-

Nieuwste

OM neemt bankrekeningen en auto’s van relschoppers in beslag

beslag op auto's relschoppers

In Oost-Brabant liet het Openbare Ministerie beslag leggen op twee auto’s en op de bankrekeningen van twee verdachten van de rellen in Den Bosch. Het onderzoek is volop aan de gang. Er zijn voorlopig 52 relschoppers gearresteerd.

Een OM-woordvoerder legde aan de NRC uit dat de hele groep verantwoordelijk is. De zegsman maakte de vergelijking met een overval op een juwelier. De hele bende is dan verantwoordelijk en niet alleen de verdachte die de horloge vastheeft.

Afschrikkend effect?

De rechter-commissaris machtigde het OM om beslag te leggen op de auto’s en bankrekeningen van de verdachten. Daarmee zal op het ogenblik van een veroordeling de schade mee vergoed worden.

Verder hoopt het Openbaar Ministerie dat het beslag helpt om toekomstige relschoppers op betere gedachten te brengen. Het OM is hoe dan ook vastbesloten om alle schade te verhalen op de relschoppers.

Den Bosch leek de afgelopen dagen wel oorlogsgebied. Op een bepaald ogenblik lag zelfs het ziekenhuis onder dreiging, waardoor ambulances moesten uitwijken naar andere plaatsen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder