Connect with us

Nieuwste

Moordenaar Pim Fortuyn leeft als een koning

Pim Fortuyn

Volkert van der G. (52) vocht vier jaar terug zijn meldplicht aan bij de reclassering en met succes. Dat deed de moordenaar van Pim Fortuyn omdat hij zogezegd naar Duitsland wilde emigreren. Maar blijkt dat Volkert nog altijd op dezelfde plek woont.

Volkert kreeg een gevangenisstraf van achttien jaar, maar kwam in 2014 al na twaalf jaar vervroegd vrij. Wel is hem toen een meldplicht opgelegd.

Met een kortgeding tegen de staat kon Volkert die meldingsplicht ongedaan maken. Hij moest zich normaal om de zes weken melden, maar wilde naar Duitsland verhuizen. Hier in Nederland vond hij immers geen werk, klonk het toen.

Maar nu blijkt dat Volkert meerdere keren per week is gezien bij zijn woning in Harderwijk. Daar leidt hij een leventje als een koning. “We zien Volkert meerdere keren per week langs ons huis hardlopen. (…) Hij woont hier met zijn vrouw”, vertelt een buur. Een andere buurtbewoner bevestigt het verhaal. “Ik kom Volkert meerdere keren per week tegen, vaak hardlopend. Ik kan me niet voorstellen dat hij in Duitsland woont en werkt.”