-

Algemeen

André Hazes jr. sloopt hotelkamer, Monique huilend op de gang

Het leven van André Hazes Jr. is de afgelopen jaren een wervelwind van ups en downs geweest. In een openhartig interview met LINDA. geeft de volkszanger opnieuw een inkijkje in de uitdagingen en fouten uit zijn verleden. Met persoonlijke onthullingen en emotionele terugblikken probeert André zijn verhaal te delen, maar het roept ook vragen op over zijn voortdurende behoefte aan publieke erkenning.


Openhartige bekentenissen

In het interview legt André uit hoe zijn gedrag, vooral onder invloed van alcohol, niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn dierbaren ernstig heeft beïnvloed. Hij omschrijft zichzelf in die tijd als een onvoorspelbare en destructieve persoon. “Zodra ik mijn eerste biertje of wodka nam, wisten de mensen om me heen al hoe laat het was. Of er kwam ruzie, of het werk werd afgezegd. Zonder uitzondering,” bekent hij.


Monique als slachtoffer

Monique Westenberg, de moeder van zijn zoontje en jarenlang zijn steun en toeverlaat, moest veel verduren in die turbulente periode. André geeft toe dat zijn gedrag vaak escaleerde, wat Monique emotioneel diep raakte. “Ik was de eerste uren oprecht de leukste persoon op aarde, maar daarna sloeg het om en werd het dramatisch,” vertelt hij.


Vakantie-uitbarsting op Tenerife

Een voorbeeld dat André noemt, is een incident tijdens een vakantie op Tenerife met Monique’s familie. Wat begon als een gezellige avond in een karaokebar liep al snel uit de hand. “Tijdens onze eerste avond werd ik meteen heel dronken in een karaokebarretje, waar ik ook ben gaan zingen. Op een gegeven moment stond Monique te gebaren dat ik ermee moest stoppen, maar ik weigerde, omdat ik altijd door moest totdat ik omviel.”

De situatie escaleerde volledig, en André verloor de controle. “We kregen ruzie op straat. Van wat er daarna is gebeurd, weet ik niets meer – tot het moment dat ik wakker werd: huilend, in de armen van mijn schoonmoeder, met een bungelende hand.”


“Hotelkamer verbouwd”

Wat bleek? André had de hele hotelkamer op stelten gezet. “Ik keek om me heen: de hele hotelkamer was verbouwd en Monique stond te huilen op de gang,” vertelt hij met spijt. Het beeld van Monique, overstuur en verdrietig, heeft een blijvende indruk op hem achtergelaten. “Zo’n persoon werd ik dus van de drank; iemand die alles kapotmaakte en dan een black-out kreeg.”


“Gelukkig geen gew*ld”

Hoewel André toegeeft dat hij zichzelf niet in de hand had, benadrukt hij dat hij nooit fysiek gew*lddadig is geweest. “Gelukkig ben ik geen v*chter, dus ik heb nooit gew*ld gebruikt naar mensen. Maar ik moest wel naar het z!ekenhuis omdat mijn hand was gebroken,” zegt hij.

De zanger herinnert zich weinig van wat er precies is gebeurd, maar de gevolgen waren duidelijk. Zijn gebr0ken hand was een fysiek bewijs van de schade die hij zichzelf en anderen aandeed.


Eerlijke gesprekken met zijn zoontje

André’s gedrag heeft niet alleen invloed gehad op zijn relatie met Monique, maar ook op de dynamiek binnen het gezin. Nu hij is gestopt met drinken, probeert hij open en eerlijk te zijn naar zijn zoontje. “Ik ben wel eerlijk tegen hem, heb uitgelegd dat papa naar de dokter is geweest en geen bier meer drinkt,” deelt André.

Hoewel zijn intenties nobel zijn, roept deze openheid ook vragen op. Is het verstandig om een kind zo jong al met deze volwassen problemen te belasten? André lijkt er in ieder geval van overtuigd dat eerlijkheid de beste aanpak is.


Publieke therapie?

Dit interview in LINDA. is niet de eerste keer dat André Hazes Jr. zijn ziel blootlegt in de media. Sommige critici beschouwen zijn frequente bekentenissen als een vorm van publieke therapie, terwijl anderen het zien als een manier om relevant te blijven. Zijn recente onthullingen over het verbouwen van een hotelkamer en Monique’s tranen voegen wederom een laag van drama toe aan zijn toch al bewogen leven.


Een les in zelfreflectie

Ondanks de kritiek laat André zien dat hij stappen zet om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn verleden. Zijn beslissing om te stoppen met drinken en open te zijn over zijn fouten is een teken van groei. Toch blijft het de vraag of zijn voortdurende behoefte aan media-aandacht hem in staat stelt volledig te herstellen en zich te concentreren op een stabiel gezinsleven.


Monique’s veerkracht

Voor Monique Westenberg lijkt het leven met André Hazes Jr. een emotionele achtbaan te zijn. Haar geduld en toewijding hebben het gezin bij elkaar gehouden, maar de emotionele tol is onmiskenbaar. Haar veerkracht en toewijding aan hun zoontje blijven bewonderenswaardig, ondanks de vele uitdagingen.


De toekomst van André Hazes Jr.

André’s reis naar herstel is duidelijk nog niet voorbij. Hoewel hij stappen heeft gezet om zijn leven te verbeteren, blijft het afwachten of hij zijn verleden volledig achter zich kan laten. Zijn openheid en zelfreflectie zijn bemoedigend, maar het is belangrijk dat hij deze inzichten omzet in blijvende positieve veranderingen, zowel voor zichzelf als voor zijn gezin.

Of André’s nieuwe muzikale koers succesvol zal zijn, valt nog te bezien. Voor nu lijkt zijn focus op persoonlijke groei en herstel een stap in de goede richting. Het is te hopen dat zijn inspanningen niet alleen leiden tot een betere versie van zichzelf, maar ook tot een stabieler en gelukkiger gezinsleven.

Algemeen

Gordon opnieuw zwaar onder vuur: ´Afgegleden narcist!´

In de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast neemt mediajournalist Gudo Tienhooven geen blad voor de mond als het over Gordon gaat. Tijdens het jaaroverzicht, gepresenteerd door Angela de Jong en haar collega’s, wordt Gordon uitgebreid besproken, vooral zijn recente soapserie.

Kritiek op de Soapserie

Tienhooven noemt de serie een gemiste kans. “Dit had een interessant portret kunnen zijn van een afgegleden narcist,” stelt hij. De serie had inzicht kunnen geven in wat Gordon drijft, maar volgens Tienhooven is dit niet gelukt.

Psychologisch Portret

Gudo ziet potentie in een diepgaand psychologisch portret van Gordon, waarin de impact van roem wordt belicht. “Daar had ik nog wel naar willen kijken,” zegt hij. Dit sentiment wordt gedeeld door collega’s, die het interessant zouden vinden om te zien wat roem met iemand als Gordon doet.

Sensatiebeluste Documentaire

Tienhooven bekritiseert de documentaire als “puur sensatiebelust” en benadrukt dat het vooral Gordons “aandachtsgeilheid” voedt. Hij kon slechts enkele afleveringen verdragen voordat hij afhaakte.

Producent Onder Vuur

Volgens Tienhooven heeft producent John van den Heuvel een fout gemaakt door Gordon te veel ruimte te geven om anderen te bekritiseren zonder zelfreflectie. “Deze documentaire geeft hem alle ruimte om alles en iedereen uit te kafferen,” concludeert hij.

Angela de Jong’s Reactie

Angela de Jong voegt met enige ironie toe: “Dat maakt het ook wel weer leuk toch? Dat maakt het juist zo verschrikkelijk.” Echter, Tienhooven geeft toe dat hij dit slechts kort kan verdragen.

De kritiek op Gordon en zijn serie laat zien hoe verdeeld de meningen zijn over zijn publieke persona en zijn keuzes in de media.

Lees verder