-

Algemeen

Amalia wil het liefst geen Nederlandse jongen: ”Man moet Turk met status zijn” 🤔

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Prinses Amalia en haar toekomstige partner: liefde binnen en buiten de koninklijke kringen

Prinses Amalia mag natuurlijk helemaal zelf bepalen met wie ze haar leven wil delen, maar volgens royalty-experts is de kans klein dat ze zal vallen voor een ‘gewone’ jongen. Koningshuiskenner Jeroen Snel onthult dat Amalia een uitgesproken voorkeur heeft als het gaat om haar ideale partner.

De ideale partner van Amalia

“Ze valt op mannen met een bepaalde uitstraling, en Turkse mannen met status lijken haar wel te kunnen bekoren,” aldus de expert. Deze uitspraken zorgen direct voor speculaties over haar toekomstige partner. Want wie zou de gelukkige kunnen zijn? En is er ruimte voor een relatie met iemand buiten de koninklijke kringen?

Valentijnsdag en Amalia’s liefdesleven

Met Valentijnsdag nog vers in het geheugen, vonden de royalty-experts van RTL Boulevard het de perfecte gelegenheid om het liefdesleven van de prinses onder de loep te nemen. Hoewel Amalia momenteel in Amsterdam studeert, lijkt ze vooralsnog geen serieuze relatie te hebben.

Jarenlang deden geruchten de ronde dat ze een romance had met prins Boris, een lid van een adellijke familie, maar het koningshuis heeft dat nooit officieel bevestigd. Dit voedt de speculaties over wie de toekomstige man aan haar zijde zal zijn. De vraag blijft dan ook: met wie zal de troonopvolgster uiteindelijk haar leven delen?

Kan een ‘gewone’ jongen haar hart veroveren?

Boulevard-presentator Luuk Ikink stelde de vraag die velen zich afvragen: wat als Amalia verliefd wordt op een jongen met een doodnormale baan, zoals een hbo-student commerciële economie?

Jeroen Snel is daar duidelijk over: “Die kans is heel klein. Ze beweegt zich in bepaalde kringen en heeft een natuurlijke antenne voor de juiste types.”

Dit betekent niet dat Amalia niet open zou staan voor liefde, maar het koningshuis heeft nu eenmaal een bepaalde standaard als het gaat om levenspartners. De geschiedenis laat zien dat leden van koninklijke families meestal trouwen binnen hun eigen sociale klasse. Dit heeft alles te maken met tradities, protocollen en het behouden van een bepaalde status binnen de samenleving.

Geen feestbeest voor Amalia

In haar boek met Claudia de Breij gaf Amalia al eens een inkijkje in haar voorkeuren. “Ze houdt van mannen die nog waarde hechten aan tradities en etiquette,” legt Snel uit.

Een student die elk weekend twintig biertjes achterover tikt en losgaat in de kroeg? Nee, daar zal ze niet op vallen. Dit betekent echter niet dat de prinses helemaal niet romantisch is. Ze zoekt juist iemand die past binnen de waarden en normen van het koningshuis, iemand met charisma en klasse.

Amalia is een nuchtere jonge vrouw die zich bewust is van haar rol en positie. Ze weet dat haar keuze in een partner niet alleen persoonlijke gevolgen heeft, maar ook een impact kan hebben op het koningshuis en het beeld dat mensen van haar hebben. Dit maakt haar liefdesleven extra gecompliceerd.

Internationale huwelijksmarkt

Volgens royaltykenner Annemarie de Klunder is de kans groot dat Amalia uiteindelijk haar liefde buiten Nederland vindt. “Ze leert veel nieuwe mensen kennen via haar studie en studentenvereniging, maar haar connecties reiken veel verder,” legt De Klunder uit. “Ze is regelmatig in het buitenland voor koninklijke festiviteiten en bruiloften, bijvoorbeeld in Spanje en Oostenrijk, waar ze omringd is door Europese adel.”

Opmerkelijk genoeg zou Amalia al eens hebben laten doorschemeren een zwak te hebben voor Turkse mannen met status. Of daar al een potentiële huwelijkskandidaat tussen zit, blijft voorlopig een mysterie.

Koninklijke huwelijken zijn in het verleden vaker internationale verbintenissen geweest. Zo trouwde haar oma, prinses Beatrix, met een Duitse prins, en koos haar vader, koning Willem-Alexander, voor een Argentijnse bruid. Het zou dus niet verrassend zijn als Amalia uiteindelijk kiest voor een buitenlandse partner.

De impact van liefde op het koningshuis

Wanneer een troonopvolger een relatie aangaat, wordt deze niet alleen beoordeeld op basis van liefde, maar ook op basis van geschiktheid. Past de partner binnen de koninklijke normen en waarden? Is hij of zij in staat om publieke taken op zich te nemen? En hoe zal het volk reageren op de keuze?

In het verleden hebben koninklijke huwelijken geleid tot opschudding wanneer een partner niet aan de traditionele eisen voldeed. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijk van koning Edward VIII van Engeland, die afstand moest doen van de troon om met Wallis Simpson te trouwen. Ook in Nederland zagen we eerder strubbelingen rondom prinses Irene en prinses Margarita, die beiden kozen voor een partner die niet door het hof werd geaccepteerd.

Voor Amalia is het dus van groot belang dat haar partner niet alleen een liefdevolle keuze is, maar ook iemand die geschikt is voor de zware rol die bij het koningshuis komt kijken.

Toekomstige prins-gemaal?

Hoe haar liefdesleven zich zal ontwikkelen, blijft gissen. Eén ding is echter duidelijk: Amalia zal geen doorsnee man kiezen, maar iemand die niet alleen haar hart verovert, maar ook past binnen de koninklijke wereld. De vraag blijft: zal zij haar hart verliezen aan een Europese prins, een aristocraat of toch iemand uit de zakenwereld?

Tot die tijd zal haar liefdesleven een bron van speculatie blijven. Eén ding is zeker: als toekomstige koningin van Nederland zal Amalia haar keuze zorgvuldig maken. En wie weet horen we binnenkort meer over de mysterieuze man die haar hart sneller laat kloppen…

Algemeen

The Tribute-kijkers snappen niks van de jury: ”Band is echt bagger”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Vanavond is een belangrijke mijlpaal bereikt in de talentenshow The Tribute: Battle of the Bands. Vanaf nu komen er geen nieuwe groepen meer bij, wat betekent dat de strijd om een felbegeerd optreden in de Ziggo Dome nu echt losbarst. Toch zijn de kijkers thuis niet altijd even enthousiast over de keuzes van de jury.

Strijd om een plek in de Ziggo Dome

De jury, bestaande uit Angela Groothuizen, Cesar Zuiderwijk en Spike van DI-RECT, staat voor de lastige taak om de beste acht bands te selecteren die doorgaan naar de volgende ronde. Met geen nieuwe toevoegingen aan de competitie is de focus nu volledig gericht op deze acht tribute-bands. Uiteindelijk krijgt de winnende band de kans om op 17 april een uur lang op te treden in de Ziggo Dome.

Controverse rondom The Richie Experience

Een van de bands die de halve finale heeft bereikt, is The Richie Experience, een tribute-act voor Lionel Richie. De jury beloonde hun optreden met een bijzonder hoge score van 30 punten. Maar die beoordeling valt niet overal in goede aarde.

Op sociale media, met name op X, laten kijkers hun ongenoegen duidelijk blijken. Zo schrijft iemand: ”Nog een week lang die kwelling aanhoren.” Ook de jury zelf moet het ontgelden. Een kritische kijker sneert: ”Zouden we de juryleden een cijfer mogen geven? Cesar 6,5, Angela 6,5 en Spike 8,5.”

Daarnaast zijn er kijkers die zich afvragen of de jury zich te veel laat meeslepen door emotie en achtergrondverhalen. Een gebruiker reageert cynisch: ”Agossie… Slip of the finger van de publiekscijfermeneer… Het moest eigenlijk 6,9 zijn… Maar ach, het verhaal was zo zielig…” Een ander laat zich kritisch uit over jurylid Spike: ”Kom op, Spike, dit was bagger…”

Jurybeslissingen onder vuur

Het is niet de eerste keer dat jurybeslissingen binnen The Tribute: Battle of the Bands tot discussies leiden. Hoewel de beoordeling van de acts aan professionals is toevertrouwd, lijkt een groot deel van het publiek het daar niet altijd mee eens te zijn. Dit leidt tot verhitte discussies op sociale media en roept vragen op over de invloed van kijkers op het uiteindelijke resultaat.

Met de halve finale in zicht, wordt de competitie steeds spannender. Of The Richie Experience en andere bands hun plaats in de finale waar kunnen maken, zal de komende weken blijken. Één ding is zeker: de strijd om dat felbegeerde Ziggo Dome-optreden zorgt voor de nodige opschudding.

Lees verder