-

Algemeen

Moeder vindt haar zoontje biddend in de supermarkt – ontdek de mooie reden!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De jonge Braydon vergezelde zijn moeder op een dag tijdens het winkelen bij de grote Amerikaanse supermarktketen Walmart. Ze waren er echter niet lang toen zijn moeder in p@niek raakte en merkte dat Braydon verdwenen was.

Na een paar angstige minuten van zoeken vond zijn moeder hem uiteindelijk terug.

Haar eerste instinct was om hem te berispen omdat hij van haar zijde was geweken. Maar toen ze zag dat hij voor een bord knielde en bad, stopte ze en vroeg zich af waarom. Toen keek ze nauwkeuriger naar de muur…

Braydons moeder heeft dit aan den lijve ondervonden. Ze haastte zich om haar boodschappen bij Walmart – een van de grootste en drukste winkelketens ter wereld – snel af te handelen.

Zoals Faith Tap rapporteert, zei Braydons moeder: “Ik moest de Walmart in rennen. Ik draaide me om om te controleren of mijn zoon naast me stond.”

Maar dat was hij niet. Binnen enkele seconden had Braydon zich losgemaakt van zijn moeder.

Toen ze hem eindelijk vond, knielde Braydon voor een informatiebord. Hij bad. Ze was verrast en vroeg hem wat hij daar deed. Toen ze dichterbij kwam en naar het bord keek, begreep ze het.

Op het bord stond: “Elke seconde telt”. Naast deze woorden waren afbeeldingen te zien van vermiste kinderen.

De kleine Braydon was weggegaan bij zijn moeder, had het bord gezien en bad tot God dat deze kinderen terug zouden keren naar hun families.

Het ongelooflijk ontroerende beeld en het bijbehorende verhaal gingen snel viraal op internet. Een Facebook-pagina die is gewijd aan Aubrey Jayce Carroll (een tiener die sinds 2016 wordt vermist), ontdekte het verhaal van Braydon en besloot een bericht ter nagedachtenis aan hem te plaatsen.

“Ik weet niet wie dit kleine kereltje is, maar ik wil jullie bedanken dat jullie voor deze kinderen bidden. Een van die kinderen daarboven is mijn neef Aubrey Carroll. Dit heeft me echt geraakt. Als ik wist waar of wie deze jongen is, zou ik hem graag persoonlijk bedanken.”

De afbeelding van Braydon die voor het bord knielt, is inmiddels meer dan 115.000 keer gedeeld op Facebook. Volgens het National Center for Missing and Exploited Children worden in de Verenigde Staten elk jaar ongeveer 800.000 kinderen als vermist opgegeven.

Een Facebook-commentator vat het beeld het beste samen: “Of je nu in God gelooft of niet, het maakt echt niet uit. Dit was een kind in Walmart dat aan anderen dacht en het enige deed wat het kon om te helpen. De wereld zou een betere plek zijn als iedereen zijn voorbeeld zou volgen.” God zegene Braydon voor zijn onzelfzuchtigheid.

Algemeen

Collega en vriend gelooft rotsvast in onschuld Marco Borsato: ´Die vrouw was een stalkster´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Illusionist Hans Klok heeft zich uitgesproken over de beschuldigingen aan het adres van zanger Marco Borsato. Volgens Klok gelooft hij rotsvast in de onschuld van Marco en suggereert hij dat er sprake is van een persoonlijke vete. In een interview met weekblad Weekend laat Hans weten dat hij het vreemd vindt dat de muziek van Marco nauwelijks nog gedraaid wordt, terwijl er nog geen sprake is van een veroordeling.

Muziek in de ban zonder veroordeling

Hans vindt het onterecht dat Marco’s muziek zo goed als verbannen is van de radio en streamingdiensten. „Hij is nog niet eens veroordeeld,” stelt Hans. „Ik geloof in zijn onschuld.” Hij is van mening dat Marco vanaf het begin van de beschuldigingen publiekelijk had moeten reageren. „Zijn advocaten zeiden: ‘Zeg niks!’, maar die worden daar alleen maar rijk van. Als hij op dag één zijn kant van het verhaal had verteld, was de zaak misschien allang weggeëbd.”

Verdachte motieven van de moeder

In het interview werpt Hans ook een ander licht op de situatie. Hij stelt dat Nathalie, de moeder van het vermeende slachtoffer, mogelijk uit is op wraak. „Het is raar dat niemand kijkt naar het verhaal van de vrouw die de fanclub van Marco oprichtte,” zegt hij. Volgens Hans is er sprake geweest van ongewenste bemoeienis van haar kant. „Ik hoorde dat ze zó stalkerig werd dat Marco het contact heeft verminderd.”

Een actie uit wraak?

Hans vermoedt dat de beschuldigingen voortkomen uit gekrenkte gevoelens. „Toen Marco afstand nam, zou zij gedacht hebben: ‘Nou, dan pak ik je wel op een andere manier’.” Daarmee doelt hij op de mogelijke rechtszaak die daarop volgde. Hans benadrukt dat hij dit van anderen heeft gehoord, maar dat hij het idee van misbruik niet gelooft. „Ik spreek weleens mensen,” zegt hij. „En ik geloof niks van die beschuldigingen. Al zeggen anderen weer: ‘Hans, het is wél zo’. Feit blijft: het duurt allemaal veel te lang.”

Uitzonderlijke ontwikkeling

In december kwam er een opvallende wending in het verhaal. Een bron dicht bij Nathalie en haar dochter onthulde dat zij geen bezwaar hebben tegen het draaien van Marco’s muziek. „Als zijn fans daar behoefte aan hebben, moet hij dat vooral doen,” aldus de bron in Story. Het zou volgens hen losstaan van de juridische zaak en alles wat er verder speelt.

Spotify-blokkade opgeheven

Opmerkelijk is dat Nathalie eerder de muziek van Marco op Spotify had geblokkeerd. Dat is inmiddels niet langer het geval. Ze zou haar eerdere standpunt hebben bijgesteld en lijkt ruimte te laten voor verzoening of in ieder geval rust. Ook zou zij openstaan voor contact met Marco, mocht hij dat willen.

Telefoontje is welkom

Volgens dezelfde bron heeft Nathalie zelfs aangegeven dat Marco haar mag bellen. „Als hij die behoefte voelt, kan hij gewoon bellen. Haar telefoonnummer is niet veranderd.” Deze uitspraak wekt de indruk dat er ondanks alles nog enige bereidheid is tot een gesprek, of op zijn minst tot een vorm van wederzijds respect.

Een zaak vol twijfels en verdeeldheid

De zaak rondom Marco Borsato blijft de gemoederen bezighouden. Waar de één overtuigd is van schuld, gelooft de ander juist in zijn onschuld. Hans Klok schaart zich duidelijk bij die laatste groep. Met zijn uitgesproken steun aan Marco en de kritiek op diens advocaten, draagt hij bij aan de publieke discussie die voorlopig nog niet lijkt te zijn uitgewoed.

Lees verder