-

Nieuwste

Eerste beelden: Relschoppers in Amsterdam met bommen en hamers

rellen Osdorp Amsterdam

Ook op de vierde avond van de avondklok is de spanning op verschillende plaatsen te snijden. Ditmaal wil de politie niets aan het toeval overlaten. De ME is massaal en zichtbaar aanwezig in de steden waar het de voorbije dagen zwaar uit de hand liep. Ondernemers namen hun voorzorgen en timmerden ramen en deuren van hun zaken dicht. Helaas is het in Amsterdam – Osdorp al tot de eerste ongeregeldheden gekomen.

De Amsterdamse politie bevestigt dat een grote groep jongeren voor onrust zorgt in de wijk Osdorp. Ze verzamelden zich in de buurt van de straat Tussen Meer, waar ze zwaar vuurwerk afstaken.

De politie doet er alles aan om de situatie niet te laten escaleren. De ME voerde meerdere charges uit in Osdorp en roept de jongeren op om huiswaarts te keren.

Ondertussen lopen ook de eerste beelden in van explosies in Amsterdam. Op beeldmateriaal is ook te zien hoe sommige raddraaiers zelfs hamers in hun achterbak verstopten.

In een laatste update meldt de politie dat de rust lijkt weergekeerd in Amsterdam, Osdorp. De meeste jongeren zouden inmiddels afgedropen zijn.

De ongerustheid bij ondernemers is groot. Eerder waren er al plunderingen en een ondernemer in Geleen kreeg zelfs een boete omdat hij de avondklok negeerde toen hij zijn zaak wilde dichttimmeren.

Bekijk alle beelden hieronder:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder