-

Economie

Alleenstaande papa adopteert meisje met Down dat door 20 families werd afgewezen.

Laten we deze superpapa overladen met hartjes!

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het leven van een klein meisje veranderde voorgoed nadat ze eerst door haar moeder werd afgewezen en dan nog eens door 20 potentiële adoptiefamilies.

Het verhaal van Luca Trapanese en zijn poging om de kleine baby Alba te adopteren ging compleet viraal om allerlei redenen. Het komt immers niet zo vaak voor dat een homoseksuele, alleenstaande man de toestemming krijgt om een kind te adopteren.

Maar in het geval van Luca werd er een uitzondering gemaakt … en we zijn zo blij dat hij deze kans kreeg!

De 41-jarige man schreef zelfs een boek over zijn avontuur om papa te proberen worden van de kleine Alba, een meisje met het syndroom van Down.

Tijdens een radio-interview legde Luca uit dat zijn verhaal zo bijzonder is omdat het “komaf maakt met stereotypen over vaderschap, religie en familie.”

In Italië zijn adopties door homoseksuele en alleenstaande ouders traditioneel een gecompliceerde materie.

20 keer afgewezen

Luca adopteerde Alba in 2017, toen ze amper 13 dagen oud was. Het meisje was toen al afgewezen door 20 potentiële adoptiefamilies. Dat had helaas te maken met haar aandoening.

Luca had al in verschillende verzorgingsinstellingen gewerkt met mensen met speciale behoeftes en wilde altijd al vader worden.

Daarom was het zijn vurige wens om papa te worden van Alba. Nu geniet het meisje met volle teugen van haar nieuwe thuis bij haar liefdevolle papa.

Alba is een energiek meisje dat soms een beetje koppig kan zijn. Ze houdt van spelen en dansen, en geniet van het gezelschap van andere mensen.

We wensen papa en zijn prachtige dochter het allerbeste toe. Luca is een man met een groot hart en dankzij hem staat dit meisje een geweldige toekomst te wachten!

Economie

Winter Vol Liefde deelt aangrijpend afscheidsbericht met heftige foto: ´Dit moet er met mijn lichaam gebeuren´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Maarten, bekend van het meest recente seizoen van Winter Vol Liefde, heeft op Facebook een aangrijpend bericht geplaatst. Bij een indringende foto waarin hij zichtbaar verzwakt in bed ligt, deelt hij dat hij afscheid neemt van het leven en zijn dierbaren. De post heeft veel losgemaakt onder zijn volgers en roept zowel medeleven als bewondering op.

Een confronterend beeld

Op de gedeelde foto is Maarten bijna onherkenbaar. Hij is flink afgevallen en ligt zichtbaar ziek in een bed. De tekst bij de afbeelding is kort maar krachtig: “Hij kwam en plantte zich voort en is klaar om te vertrekken.” Het bericht komt hard binnen bij wie hem nog kent uit het programma, waarin hij op zoek ging naar liefde in een winters landschap.

Een definitief besluit

In zijn boodschap vertelt Maarten dat hij onlangs een belangrijke beslissing heeft genomen. Hij heeft officieel vastgelegd dat zijn lichaam na zijn overlijden wordt afgestaan aan de medische wetenschap in Estland. In zijn woorden: “Hebben ze daar dan in ieder geval iets te snijden.” Hiermee toont hij zijn nuchtere, soms zelfs zwarte humor, die hem typeerde tijdens zijn deelname aan het programma.

Hartverwarmende reacties

Na het plaatsen van het bericht stroomden de steunbetuigingen binnen. Veel mensen schrijven hem moedige woorden, bedanken hem voor zijn openheid en wensen hem een vredige laatste fase toe. “Sterkte Maarten. We hebben van je genoten, goede reis als je moment daar is,” is een veelvoorkomende boodschap onder zijn Facebookpost.

Een afwezige bij de reünie

Maarten kon niet aanwezig zijn bij de reünie-aflevering van Winter Vol Liefde. Tijdens de opnames was er nog niets aan de hand, maar kort daarna kreeg hij de diagnose kanker. Al snel bleek dat hij ongeneeslijk ziek is. In plaats van in Nederland te blijven, koos hij voor rust in Estland. Omdat hij zelf niet kon reizen, besloot presentatrice Leonie ter Braak hem daar op te zoeken voor een speciaal interview.

Ziekte zonder zelfmedelijden

Tijdens haar bezoek maakte Maarten indruk met zijn houding. Hoewel hij inmiddels meer dan dertig kilo was afgevallen, bleef hij zijn karakteristieke, nuchtere kijk op het leven houden. Hij vertelde duidelijk dat hij geen medelijden wil en vindt dat “doodgaan iets heel normaals is.”

Een krachtige laatste boodschap

Met zijn openheid en moed laat Maarten zien dat afscheid nemen ook een daad van kracht en waardigheid kan zijn. Zijn woorden, hoe rauw ook, geven een indringend beeld van hoe hij deze laatste fase van zijn leven benadert. Niet met angst, maar met acceptatie en zelfs humor.

Impact op kijkers en fans

Voor velen die hem leerden kennen via televisie, is Maartens situatie confronterend. Toch overheerst het respect voor de manier waarop hij zijn ziekte en naderende einde deelt. Hij blijft op zijn eigen manier inspireren—ook nu hij afscheid neemt.

Lees verder