Connect with us

Nieuwste

Ambulances moeten uitwijken nadat relschoppers ziekenhuis Den Bosch viseren

relschoppers viseren ziekenhuis Den Bosch

Talrijke Nederlandse steden zijn ook maandagavond weer geterroriseerd door relschoppers. De politie had de handen vol in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Helmond, Zwolle en Haarlem. Ook in Den Bosch was het raak. Daar viseerden de rellende jongeren zelfs het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op een bepaald ogenblik moest het ziekenhuis zelfs op slot.

Directeur Piet-Hein Buiting verklaarde bij Omroep Brabant dat de relschoppers er uiteindelijk niet in slaagden om bij het ziekenhuis te komen. Door de dreigende situatie moesten ambulances wel uitwijken. Buiting zegt: “Dat was angstaanjagend voor het personeel.”

Burgemeester veroordeelt geweld scherp

Burgemeester Jack Mikkers is niet te spreken over wat er maandagavond in zijn stad plaatsvond. De burgervader getuigde: “Mijn Bosschee hart bloedt. Het is zelden dat een burgemeester stilvalt, maar deze avond ben ik wel een paar keer stilgevallen.”

Waarom liet ME op zich wachten?

De burgemeester stelt ook vragen bij het trage optreden van de ME. Het duurde naar verluidt lang voordat de ME ter plaatse was in de stad.

Daarover verklaarde de gemeente dinsdagochtend: “De snelheid waarmee de groep zich bewoog richting de binnenstad rijmde niet met de opkomstmogelijkheid van de ME. Dat heeft ook te maken met de druk op de politie vanwege onrust op andere plekken.” De gemeente meent dat de vernielingen precies in die periode gebeurden.

Ondertussen sijpelen er alsmaar meer ontluisterende beelden binnen van de rellen van afgelopen dagen. Zo ging een relschopper de politie te lijf met een middeleeuws zwaard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Omroep Brabant (@omroepbrabant)