-

Algemeen

Mijn schoondochter niet blij met mijn verrimpeld lichaam in badpak

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Toen de 68-jarige Patsy een vrolijke foto in badpak van haar vakantie postte, verwachtte ze niet dat haar schoondochter Janice haar zou bespotten om haar “gerimpelde lichaam.” Diep gekwetst besloot Patsy dat het tijd was om Janice een blijvende les te leren over respect en eigenwaarde, waar iedereen over zou praten.

Oké, mensen, vertel me eerlijk, is er een leeftijdsgrens voor het dragen van een badpak? De meesten van jullie lieve mensen daarbuiten zouden waarschijnlijk zeggen: “Helemaal niet, Patsy!”, God zegene jullie. Wel, laat me je vertellen, er is één persoon in deze familie die er anders over denkt – en die criticus is toevallig mijn eigen schoondochter!

Een week geleden kwamen mijn man Donald en ik, beiden in de zestig, net terug van onze langverwachte vakantie naar Miami Beach. Het was onze eerste reis, alleen wij twee tortelduifjes, sinds die drukke kleinkinderen onze woonkamer overnamen. Laat me je vertellen, die zon in Florida deed wonderen voor onze hernieuwde romance!

We voelden ons weer jong, mensen. Elke ochtend durfden we onszelf uit te dagen om om 7 uur wakker te worden in plaats van onze gebruikelijke 5 uur, trakteerden we onszelf op genoeg verse zeevruchten om onze slagaders te laten zingen, en maakten we lange wandelingen langs dat parelwitte strand, hand in hand. Op een middag droeg ik dit prachtige zwarte tweedelige badpak, en Donald overlaadde me met complimenten. We stopten voor een snelle kus – de soort die vlinders in je buik doet ontwaken, zelfs na al die jaren.

Nou, geloof het of niet, een lief klein meisje kwam naar ons toe, helemaal glimlachend en zonnig. Voor we het wisten, had ze haar telefoon gepakt en dat moment vastgelegd – Donald in zijn uitbundige zwembroek met bloemen (God zegene zijn avontuurlijke hart!), en ik in mijn vertrouwde zwarte tweedelige badpak. Toen we thuiskwamen, met de zonneschijn nog op mijn huid als een gelukkige herinnering, kon ik niet weerstaan om die foto op Facebook te delen.

De commentaren stroomden sneller binnen dan een taartschotel met Thanksgiving. “Jullie zien er schattig uit, Patsy!”, “Koppel doelen!”, allemaal hartverwarmende dingen. Toen, bam! Als een emmer ijswater die over mijn gelukkige parade werd gegooid, zag ik de opmerking van mijn schoondochter Janice: “Hoe DURFT ze haar GERIMPELDE lichaam in een badpak te laten zien?! 🤦‍♀️ Bovendien is het kussen van mijn schoonvader walgelijk. Hoe LELIJK ze eruitziet, eerlijk gezegd! 🤢🤷‍♀️”

Mijn mond viel bijna op de grond. “Gerimpeld”? “Walgelijk”? Ik las het bericht opnieuw, elk woord als een roestige spijker die in mijn hart werd geslagen. De tranen welden weer op, deze keer heet en boos. Ik wist zeker dat Donald woedend zou zijn. Ik nam onmiddellijk een screenshot van de opmerking, en bam! Het was gewoon verdwenen. Dat was het moment waarop ik wist dat er iets niet pluis was met de verwijderde opmerking. Janice moest het per ongeluk openbaar hebben geplaatst in plaats van privé. Sneaky en kwetsend, dat was het.

Nu ben ik niet iemand die zich terugtrekt uit een gevecht, vooral niet als het om mijn waardigheid gaat, rimpels en al. Nee hoor. Janice had een wake-up call nodig, een reality check die haar perfect gemanicuurde nagels zou doen rammelen. Maar hoe? Dat was het moment waarop een ondeugende grijns zich over mijn gezicht uitstrekte. Ik had een plan dat zo goed was dat het een blijvende indruk zou achterlaten op mijn kritische schoondochter.

“Donald,” riep ik naar mijn man. “We moeten praten over die komende familiebarbecue.” Donald sjokte de woonkamer in, met een half opgegeten zak pindakaaskoekjes in zijn hand. Ik haalde diep adem, probeerde de opborrelende woede in mijn borstkas te bedwingen. Ik aarzelde, niet zeker of ik hem het screenshot moest laten zien. Het zien van Janice’s wrede woorden zwart op wit zou hem misschien in woede doen uitbarsten. Nee, deze onthulling had een groter publiek nodig.

“Ik dacht,” draaide ik me naar Donald, “wat als we al onze familieleden en vrienden uitnodigen voor de barbecue, lieverd?” Hij trok een wenkbrauw op. “Natuurlijk, schat, waarom niet?! Laat me meteen een berichtje in onze familiechatgroep zetten!” chirpte hij en liep weg, nog steeds glimlachend. Een ondeugende grijns verspreidde zich over mijn gezicht. “Tijd voor een beetje wraak!” fluisterde ik tegen mezelf. De komende familiebarbecue leek de perfecte gelegenheid.

“Oh, Janice, schat,” drawlde ik, mijn ogen twinkelend van plezier, “je staat een verrassing te wachten!” Het ging nu niet alleen meer om wraak. Het ging erom Janice, en iedereen, te laten zien dat leeftijd niets meer is dan een getal, en dat een beetje rimpel niemand kwaad doet. De wraakmissie was begonnen, en mijn schoondochter zou een voorproefje krijgen van haar eigen medicijn. Hou je vast, mensen, want dit verhaal wordt sappig.

De weekendzon scheen op onze achtertuin, de lucht gevuld met de geur van sissende burgers en Donald’s beroemde aardappelsalade. Gelach en geklets vulden de lucht terwijl tieners elkaar achterna zaten rond de sproeier en kleinkinderen gilden van plezier. Het was de perfecte setting voor onze familiebarbecue, en iedereen, van mijn lieve nicht Brenda tot mijn zoon Shawn’s gekke studievriend Mark, was er.

Behalve Janice, natuurlijk. Ze was modieus laat, wat niet ongebruikelijk voor haar was. Uit mijn ooghoek zag ik Janice eindelijk binnenkomen, met een designertas bungelend aan haar arm. Ze scande de kamer, een geoefende glimlach op haar gezicht geplakt. Perfecte timing. Ik schraapte mijn keel, het gekletter van bestek viel even stil. Alle ogen waren op mij gericht, een nieuwsgierige mix van met ketchup besmeurde gezichten en verwachtingsvolle grijnzen.

“Oké, mensen, even rustig aan,” verklaarde ik, een ondeugende glans in mijn ogen, precies op het moment dat Janice binnenwandelde en in een stoel plofte. “Ik wil een speciaal moment delen van mijn reis naar Miami met Donald.” Ik scrolde door de foto’s op mijn telefoon totdat ik de juiste vond, de foto die die gestolen kus op het strand vastlegde. Een collectief “aww” ging door de menigte terwijl ze de foto bewonderden. Donald, God zegene hem, zette zelfs zijn borst een beetje op, een speelse grijns op zijn lippen.

“Deze foto vertegenwoordigt liefde en gezelschap die door de jaren heen stand hebben gehouden,” vervolgde ik, terwijl ik de foto omhoog hield zodat iedereen het kon zien. “Het is een herinnering dat liefde niet vervaagt met de leeftijd; het wordt sterker.” “Oh, Patsy, dat is prachtig!” kirde Janice, haar stem druipend van geforceerd enthousiasme. “Je ziet er zo… sportief uit in dat badpak!” Ik kon het niet laten haar een sarcastische glimlach te geven. “Dank je, schat,” drawlde ik, pauzerend voor dramatisch effect. “Maar niet iedereen begrijpt dit, zie je?”

Een stilte viel over de menigte. Toen toonde ik de screenshot van Janice’s wrede opmerking, helder verlicht op mijn telefoonscherm, waar haar profielfoto en naam duidelijk zichtbaar waren. “Helaas,” verklaarde ik, “dacht iemand in deze kamer dat het gepast was om mij en mijn liefde voor mijn man vanwege mijn leeftijd te bespotten.” De kamer werd stil. Je kon een speld horen vallen. Toen vielen alle blikken op Janice. Haar gezicht werd lijkbleek, de glimlach verdween sneller dan een sneeuwbal op een julidag. Haar ogen schoten door de kamer, wanhopig op zoek naar een ontsnappingsroute.

“Ik wil iets heel duidelijk maken,” vervolgde ik, mijn blik vast op Janice gericht. “Weet je, opmerkingen zoals die kunnen echt kwetsen. We worden allemaal ouder, en ooit zul je ook rimpels hebben. Als dat moment komt, hoop ik dat niemand jou schaamt voor je lichaam of je liefde. En als je geluk hebt, zul je altijd iemand hebben die net zoveel van je houdt. Want echt, liefde en geluk zijn de mooiste dingen die we met ons mee kunnen dragen door het leven, niet een onberispelijke huid.”

Janice’s schouders zakten in, haar designertas viel met een doffe klap op de grond. Schaamte kleurde haar wangen rood en waste haar zorgvuldig aangebrachte make-up weg. Ik kon de realisatie op haar gezicht zien, langzaam en pijnlijk. “Ik deel dit niet om iemand te beschamen,” verduidelijkte ik, mijn stem iets zachter, “maar om ons allemaal te herinneren aan het belang van respect en vriendelijkheid. Oordeel nooit over iemand op basis van hun uiterlijk, want vandaag ben ik het met de rimpels. Ooit ben jij het!”

Ik scande de gezichten om me heen. De meesten droegen uitdrukkingen van begrip, sommigen knikten zelfs sympathiek. Shawn, mijn altijd steunende zoon, kneep geruststellend in mijn hand. Donald, die naast me stond, zette zijn borst weer op, een stille show van solidariteit. “We moeten elkaar koesteren en de liefde die we delen, ongeacht onze leeftijd,” besloot ik, met een gevoel van trots. “Nu, wie wil er nog meer aardappelsalade?”

De stilte brak eindelijk, vervangen door een beetje nerveus gelach en het gekletter van bestek. De barbecue ging verder, zij het met een iets ingetogen sfeer. Maar dat was prima. Mijn punt was duidelijk gemaakt, luid en duidelijk. De laatste gasten vertrokken, een zee van rode plastic bekers en de vervagende geur van barbecue achterlatend. Ik was de tafel aan het opruimen, een tevreden pijn in mijn spieren, toen Janice naar me toe kwam. Haar ogen waren roodgerand en verontschuldigend.

“Patsy,” begon ze. Ik stopte met het schoonmaken van het aanrecht en draaide me volledig naar haar toe. “Ja, Janice?” Ze haalde diep adem. “Ik… het spijt me zo. Ik had het mis. Mijn opmerking was gemeen en ongevoelig. Het zal niet meer gebeuren, Patsy. Dat beloof ik.” Een golf van opluchting en warmte overspoelde me. Toen ik haar verontschuldiging hoorde, wist ik dat de boodschap was overgekomen.

“Het vergt moed om een fout toe te geven, Janice,” antwoordde ik zacht. “Ik waardeer je verontschuldiging.” We stonden daar een moment, een nieuw begrip tussen ons. Omgaan met leeftijdsdiscriminatie, vooral van familie, kan pijnlijk zijn. Maar hier is het ding: rimpels en grijze haren zijn eretekens, bewijs van een goed geleefd leven. Degenen die dit vergeten, vergeten dat de tijd een koppige klok is – hij blijft tikken, en ooit zullen hun gezichten hetzelfde verhaal vertellen.

Dus, wat denken jullie allemaal? Ben ik te ver gegaan? Hebben jullie vergelijkbare situaties meegemaakt? Laat me jullie reacties weten! Deel je eigen verhalen over leeftijdsdiscriminatie en laten we iedereen eraan herinneren dat leeftijd slechts een getal is!

Algemeen

André Hazes en Monique Westenberg opnieuw uit elkaar: ‘Vreselijke dingen gebeurd’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

André Hazes en Monique Westenberg maken opnieuw relatiebreuk bekend: ‘Loslaten is ook liefde tonen’

In een gezamenlijke verklaring op Instagram hebben André Hazes (30) en Monique Westenberg (46) op dinsdagavond bekendgemaakt dat ze opnieuw uit elkaar gaan. Hoewel de twee momenteel samen op vakantie zijn, konden ze er niet langer omheen: hun liefdesrelatie heeft zijn eindpunt bereikt. “Loslaten is groeien en eerlijk zijn naar jezelf én naar elkaar,” luidt hun gezamenlijke boodschap, die op sociale media inmiddels duizenden reacties oproept.

Het nieuws komt voor veel volgers niet als een totale verrassing, maar roept wel veel emoties op. De relatie tussen André en Monique is er één met een lange geschiedenis vol pieken, dalen, onderbrekingen én verzoeningen. Toch lijkt het dit keer écht voorbij, al benadrukken de twee dat liefde en respect nog steeds centraal staan.

Vakantie vol introspectie

Wat deze breuk opvallend maakt, is de timing. De twee verblijven momenteel samen in het buitenland, op een vakantie die eerder bedoeld leek als qualitytime voor het gezin. Dat juist nu de breuk wereldkundig wordt gemaakt, onderstreept volgens kenners dat het besluit weloverwogen is genomen. “We staan al even op een andere plek in elkaars leven,” schrijven André en Monique in hun statement.

Ze beschrijven hoe hun relatie door de jaren heen verschillende vormen heeft gekend. “Inmiddels zijn we door verschillende fases gegaan en heeft alles een plekje kunnen krijgen.” Wat daaruit voortkomt, is een besluit dat klinkt als een vorm van emotionele volwassenheid: “We houden nog steeds van elkaar en hebben respect voor elkaar. Maar liefde betekent soms ook loslaten.”

Aandacht voor zoon Dré

Wat beide ouders extra belangrijk vinden in deze fase, is de bescherming van hun zoon. In hun gezamenlijke bericht vragen ze dan ook expliciet aan het publiek om daar rekening mee te houden: “We willen jullie vragen om onze zoon in gedachte te houden bij alle vormen van reactie op dit bericht. Hij is inmiddels op een leeftijd dat hij alles via (social) media meekrijgt.”

Hun zoon, Andreas Martinus Hazes, werd in 2016 geboren en is vernoemd naar zijn opa, de legendarische volkszanger André Hazes senior. Zijn komst werd destijds ervaren als een wonder. Monique onderging een langdurig en emotioneel zwaar fertiliteitstraject met ivf en icsi om zwanger te worden. De geboorte van hun zoon was destijds niet alleen een bekroning van hun liefde, maar ook een publiek gedeeld moment van geluk.

Een relatie vol hoofdstukken

Wie het liefdesverhaal van André en Monique een beetje heeft gevolgd, weet dat het een achtbaan is geweest. De twee ontmoetten elkaar jaren geleden en vormden een koppel met een leeftijdsverschil van zestien jaar. Voor velen was dat aanleiding voor nieuwsgierigheid, bewondering, maar ook kritiek. Toch hielden zij zich staande. In 2016, bij de geboorte van hun zoon, leken ze sterker dan ooit.

Maar de stabiliteit bleek van korte duur. De afgelopen jaren kende hun relatie meerdere breuken en verzoeningen. André had tussentijds relaties met onder anderen Sarah van Soelen, wat breed werd uitgemeten in de media. Toch vond hij in 2022 opnieuw zijn weg terug naar Monique. De twee besloten het anders aan te pakken: niet meer samenwonen, maar wel samen ouders zijn en tijd met elkaar doorbrengen wanneer dat goed voelde. Een moderne, flexibele vorm van liefde, zoals ze het zelf beschreven.

‘Liefde in een andere vorm’

Die hernieuwde poging leek lange tijd succesvol. Monique verscheen weer aan zijn zijde bij optredens, André sprak in interviews vol lof over haar, en ook hun gezamenlijke vakanties deden vermoeden dat er sprake was van hernieuwde stabiliteit. Toch bleef het voor buitenstaanders voelbaar dat de relatie een andere toon had gekregen. Minder vurig, meer bedachtzaam. Geen sprookjesbeeld, maar een liefde die ruimte vroeg.

“Onze band zal altijd bijzonder blijven,” zei Monique eerder in een interview. En dat sentiment lijkt nog steeds overeind te staan. Want ook nu klinkt er geen bitterheid of verwijt in hun bericht, maar juist een zekere kalmte. Loslaten, in de woorden van het stel, is niet het einde van de liefde – het is misschien juist de meest volwassen vorm ervan.

Online reacties: liefdevol én bezorgd

Op sociale media stromen de reacties binnen. Veel volgers spreken hun steun uit voor het stel, maar vooral voor hun zoon. “Wat knap dat jullie dit zo samen doen,” schrijft iemand. Een ander zegt: “Je kunt zien dat jullie echt alles hebben geprobeerd. Heel veel respect.” Ook zijn er mensen die hun zorgen uiten over de impact op de kleine André junior. “Hopelijk krijgt hij alle rust die hij nodig heeft.”

Er zijn ook kritische geluiden. Sommige volgers vragen zich af of het verstandig is om zulke privékwesties te delen op sociale media. Toch zijn de meeste reacties mild en meelevend. De openhartigheid van André en Monique wordt gewaardeerd, juist omdat het laat zien hoe ingewikkeld liefde soms is – zeker onder een vergrootglas.

Een publieke relatie met privégevolgen

Het verhaal van André en Monique laat goed zien hoe moeilijk het is om een relatie te onderhouden wanneer je leven deels publiek bezit is geworden. Elk opstootje, elk gerucht, elke kus wordt besproken in talkshows, juicekanalen en op sociale media. Dat legt extra druk op een relatie die al complex is door persoonlijke geschiedenis, trauma’s uit het verleden en het ouderschap.

In dat opzicht is hun gezamenlijke statement niet alleen een bekendmaking, maar ook een vorm van regie pakken over hun eigen verhaal. Niet anderen laten speculeren, maar zélf de toon zetten.

Een nieuw begin?

Of dit definitief het einde is van de liefde tussen André Hazes en Monique Westenberg, durft niemand met zekerheid te zeggen. Hun band is zó verweven met gedeelde geschiedenis, ouderschap en diepe gevoelens dat een comeback nooit helemaal uitgesloten lijkt. Maar voor nu kiezen ze voor rust, ruimte en eerlijkheid. Voor zichzelf, maar vooral voor hun zoon.

In een wereld waarin relaties vaak eindigen in conflict of geruisloze stilte, is dit voorbeeld van bewust en respectvol afscheid nemen een verademing. Het toont volwassenheid, kwetsbaarheid en bovenal: liefde – in misschien wel haar puurste vorm.

Lees verder