-

Nieuwste

ZIEN: Ondernemer krijgt boete omdat hij zaak wil beschermen tegen plunderaars

boete voor ondernemer Geleen

Een zaakvoerder van een zonnebankstudio in Geleen is woedend nadat hij een boete kreeg omdat hij zijn zaak wilde beschermen tegen plunderaars. De politie houdt er echter een heel andere mening op na.

Nadat Michael Jansen maandagavond filmpjes zag van relschoppers, sprong hij in zijn auto en reed prompt vanuit Valkenburg naar Geleen. Daar is zijn zonnebankstudio namelijk gevestigd. De man vertelde aan Hart van Nederland: “Er staat een vermogen aan apparatuur binnen.”

Michael was druk zijn zaak aan het dichttimmeren, toen er enkele agenten kwamen opdagen. Omdat de avondklok inmiddels van kracht was, kreeg de man een boete van 95 euro.

Café-eigenaar Rob Slangen, overbuurman van Michael, treedt hem bij. Slangen getuigde: “Twee straten verderop trekt plunderend tuig door de straten van Geleen en daar doet de politie niets aan! Sterker nog, daar rennen ze gewoon voor weg!” De cafébaas vindt het niet kunnen dat de politie een hardwerkende ondernemer, die zware klappen krijgen door de coronacrisis, zo aanpakt.

Reactie politie

Slangen filmde het hele tafereel en postte het op Facebook. Michael Jansen vindt dat hij als een crimineel behandeld werd. “Zegt u nou zelf: dat heb ik toch niet verdiend?”, verzucht Michael.

Ondertussen reageerde ook de politie op het incident. Volgens hen was op dat moment de rust teruggekeerd en had de ondernemer geen geldige reden om buiten te zijn. Er zijn twee boetes uitgedeeld. Verder is nog een persoon aangehouden wegens verboden wapenbezit.

De politie legt uit op Facebook: “Rond 21.00 uur was de rust redelijk teruggekeerd en rond 21.30 uur heeft de politie afgeschaald. Deze ondernemers bevonden zich na 21.00 uur op straat. Ze stonden voor een café waarvan de deur geopend was. Ze bevonden zich niet binnen in hun eigen zaak. Er was op dat moment geen reden om zich niet aan de avondklok te houden en discussie met de politie aan te gaan.”

De vrees voor plunderingen is overigens niet uit de lucht gegrepen. In Eindhoven drongen relschoppers een supermarkt binnen en gingen daar helemaal los.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder