-

Nieuwste

Politie gooit nog meer beelden van relschoppers online

nieuwe beelden relschoppers

Gisteren gaf de politie nog meer beelden vrij van de relschoppers die op verschillende plaatsen in het land voor plunderingen en vernielingen zorgden. Het gaat onder andere om zes verdachten die op 17 en 24 januari betrokken waren bij de avondklokrellen in Amsterdam op het Museumplein. De beelden zijn getoond in Opsporing Verzocht.

Verder zijn er ook beelden vrijgegeven van de rellen in Den Bosch. Ook hier is de politie op zoek naar enkele verdachten. Er waren verdachten te zien bij winkels die geplunderd zijn, zoals de Jumbo en de Primera. De politie zoekt naarstig naar vier nog niet geïdentificeerde relschoppers die betrokken waren bij de rellen in Den Bosch.

beelden verdachten avondklokrellen

Meerdere foto’s

Voorbije week gaf de politie al beelden vrij van enkele verdachten. Naar aanleiding daarvan meldden enkele verdachten zich al bij de politie. De politie verdenkt hen van ‘openlijke geweldpleging tegen personen’.

Ondertussen zijn er ook al enkele verdachten aangehouden en gedagvaard volgens het snelrecht. Zij moeten zich op 10 februari voor de rechter verantwoorden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder