-

Nieuwste

Beelden: Beroemde Nederlandse voetballer maakt debuut als bokser

Dirk Kuyt

Niemand minder dan Dirk Kuyt maakt dit jaar zijn debuut als bokser. Op 29 oktober staat de oud-voetballer in de ring tijdens een sportshow. Het gaat om een bokswedstrijd tussen beroemde personen in Rotterdam Ahoy.

Het is nog niet duidelijk welke bekende Nederlander Dirk Kuyt een pak slaag zal geven. Het zou gaan om iemand zonder achtergrond van boksen. Professionals, waaronder Rico Verhoeven, zullen Dirk Kuyt en zijn nog onbekende tegenstander klaarstomen.

Ook Rico Verhoeven vecht diezelfde dag in de ring voor goede doelen. Kuyt zegt: “Ik kom natuurlijk uit het voetbal en mis de spanning wel een beetje. Deze partij zal aanvoelen als een wedstrijd van het Nederlands elftal: feest om me heen, maar bij mijzelf een gezonde spanning. Het wordt voor mij een enorme uitdaging om voor het eerst zo uit mijn comfort zone te treden en een andere sport te beoefenen. Ik ga maandenlang keihard trainen. Dat ik ook voor een goed doel strijd, geeft me net dat beetje extra.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder