-

Nederland

Ongeziene taferelen: Relschopper gaat politie te lijf met middeleeuwse sabel

man gaat politie te lijf met zwaard

Zondagmiddag werd de binnenstad van Eindhoven herschapen tot een waar oorlogsveld. Een verboden manifestatie tegen de avondklok ontspoorde er compleet. Rellende jongeren gingen de politie urenlang te lijf met golfballen, stenen en messen. Het 18 Septemberplein en het Stationsplein werden compleet gesloopt. Ondertussen duiken er alsmaar meer beelden op van de ontluisterende taferelen die er zich afspeelden. Zo is een relschopper te zien die de politie aanvalt met een middeleeuwse sabel.

Hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond, Koen Simmers, reageert geschokt bij Omroep Brabant: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt en ik denk dat dat geldt voor alle ME’ers. Mensen gingen agenten zelfs met messen en zwaarden te lijf en we krijgen van meer gemeenten signalen waar dit zou kunnen gebeuren. Daar maken we ons grote zorgen over.”

Capaciteitsproblemen

Simmers geeft aan dat de werkomstandigheden moeilijk zijn, maar volgens hem is de politie wel voorbereid op dergelijke situaties. “We hebben al capaciteitsproblemen, maar er is enorme loyaliteit onder de politiemensen. Dat is een compliment waard en daar zou wat tegenover mogen staan”, klinkt het nog.

Reactie Huffnagel

Ook VVD’er Frits Huffnagel reageerde op de beelden van de rellende zwaardvechter. Hij geeft mee dat dit in een ander land wellicht met een kogel zou geëindigd zijn.

Bekijk de beelden van de relschopper met zwaard hieronder.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder