-

Algemeen

Zo reageert Rachel Hazes op breuk André en Monique

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Rachel Hazes reageert niet op breuk André en Monique: ‘Ik wil hiermee niet worden lastiggevallen’

De roerige liefdesgeschiedenis van André Hazes en Monique Westenberg heeft opnieuw een wending genomen. De twee, die jarenlang in een knipperlichtrelatie verwikkeld waren, maakten woensdagavond via sociale media bekend dat ze definitief uit elkaar zijn gegaan. Opvallend stil in het hele verhaal is Rachel Hazes, de moeder van André. Zij laat weten dat ze geen behoefte heeft om zich hierover uit te spreken. “Ik wil hierover niet worden lastiggevallen,” zegt ze kort maar krachtig tegen het ANP.

Een breuk tijdens de vakantie

Het moment waarop de breuk werd gedeeld, kwam voor veel volgers als een verrassing. De twee zijn namelijk samen op vakantie, ver weg van de gebruikelijke hectiek. Toch kozen ze juist dat rustmoment om de knoop door te hakken. In haar verklaring schrijft Monique dat zij en André “op een andere plek in elkaars leven” zijn beland. “Met onze zoon voorop,” benadrukt ze. Het klinkt als een weloverwogen beslissing, ingegeven door een lange weg van vallen, opstaan en proberen.

Ook André deelde het bericht via zijn eigen kanaal, met dezelfde woorden. Daarmee lijkt het stel dit keer gezamenlijk en in goed overleg een punt achter hun relatie te hebben gezet.

Liefde met een lange geschiedenis

De breuk is niet de eerste in de lange geschiedenis van het stel. André Hazes en Monique Westenberg zijn al jarenlang in de weer met elkaar, waarbij periodes van hartstocht werden afgewisseld met afstand, verwarring en verzoening. Hun liefdesverhaal begon ruim tien jaar geleden en groeide uit tot een publiek soapverhaal dat de gemoederen telkens weer bezighield.

In 2020 leken de twee een stabiele toekomst tegemoet te gaan: ze kondigden hun verloving aan en spraken openlijk over trouwplannen. Voor veel fans was dat hét teken dat het eindelijk goed zat tussen hen. Maar in maart 2021 kwam daar plots een einde aan. De verloving werd verbroken en het stel ging opnieuw uit elkaar.

Keer op keer verzoening

Toch bleek de aantrekkingskracht tussen de twee hardnekkig. In de maanden na de breuk werden ze opnieuw samen gezien. Ze leken het roer om te gooien en vonden elkaar weer terug, mede vanwege hun gedeelde liefde voor hun zoon André junior. Die gezamenlijke verantwoordelijkheid vormde telkens de lijm tussen de brokstukken van hun relatie.

In de jaren die volgden, verschenen ze regelmatig samen op sociale media. Momenten van vakantie, gezinsuitjes en liefdevolle blikken deden geloven dat de rust was wedergekeerd. De afgelopen tijd leek het zelfs alsof een huwelijk opnieuw tot de mogelijkheden behoorde. In interviews sprak André meermaals over een mogelijke huwelijksaanzoek. “Als ik Moon ten huwelijk vraag op het podium, krijg ik waarschijnlijk een klap in mijn gezicht,” grapte hij onlangs nog. “Maar ik weet zeker dat zij de vrouw van mijn leven is.”

Een terughoudende Rachel

Toch bleek niets minder waar. Met de nieuwe breuk verdampten ook de laatste huwelijksfantasieën. En zoals zo vaak tijdens eerdere momenten van crisis, blijft moeder Rachel Hazes op de achtergrond. Ze geeft aan zich niet in het verhaal te willen mengen. Voor Rachel, zelf jarenlang het middelpunt van media-aandacht rondom de erfenis van André Hazes sr., lijkt rust nu belangrijker dan ooit.

Hoewel ze vroeger niet schuwde om zich uit te spreken over de relatie van haar zoon, kiest ze nu bewust voor afstand. “Ik wil hierover niet worden lastiggevallen,” luidt haar korte verklaring. Het is een duidelijke boodschap: deze storm gaat aan haar deur voorbij.

De publieke impact

Ondanks de ogenschijnlijk harmonieuze verklaring van het stel, zorgt het nieuws voor opschudding onder fans. Velen hadden juist gehoopt dat André en Monique het deze keer zouden volhouden. Vooral Monique werd vaak gezien als de stabiele factor, degene die rust bracht in het woelige leven van de zanger. Ze was er toen het minder ging, stond naast hem tijdens herstelperiodes en bleef trouw in tijden dat anderen afhaakten.

In reacties op sociale media klinkt zowel teleurstelling als begrip. “Het was te mooi om waar te zijn,” schrijft een fan. Anderen roemen het respectvolle karakter van de verklaring, waarin zoon André jr. duidelijk centraal wordt gesteld. “Als ze op die manier uit elkaar gaan, is dat al heel wat,” merkt iemand op.

