Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Yvonne veroordeeld wegens smaad jegens Samantha Steenwijk

Yvonne Coldeweijer

De rechter veroordeelt Yvonne Coldeweijer tot rectificatie van de beweringen dat Samantha Steenwijk illegale dieetpillen zou verkopen. Een verzoek tot schadevergoeding van 5.000 euro is afgewezen, maar de roddelvlogger moet wel 2.500 euro proceskosten betalen.

Yvonne Coldeweijer had in een video beweerd dat de zangeres illegale dieetpillen verkocht om af te vallen. De rechtbank in Amsterdam oordeelt nu dat de goede naam van Samantha hierdoor is aangetast. Binnen de 48 uur moet Yvonne de uitspraken nu rechtzetten, op straffen van een dwangsom van 1.000 euro per dag.

Leugens

Samantha noemde de uitspraken van Yvonne een keiharde leugen. Door de video is ze naar eigen zeggen een inspiratiebron voor dieetpillen geworden. “Maar als er straks iemand met een hersenbloeding op de intensive care ligt, is dat niet mijn verantwoordelijkheid, maar die van Coldeweijer. Ik heb die pillen nooit gebruikt.”

Yvonne vindt de reactie van de zangeres vreemd. “Ik vond het bizar dat ze zei dat als er iemand op de ic belandt, dat dan door mij komt. Dat vind ik nogal heftig om de boel zo te verdraaien.” Zelf hecht ze weinig waarde aan de uitspraak van de rechter. “De eis is dat ik een rectificatie plaats zoals zij hem willen zien. Iedereen weet nu dat als ik dat doe, dat ik het toch niet meen.”