-

Algemeen

Man geeft 70.000 euro uit aan tattoos over hele lichaam en oogbollen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Neem een redelijk grote groep mensen en de kans is groot dat je er een vindt die zijn lichaam op de een of andere manier heeft aangepast.

Ik bedoel niet iets drastisch – we hebben het hier niet over het verwijderen van ledematen of het splitsen van tongen – maar eerder dat de persoon in kwestie misschien heeft besloten om een liberale benadering te volgen met piercings of tatoeages.

Mijn punt is dat mensen hun uiterlijk aanpassen om de creativiteit die ze van binnen hebben te weerspiegelen niets nieuws is. Mensen kunnen experimenteren met lichaamskunst, de kleur van hun haar veranderen, een radicale verandering ondergaan met betrekking tot hun garderobe en modekeuzes… je snapt het wel.

Maar zo ver gaan dat je jezelf bijna onherkenbaar maakt, is niet het gebruikelijke pad dat mensen bewandelen, wat het des te opvallender maakt wanneer iemand dat wel doet.

Quest Gulliford, uit Las Vegas, Nevada, begon naar verluidt zijn reis van lichaamsaanpassing terug in 2009. Sindsdien heeft hij een duizelingwekkende $70.000 uitgegeven aan ontelbare tatoeages en procedures gericht op het veranderen van zijn uiterlijk.

Vandaag de dag is hij nauwelijks nog te herkennen als de man die hij ooit was… en zijn pre-radicale tatoeagefoto’s zijn echt iets bijzonders.

Volgens Quest zelf waren zijn eerste tatoeages ter nagedachtenis aan de strijd tegen H0dgkin-lymf00m die hij overleefde toen hij in de zevende klas zat. Met dat doel tatoeëerde hij zichzelf met de woorden “God Eerst” en een kruis aan de linkerkant van zijn borst. Later voegde hij een paars k@nkerrlint toe.

Hij wist het destijds misschien niet, maar het was het startpunt van een reis die Quest naar virale roem en socialemediasterrendom zou leiden. Vandaag de dag heeft hij meer dan 1 miljoen volgers op TikTok en meer dan 250.000 op Instagram.

“Ik had een grote lymfeklier die groeide… Ik dacht er niets van,” zei hij, volgens de Daily Mail. “Het was ongeveer zes maanden chem0therapie. Ik voelde me daarna een soort supermens.”

Wat volgde op die eerste tatoeages was een hele catalogus van kunstwerken die zijn hele lichaam beslaan. Hij liet zelfs een tatoeëerder een naald in alle kanten van zijn oogbollen steken om ze zwart te maken.

“Het kostte me op de dag zelf veel tijd, nadat ik de winkel in Houston, Texas binnenliep, om mezelf überhaupt zover te krijgen om het te laten doen,” zei hij, volgens de Mail.

“Het is niet echt zoals een tatoeage op je huid, het is meer een injectie of aanpassing.” Quest is nu misschien bedekt met honderden tatoeages, maar hij heeft onlangs een aantal foto’s geüpload die zijn avontuur vanaf zijn vroegste begin documenteren, waarbij hij zijn ontwikkeling laat zien gedurende de tien jaar tussen 2009 en 2019.

Wat vind je van Quest’s tatoeages? Zou je je ooit kunnen voorstellen om een ‘oogbaltatoeage’ te laten doen? Laat het ons weten in de reacties.

Algemeen

Slecht nieuws voor Kees van der Spek: ´Dit zag echt niemand aankomen´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Zonder aankondiging vooraf heeft misdaadjournalist Kees van der Spek een opvallende keuze gemaakt. Tijdens zijn vakantie in Frankrijk met echtgenote Annabelle trekt hij zich volledig terug van sociale media. Geen foto’s van pittoreske dorpen, geen terrasbeelden met wijn en geen updates over zijn dagelijks leven. Alleen rust en aandacht voor elkaar.

Digitale stilte als prioriteit

In een korte post op Instagram kondigde Kees aan dat hij drie weken lang vrijwel afwezig zal zijn op sociale media. Bij een foto waarop hij hand in hand met Annabelle staat, schreef hij eenvoudig: “Met Annabelle romantisch doen in Frankrijk.” Een bescheiden boodschap, maar eentje met grote betekenis: even geen werk, geen roem, alleen verbinding en herstel.

Impact van een verlies

Die behoefte aan rust komt niet uit het niets. Recent verloor Kees zijn vader, een man die volgens hem een ‘oer-avonturier’ was. “We hebben mijn vader (88) begraven,” deelde hij met zijn volgers. Het verlies raakte hem diep, en wie de band tussen vader en zoon kent, begrijpt waarom. Het verdriet is vers, en de behoefte aan reflectie is begrijpelijk.

Even geen journalist, maar mens

Voor iemand die zijn leven wijdt aan het onthullen van onrecht en het najagen van waarheid, is zo’n moment van terugtrekking uitzonderlijk. Van der Spek staat bekend om zijn tomeloze inzet, maar toont nu ook zijn kwetsbare kant. Zijn besluit om even géén journalist of BN’er te zijn, laat zien hoe belangrijk persoonlijke verwerking voor hem is.

Nasleep van Spoorloos-affaire

Begin dit jaar moest Kees getuigen in de rechtszaak rondom het programma Spoorloos. Hij bracht in 2022 al aan het licht dat deelnemers in Colombia in contact waren gebracht met de verkeerde biologische ouders. Tijdens de zitting benadrukte hij dat de fouten te ernstig waren om te negeren, en dat waarheid altijd boven emotionele hereniging moet staan.

Journalist met een geweten

Hoewel Kees erkende dat Spoorloos ook veel goeds heeft gebracht, liet hij tijdens zijn getuigenis zien dat integriteit voorop staat. Zijn betrokkenheid bij deze pijnlijke kwestie onderstreepte opnieuw zijn rol als journalist met een geweten. Het tekent hem dat hij juist nu behoefte heeft aan stilte en afstand, in plaats van nieuwe aandacht en profilering.

Rust in Frankrijk als herstel

In plaats van interviews en tv-opnames kiest Kees deze zomer voor wandelingen door de Franse natuur en romantiek met zijn vrouw. Het contrast met zijn dagelijkse hectiek is groot, maar precies wat hij nu nodig heeft. Zijn sociale kanalen blijven stil, en juist dat zegt meer dan duizend woorden.

Een krachtig stil statement

In een tijd waarin iedereen voortdurend deelt, kiest Van der Spek voor stilte. Geen schreeuwerige posts, geen journalistieke missie. Alleen ruimte voor rouw, liefde en bezinning. Daarmee laat hij zien dat even níét zichtbaar zijn een teken van kracht is. En wie Kees kent, weet: uit stilte ontstaat vaak het scherpste verhaal.

Lees verder