Connect with us

Holland

Ongeziene taferelen: Relschopper gaat politie te lijf met middeleeuwse sabel

man gaat politie te lijf met zwaard

Zondagmiddag werd de binnenstad van Eindhoven herschapen tot een waar oorlogsveld. Een verboden manifestatie tegen de avondklok ontspoorde er compleet. Rellende jongeren gingen de politie urenlang te lijf met golfballen, stenen en messen. Het 18 Septemberplein en het Stationsplein werden compleet gesloopt. Ondertussen duiken er alsmaar meer beelden op van de ontluisterende taferelen die er zich afspeelden. Zo is een relschopper te zien die de politie aanvalt met een middeleeuwse sabel.

Hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond, Koen Simmers, reageert geschokt bij Omroep Brabant: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt en ik denk dat dat geldt voor alle ME’ers. Mensen gingen agenten zelfs met messen en zwaarden te lijf en we krijgen van meer gemeenten signalen waar dit zou kunnen gebeuren. Daar maken we ons grote zorgen over.”

Capaciteitsproblemen

Simmers geeft aan dat de werkomstandigheden moeilijk zijn, maar volgens hem is de politie wel voorbereid op dergelijke situaties. “We hebben al capaciteitsproblemen, maar er is enorme loyaliteit onder de politiemensen. Dat is een compliment waard en daar zou wat tegenover mogen staan”, klinkt het nog.

Reactie Huffnagel

Ook VVD’er Frits Huffnagel reageerde op de beelden van de rellende zwaardvechter. Hij geeft mee dat dit in een ander land wellicht met een kogel zou geëindigd zijn.

Bekijk de beelden van de relschopper met zwaard hieronder.