Connect with us

Holland

Prinses Ariane huilt van de pijn: hevige klachten onthuld

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane groeien op in een tijd waarin sociale media een enorme impact hebben op het dagelijks leven. Het koningshuis wordt vaak het doelwit van haatdragende opmerkingen en deze prinsessen ontkomen daar ook niet aan.

Dit is voor hun ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een bron van zorg. Zij willen hun kinderen niet afschermen van de buitenwereld, maar tegelijkertijd willen zij hen wel beschermen tegen de negatieve gevolgen van sociale media.

In de podcast ‘Door de ogen van de koning’ vertelt Willem-Alexander dat zijn dochters alles zien, lezen en horen op social media. Hij maakt zich zorgen over de negatieve reacties die zij daarop kunnen krijgen. Het koninklijk paar wil echter niet dat hun kinderen zich afsluiten van de buitenwereld en proberen hen daarom te leren omgaan met de realiteit van sociale media.

Hoewel de prinsessen niet persoonlijk worden aangesproken, kan het toch impact hebben op hun gevoel van eigenwaarde.

Willem-Alexander benadrukt dat zijn dochters begrijpen dat het niet persoonlijk is en dat zij het niet persoonlijk moeten nemen. Dit is niet altijd even makkelijk, vooral niet voor de jongste prinses, Ariane.

Als puberende tiener is het voor haar extra lastig om om te gaan met alle negatieve opmerkingen op sociale media.

Het is voor haar een tijd waarin ze op zoek is naar haar eigen identiteit en waarin zij zichzelf en haar plek in de wereld nog moet vinden. Dit kan door alle negativiteit op sociale media extra moeilijk worden gemaakt.

Toch vindt Willem-Alexander het belangrijk dat er thuis openlijk over wordt gesproken. Hij zegt: “Kinderen hebben geen filter wat dat betreft, maar het is de realiteit, en daar moeten ze mee leren omgaan”.

Het koninklijk paar wil hun dochters helpen om te leren omgaan met de negativiteit op sociale media en hen tegelijkertijd laten zien dat zij altijd op hen kunnen rekenen.

Ondanks de zorgen van hun ouders, lijken de prinsessen zich goed staande te houden. Ze laten zich niet uit het veld slaan door de negativiteit en blijven zichzelf.

Zo heeft prinses Alexia bijvoorbeeld een eigen Instagram-account, waarop zij haar eigen leven deelt met haar volgers. Dit is niet zonder risico’s, maar het laat zien dat zij zich niet wil laten beperken door de negativiteit op sociale media.

Het is belangrijk om te beseffen dat niet alleen het koninklijk huis, maar ook veel andere mensen te maken hebben met negativiteit op sociale media. Het is een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit onze maatschappij en waar we allemaal op de een of andere manier mee moeten leren omgaan.

Voor jongeren kan het extra lastig zijn om te leren omgaan met de negativiteit op sociale media. Zij zijn nog volop in ontwikkeling en staan nog aan het begin van hun zoektocht naar zichzelf en hun plek in de wereld. Het is dan ook belangrijk dat ouders en andere volwassenen hen hierbij helpen