling in de toekomst ligt, hoe groter de onzekerheid. Korte termijnvoorspellingen – vandaag en morgen – zijn doorgaans vrij betrouwbaar. Maar een schatting elf dagen vooruit is met de nodige voorzichtigheid te interpreteren.

Wat zeggen andere bronnen?

De schatting van 42 graden roept uiteraard vragen op. Andere bekende weerdiensten zijn minder uitgesproken. Buienradar voorspelt voor diezelfde dag een maximumtemperatuur van ongeveer 26 graden – fors lager dan het eerdergenoemde scenario. Het KNMI, het officiële meteorologisch instituut van Nederland, geeft vooruitzichten tot 9 juli, en daaruit blijkt nog niets over eventuele extreme hitte.

Kortom: voorlopig is het gissen. Dat een nieuw warmterecord in de maak is, lijkt op dit moment nog speculatie, maar in deze zomer vol extremen is niets helemaal uitgesloten.

Wat denk jij?

Zien we straks opnieuw een verzengende zomerdag die de geschiedenisboeken ingaat? Of blijft het bij een milde Hollandse zomer met af en toe een plensbui? Wat denk jij: krijgen we echt 42 graden op 14 juli? Deel je mening in de reacties!

Lees verder