-

Nieuwste

Ambulances moeten uitwijken nadat relschoppers ziekenhuis Den Bosch viseren

relschoppers viseren ziekenhuis Den Bosch

Talrijke Nederlandse steden zijn ook maandagavond weer geterroriseerd door relschoppers. De politie had de handen vol in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Helmond, Zwolle en Haarlem. Ook in Den Bosch was het raak. Daar viseerden de rellende jongeren zelfs het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op een bepaald ogenblik moest het ziekenhuis zelfs op slot.

Directeur Piet-Hein Buiting verklaarde bij Omroep Brabant dat de relschoppers er uiteindelijk niet in slaagden om bij het ziekenhuis te komen. Door de dreigende situatie moesten ambulances wel uitwijken. Buiting zegt: “Dat was angstaanjagend voor het personeel.”

Burgemeester veroordeelt geweld scherp

Burgemeester Jack Mikkers is niet te spreken over wat er maandagavond in zijn stad plaatsvond. De burgervader getuigde: “Mijn Bosschee hart bloedt. Het is zelden dat een burgemeester stilvalt, maar deze avond ben ik wel een paar keer stilgevallen.”

Waarom liet ME op zich wachten?

De burgemeester stelt ook vragen bij het trage optreden van de ME. Het duurde naar verluidt lang voordat de ME ter plaatse was in de stad.

Daarover verklaarde de gemeente dinsdagochtend: “De snelheid waarmee de groep zich bewoog richting de binnenstad rijmde niet met de opkomstmogelijkheid van de ME. Dat heeft ook te maken met de druk op de politie vanwege onrust op andere plekken.” De gemeente meent dat de vernielingen precies in die periode gebeurden.

Ondertussen sijpelen er alsmaar meer ontluisterende beelden binnen van de rellen van afgelopen dagen. Zo ging een relschopper de politie te lijf met een middeleeuws zwaard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep Brabant (@omroepbrabant)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder