-

Economie

Bezorger laat bejaarde klant die op de grond gevallen is gewoon liggen.

Avatar foto

Gepubliceerd

op

In de Verenigde Staten is een bezorger gefilmd die weigerde om een bejaarde klant recht te helpen die bij zijn voordeur op de grond gevallen was.

Op de beelden is te zien hoe de bejaarde man (89) uit Texas hulpeloos op de grond ligt, terwijl de bezorger gewoon wegrent.

De bezorger zet een groot pakket neer op enkele meters afstand van waar de man op de grond ligt. Maar in plaats van de man overeind te helpen, loopt hij gewoon terug naar zijn bestelwagen om de deur dicht te doen. Terwijl ze bezorger wegloopt, smeekt de bejaarde man om hulp: “Een beetje hulp alsjeblieft …Help me een handje. Ik kan niet opstaan.”

Veeleer dan de noodlijdende man te helpen, antwoordt de werknemer van de pakjesdienst: “Dat kan ik niet doen, opa. Het spijt me.” Daarop zegt de gepensioneerde man: “Oh, oké dan.”

De dochter van de man, Maria Kouches, zegt dat haar vader al bijna 15 minuten op de grond lag toen de bezorger aankwam om het pakketje te leveren.

De dochter schreef op Facebook: “Hij belde niet eens aan of belde de noodcentrale niet. Gelukkig stelt hij het goed, maar wat als dat niet het geval was?”

In een interview met de nieuwszender legt de vrouw uit dat haar vader dementie heeft en voordien al gevallen was. Het duurde nog tien minuten alvorens Maria arriveerde om haar papa overeind te helpen.

Maria vertelde: “We proberen op hem te letten, maar hij loopt nog altijd met zijn rollator. Het lijkt erop dat hij terug naar binnen probeerde te gaan en dat zijn been het liet afweten. Hij raakt in de war en maakt zich snel boos over nieuwe dingen.”

De pakjesdienst bood ondertussen excuses aan en beloofde om het voorval te onderzoeken. Ze kondigden aan gepaste maatregelen te nemen.

Het is droevig om te zien dat deze bezorger de oude man zo aan zijn lot overliet. Wat vind jij hiervan?

Economie

Peter Gillis in blinde woest na mislukte deal: koper vakantieparken trekt zich terug

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Peter Gillis, ooit bekend als de man die in zijn crocs en klapperend hemd de harten van de kijkers veroverde, staat nu vaker in de rechtszaal dan op de camping. Dit keer is het niet alleen de Belastingdienst die hem te grazen neemt, maar ook de koper van zijn vakantieparken, die zich nu in een juridisch moeras bevindt.

De Verkoop die Vastliep

De koper van de negen recreatieparken, die waarschijnlijk dacht een mooie deal te hebben gesloten, had niet gerekend op de complicaties die de overname met zich meebracht.

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de parken, wat de overdracht bemoeilijkt. De koper stelt dat zonder het opheffen van dit beslag de deal niet door kan gaan, maar de familie Gillis ziet dat anders. “De verkoopovereenkomst moet worden nagekomen,” zegt advocaat Erik Braun stellig namens de familie. Volgens hem kan het allemaal prima geregeld worden, als het geld maar stroomt. In de taal van Peter Gillis: als de centen binnenkomen, maakt het niet uit hoe de rest geregeld wordt.

De Chaotische Achtergrond

De recreatieparken van Peter Gillis staan al jaren onder toezicht en zijn allesbehalve een idyllisch vakantieoord. Illegale bewoning, financieel wanbeheer en een algehele chaos zorgen ervoor dat het park meer op een rechtszaak lijkt dan op een recreatieve bestemming. Peter zelf gaf eerder dramatisch aan dat de situatie onhoudbaar was geworden. Dat de parken überhaupt nog verkocht kunnen worden, mag dan ook als een klein wonder worden beschouwd.

De Strafzaak en Fraudeverdachten

Maar de juridische problemen stoppen niet bij de verkoopdeal. Peter wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van grootschalige fraude, met als voorlopig dieptepunt de eis van achttien maanden celstraf. Het lijkt meer op een vakantiepark in de gevangenis dan op een luxe resort, maar voor Peter is het misschien wel de enige vakantie die hij nog gaat meemaken.

Daarnaast speelt er ook een bestuurszaak in Breda over een financiële sanctie waarvan de hoogte nog niet openbaar is gemaakt. De Belastingdienst houdt de schade liever voor zichzelf, wat vermoedelijk betekent dat de kosten voor Peter Gillis allesbehalve gering zijn.

De Familie Gillis in het Juridisch Kruisvuur

En alsof dat nog niet genoeg is, ligt ook zoon Mark in het juridische kruisvuur, terwijl de nasleep van zijn relatie met ex Nicol Kremers de soapachtige sfeer rondom de familie Gillis alleen maar versterkt. Het lijkt erop dat de rechtbank nu het vaste decor van de familie Gillis is geworden, met drama’s die zich sneller opstapelen dan Peter een schnitzel kan verorberen.

De Onverkoopbare Vakantieparken?

Wat rest is een man die ooit schatrijk werd van goedkope nachten op parkmatrassen, maar nu vastzit tussen advocaten, rechters en belastinginspecteurs.

En de vraag blijft: wie koopt in hemelsnaam een vakantiepark waar zelfs de fiscus liever niet meer wil kamperen? Het lijkt erop dat de familie Gillis meer bezig is met juridische strijd dan met het runnen van vakantieparken. De toekomst van de parken zelf lijkt dan ook steeds meer in de handen van de rechters te liggen, terwijl de vakantiegangers zich waarschijnlijk afvragen of ze hun vakantiegeld wel veilig kunnen stellen.

Lees verder