Algemeen
Boer Harm doet zélf zijn masker af en onthult identiteit: ‘Ik ben ’t zat!’

Boer Harm, de mysterieuze rapper van het Nederlandse platteland, blijft het onderwerp van een ware klopjacht naar zijn identiteit.
Talloze theorieën doen de ronde over wie er achter het masker schuilgaat, met vele vermoedens over bekende Nederlanders zoals Dennis Schouten.
Hoewel Schouten vaak genoemd wordt vanwege zijn accent en grove taalgebruik, hebben taalkundigen opgemerkt dat Harm geen Twentenaar maar een Brabander lijkt te zijn, gezien zijn specifieke uitspraak van bepaalde woorden en zinnen die typerend zijn voor Brabanders.
Ook tekstschrijver David Bouman stond lang onder verdenking, maar werd uiteindelijk samen met de boerenrapper gezien, wat hem uitsloot als mogelijke kandidaat.
Recentelijk werd ontdekt dat radiopresentator Jordi Warners
exact dezelfde tatoeage heeft als de mysterieuze rapper. Maar
nu…
Boer Harm onthult zijn ware identiteit niettemin!
Hoewel velen beweren dat ze achter het masker zitten, zal het pas
geloofwaardig zijn wanneer Harm zelf zijn masker afdoet.
Iets waarvan we hoopten dat het nooit zou gebeuren. Tijdens zijn optredens wordt de rapper echter steeds vaker lastiggevallen door nieuwsgierige tieners die niet kunnen stoppen met trekken aan zijn kleding om zijn identiteit te achterhalen.
Onlangs werd bijvoorbeeld zijn overhemd gescheurd door een toeschouwer. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat iemand erin slaagt zijn masker af te nemen.
In een video is te zien hoe het masker van Boer Harm wordt
afgenomen, waarbij de man erachter zegt: “Ik ben het zat!”
Tot ieders opluchting blijkt dit echter een grap te zijn; het beroemde masker is namelijk te koop voor ongeveer 500 euro.
Het mysterie rond Boer Harm blijft dus voortbestaan, ondanks de vele speculaties en vermoedens.
Zolang hij zijn masker niet vrijwillig afdoet, blijft zijn ware identiteit een goed bewaard geheim.
En hoewel sommigen misschien teleurgesteld zijn dat de identiteit van Boer Harm nog niet onthuld is, draagt dit alleen maar bij aan de fascinatie rondom deze mysterieuze en intrigerende figuur.

Algemeen
Weerwaarschuwing uitgebreid: ”Het gaat nog erger worden:” Het KNMI waarschuwt: ”Pas op”

Weersomslag leidt tot extra waarschuwingen: KNMI breidt code geel uit naar meerdere provincies
Nederland heeft vandaag te maken met een flinke weersverandering die in meerdere delen van het land voor problemen zorgt. Waar in eerste instantie alleen in de ochtend lichte onweersbuien werden voorspeld, blijkt dat de situatie gaandeweg de dag is verslechterd. Het KNMI heeft daarom code geel uitgebreid naar meerdere regio’s. Waar deze waarschuwing vanochtend nog enkel voor Groningen en Drenthe gold, is die inmiddels ook van kracht in Flevoland, Overijssel en Friesland. De combinatie van zware regenbuien, stevige windstoten en hagel maakt het nodig om extra alert te zijn.
Omslag in het weerbeeld
Na een relatief rustige start van de week, waarin het lenteweer zich van zijn mildere kant liet zien, is vandaag duidelijk geworden dat de aprilmaand onvoorspelbaar blijft. De ochtend begon in veel delen van het land nog met wat zon en slechts plaatselijke buien. Toch veranderde dit weerbeeld snel. Al in de loop van de middag ontstonden boven Noordoost-Nederland stevige onweersbuien, die zich in rap tempo uitbreidden naar het midden en oosten van het land.
Code geel: wat betekent dat?
Code geel is een waarschuwing van het KNMI die aangeeft dat er potentieel gevaarlijk weer op komst is. Het betekent niet dat er direct sprake is van extreem weer, maar wel dat mensen alert moeten zijn. Vooral buitenactiviteiten, verkeer en mensen die met open water of agrarisch werk te maken hebben, moeten extra opletten.
In Groningen en Drenthe werd code geel rond 16.00 uur van kracht. Hier trekken de buien vanaf het zuiden naar het noorden en gaan gepaard met windstoten tot 60 km/u en hagel. Deze situatie blijft in deze provincies van kracht tot ongeveer 20.00 uur vanavond.
Uitbreiding naar Flevoland, Overijssel en Friesland
Wat de situatie vandaag extra bijzonder maakt, is dat het noodweer zich niet beperkt tot één regio. De buien bleken zich sneller en verder uit te breiden dan vooraf verwacht. Daardoor heeft het KNMI besloten om ook Flevoland, Overijssel en Friesland onder code geel te plaatsen. In deze provincies is er vooral sprake van flinke neerslag binnen korte tijd. Lokaal kan er tot wel 30 millimeter regen vallen in een uur tijd.
Volgens meteorologen van Weerplaza en Buienradar is dit ‘vrij uitzonderlijk’ voor deze tijd van het jaar. “Het is typisch aprilweer, maar dan wel in de meest intense vorm,” aldus een woordvoerder. De regen is op zich welkom voor de landbouw, want in veel regio’s was sprake van beginnende droogte. Toch zorgt de combinatie met hagel en wind ook voor risico’s, vooral op de weg.
Windstoten en hagel: opletten op de weg
Met windstoten van rond de 60 km/u in met name Groningen en Drenthe, is het belangrijk dat weggebruikers hun rijgedrag aanpassen. Fietsers, scooterrijders en mensen met aanhangers of caravans zijn extra kwetsbaar bij dit soort windvlagen. Ook kan hagel het zicht beperken en gladheid veroorzaken, vooral op bruggen en viaducten. Automobilisten worden dan ook geadviseerd om hun snelheid aan te passen, extra afstand te houden en rekening te houden met plotselinge regen- of hagelbuien.
Verwachting voor vanavond: verbetering op komst
Na 20.00 uur wordt in de meeste regio’s een geleidelijke afname van de buien verwacht. De zwaarste neerslag trekt dan richting het noorden en boven de Waddenzee zwakt het systeem af. Toch blijft de lucht nog onstabiel genoeg om hier en daar een lokale bui te veroorzaken. Pas later in de avond en gedurende de nacht keert de rust volledig terug.
Volgens het KNMI kunnen er in de nacht nog restbuien ontstaan in het noorden van het land, maar die zijn minder hevig dan de buien van overdag. In het zuiden en westen van Nederland wordt het eerder droog, met zelfs kans op opklaringen.
Vooruitblik naar Pasen: licht wisselvallig, maar zacht
Na deze weersomslag volgt een meer gematigde periode. Tot en met Goede Vrijdag blijft het vooral in het oosten van het land wisselvallig. Daar is de kans op regen het grootst, met af en toe ook opklaringen. In het westen en zuiden wordt het droger, met ruimte voor de zon. De temperaturen blijven tot het weekend vrij stabiel, met maxima rond de 14 à 15 graden.
Tijdens het paasweekend zal het weerbeeld nog wisselend zijn. Volgens de huidige modellen van het KNMI en andere weerinstanties blijft het niet helemaal droog. Er is elke dag kans op een bui, maar er zijn ook perioden met zon. De temperaturen lopen iets op en kunnen op Eerste Paasdag lokaal de 17 of 18 graden aantikken. Dat maakt het alsnog een prima weekend voor een wandeling of een paasbrunch in de tuin – mits je de buien even ontwijkt.
Impact op dagelijks leven en landbouw
Hoewel de buien voor veel mensen onhandig uitkomen, is er ook goed nieuws te melden. In diverse agrarische gebieden in Nederland was men al weken bezig met irrigatie vanwege een droog begin van de lente. De verwachte 20 tot 30 millimeter neerslag kan op korte termijn dus juist gunstig uitpakken voor de bodem. Wel moeten boeren rekening houden met vertraging in hun werkzaamheden, zoals zaaien en bemesten.
Voor buitenevenementen of sportwedstrijden is de timing van deze weersverandering minder gunstig. Organisaties worden aangeraden om de weerswaarschuwingen goed in de gaten te houden en eventueel aanpassingen te doen in hun planning.
Handige tips voor wie nog op pad moet
Als je vandaag of vanavond nog de weg op moet, houd dan rekening met het volgende:
-
Controleer de actuele radar en weersverwachtingen via de apps van het KNMI of Buienradar.
-
Neem een paraplu of regenjas mee, maar wees voorzichtig met open paraplu’s bij harde wind.
-
Houd je verlichting aan, ook overdag, voor beter zicht en zichtbaarheid bij slecht weer.
-
Pas je snelheid aan op natte of gladde wegen, vooral op bruggen en viaducten.
-
Parkeer je auto bij voorkeur niet onder bomen als er kans is op zware windstoten of hagel.
Blijf op de hoogte
Voor wie afhankelijk is van het weer – of gewoon graag goed voorbereid op pad gaat – is het verstandig om pushmeldingen van je favoriete weerapp in te schakelen. Ook via sociale media van het KNMI en regionale nieuwskanalen worden updates gedeeld over veranderende waarschuwingen of nieuwe weersontwikkelingen.
Samenvattend
De weersomslag van vandaag heeft geleid tot een uitbreiding van code geel in Nederland. Wat begon als een dag met kans op enkele buien in het noorden, groeide uit tot een flinke weerswaarschuwing voor meerdere provincies. De combinatie van onweer, hagel, zware regen en windstoten vraagt om extra alertheid op de weg en in de buitenlucht. Gelukkig lijkt de situatie vanaf vanavond weer te verbeteren en ziet het paasweekend er – op enkele buien na – redelijk vriendelijk uit. Zoals altijd met aprilweer: houd je paraplu en zonnebril beide binnen handbereik.
👉 Volg onze pagina voor actuele updates over het weer, handige tips en regionale waarschuwingen.