Connect with us

Nieuwste

OM neemt bankrekeningen en auto’s van relschoppers in beslag

beslag op auto's relschoppers

In Oost-Brabant liet het Openbare Ministerie beslag leggen op twee auto’s en op de bankrekeningen van twee verdachten van de rellen in Den Bosch. Het onderzoek is volop aan de gang. Er zijn voorlopig 52 relschoppers gearresteerd.

Een OM-woordvoerder legde aan de NRC uit dat de hele groep verantwoordelijk is. De zegsman maakte de vergelijking met een overval op een juwelier. De hele bende is dan verantwoordelijk en niet alleen de verdachte die de horloge vastheeft.

Afschrikkend effect?

De rechter-commissaris machtigde het OM om beslag te leggen op de auto’s en bankrekeningen van de verdachten. Daarmee zal op het ogenblik van een veroordeling de schade mee vergoed worden.

Verder hoopt het Openbaar Ministerie dat het beslag helpt om toekomstige relschoppers op betere gedachten te brengen. Het OM is hoe dan ook vastbesloten om alle schade te verhalen op de relschoppers.

Den Bosch leek de afgelopen dagen wel oorlogsgebied. Op een bepaald ogenblik lag zelfs het ziekenhuis onder dreiging, waardoor ambulances moesten uitwijken naar andere plaatsen.