Connect with us

Holland

Politie arresteert 49-jarige verdachte van dodelijke schietpartij in Zwijndrecht

De politie heeft zaterdagmiddag een voortvluchtige man aangehouden die verdacht wordt van moord en poging tot moord op twee vrouwen in Zwijndrecht. De man is 49 jaar oud en werd gearresteerd op de Ketelbrug in Schiedam rond 12.30 uur.

Het incident vond plaats op 21 januari in Zwijndrecht, waarbij twee vrouwen het slachtoffer werden van een schietpartij. Eén van de vrouwen overleed ter plaatse, de ander raakte gewond. De politie startte direct een onderzoek en ging op zoek naar de dader, die na het incident op de vlucht was geslagen.

De identiteit van de verdachte is nog niet bekendgemaakt, maar de politie meldt dat de man al eerder in aanraking is geweest met de politie. Het onderzoek naar het motief en de omstandigheden van de schietpartij loopt nog.

De politie heeft de afgelopen weken intensief gezocht naar de verdachte. Er werd onder andere een foto van de man verspreid en er werd een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot zijn arrestatie. Uiteindelijk werd hij dus aangehouden op de Ketelbrug in Schiedam.

Het is nog onduidelijk hoe de politie de verdachte op het spoor is gekomen en wat er precies is gebeurd op de Ketelbrug in Schiedam. De politie heeft aangegeven dat de verdachte is overgebracht naar een politiebureau en daar zal worden verhoord.

Het nieuws van de arrestatie zal waarschijnlijk opluchting brengen bij de nabestaanden van het slachtoffer en de gewonde vrouw, die al weken in onzekerheid zaten over de dader van de schietpartij. De politie zal nu verder gaan met het onderzoek om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van het incident en het motief van de verdachte.