De zoon als prioriteit

In hun gezamenlijke verklaring benadrukken André en Monique meermaals dat hun zoon vooropstaat. Het jongetje is inmiddels acht jaar oud en krijgt steeds meer mee van wat er om hem heen gebeurt. “We willen jullie vragen om bij reacties aan hem te denken,” schrijven ze. Het is een oproep tot mildheid, tot compassie voor een kind dat opgroeit in een wereld waarin de schijnwerpers zelden doven.

Zowel Monique als André lijken te beseffen dat hun keuzes gevolgen hebben. En ook al gaat ieder nu zijn eigen weg, de zorg voor hun zoon blijft hun gedeelde verantwoordelijkheid.

Wat brengt de toekomst?

Het is nog onduidelijk hoe het leven van André en Monique zich vanaf nu zal ontwikkelen. Blijft deze breuk definitief, of is er opnieuw ruimte voor verzoening in de toekomst? Die vraag zal alleen de tijd kunnen beantwoorden. Voor nu lijkt het stel vooral behoefte te hebben aan rust en ruimte.

Rachel Hazes laat ondertussen opnieuw zien dat ze de grens trekt als het om de privélevens van haar zoon gaat. Misschien heeft ze door de jaren heen geleerd dat bemoeien meer kwaad dan goed doet. Of misschien heeft ze gewoon haar buik vol van alle media-aandacht.

Wat de reden ook is, haar afwezigheid in het debat voelt als een bewuste keuze. En in het oog van de storm is dat misschien wel de meest verstandige houding.

Algemeen

Bizar synchroon interview met tweelingzussen over fatale overval gaat viraal: ´Hoe is dit mogelijk?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De Australische tweelingzussen Bridgette en Paula Powers hebben internationale aandacht getrokken met een opmerkelijk televisieoptreden. Tijdens een interview op de zender 7News Queensland vertelden ze over een gewelddadige overval op hun moeder. Opmerkelijk was niet alleen het dramatische verhaal, maar vooral de manier waarop ze het vertelden: volledig synchroon, alsof ze één persoon waren die met twee stemmen sprak.

Moeder bedreigd tijdens gewapende carjacking

De aanleiding voor het interview was een schokkende gebeurtenis in Queensland, waar hun moeder Helen slachtoffer werd van een gewapende carjacking. Een verwarde man, onder het bloed, bedreigde haar met een vuurwapen en riep: “Ik schiet je neer.” Ondanks de dreiging bleef hun moeder kalm en probeerde zelfs contact te maken met de dader. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen door zich te verstoppen in het struikgewas achter een hek.

Eén verhaal, twee stemmen

Hoewel het verhaal van de overval veel indruk maakte, was het de presentatie ervan die voor de meeste verbazing zorgde. Gedurende het drie minuten durende interview spraken de zussen letterlijk tegelijk. Zinnen als “We dachten alleen maar: ‘Ik hoop dat hij niet schiet’” werden simultaan uitgesproken, met identieke intonatie en handgebaren. Het leek alsof ze één gedeeld bewustzijn hadden.

Geen bewuste choreografie

In een vervolginterview in het programma The Project legden de zussen uit dat hun synchroon spreken niet is ingestudeerd. Ze beseffen zelf niet precies hoe of waarom het gebeurt. “Het is niet gepland, het gebeurt gewoon,” verklaarden ze. De opmerkelijke timing tussen hen lijkt voor hen net zo vanzelfsprekend als ademen.

Wetenschappelijke verklaring voor synchroniciteit

Ontwikkelingspsychologe Coks Feenstra biedt een mogelijke verklaring. Volgens haar tonen hersenstudies aan dat eeneiige tweelingen vaak vrijwel identieke hersenstructuren en gedachtepatronen hebben. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat ze automatisch elkaars zinnen aanvullen en synchroon reageren. “Ze zijn geen klonen, maar hun manier van denken is in veel opzichten gelijk,” aldus Feenstra.

Online verbazing en bewondering

Het optreden van Bridgette en Paula heeft wereldwijd tot discussies geleid. Op sociale media noemen sommigen het fascinerend, anderen vinden het ronduit angstaanjagend. De bijzondere eenheid tussen de zussen roept vragen op over hoe ver de connectie tussen tweelingen kan gaan. Sommige kijkers spraken zelfs van telepathie, hoewel daar wetenschappelijk gezien nog geen bewijs voor is.

Diepere band dan gewone zussen

Wat het interview vooral duidelijk maakt, is hoe uniek de band tussen sommige tweelingen kan zijn. De manier waarop Bridgette en Paula zich als één eenheid presenteerden, gaf kijkers het gevoel naar een stereo-verhaal te luisteren. Hun mimiek, stemgebruik en gebaren waren zo gelijk dat het haast onnatuurlijk overkwam.

Meer dan een incident

Hoewel de aanleiding voor het interview ernstig was, heeft het optreden van de Powers-zussen een ander licht geworpen op de bijzondere dynamiek tussen eeneiige tweelingen. Hun verhaal laat zien dat de verbinding tussen hen verder reikt dan alleen een gedeeld uiterlijk. Voor velen was het een zeldzaam inkijkje in een unieke familieband die zich moeilijk laat verklaren, maar des te intrigerender is.

Lees verder