Connect with us

Nieuwste

Beelden: Beroemde Nederlandse voetballer maakt debuut als bokser

Dirk Kuyt

Niemand minder dan Dirk Kuyt maakt dit jaar zijn debuut als bokser. Op 29 oktober staat de oud-voetballer in de ring tijdens een sportshow. Het gaat om een bokswedstrijd tussen beroemde personen in Rotterdam Ahoy.

Het is nog niet duidelijk welke bekende Nederlander Dirk Kuyt een pak slaag zal geven. Het zou gaan om iemand zonder achtergrond van boksen. Professionals, waaronder Rico Verhoeven, zullen Dirk Kuyt en zijn nog onbekende tegenstander klaarstomen.

Ook Rico Verhoeven vecht diezelfde dag in de ring voor goede doelen. Kuyt zegt: “Ik kom natuurlijk uit het voetbal en mis de spanning wel een beetje. Deze partij zal aanvoelen als een wedstrijd van het Nederlands elftal: feest om me heen, maar bij mijzelf een gezonde spanning. Het wordt voor mij een enorme uitdaging om voor het eerst zo uit mijn comfort zone te treden en een andere sport te beoefenen. Ik ga maandenlang keihard trainen. Dat ik ook voor een goed doel strijd, geeft me net dat beetje extra.”