-

Nederland

De Efteling verandert van koers: zwarte elfjes in plaats van witte elfjes

Tot nu toe waren de elfjes in de Efteling altijd wit, maar volgens woordvoerder Steven van Gils vindt de Efteling dat niet langer acceptabel.

“We vinden het belangrijk dat al onze gasten, vooral kinderen, zich kunnen identificeren met de personages van de Efteling”, aldus Van Gils. “We willen dat iedereen zich welkom voelt.”

Van Gils legt uit dat de beslissing om van richting te veranderen op een ‘logisch moment’ kwam. Tijdens de onderhoudsbeurt van de attractie Droomvlucht werd duidelijk dat het niet langer gepast is om alleen witte elfjes te hebben. “In voorgaande jaren hebben we hier onbewust geen aandacht aan besteed in de verhalen die we vertellen, maar dat waren ook andere tijden.”

De Efteling streeft ernaar om in de toekomst onbewust rekening te houden met diversiteit bij het ontwerpen en creëren van nieuwe attracties. “Dit heeft onze aandacht”, aldus Van Gils.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder