-

Algemeen

Collega en vriend gelooft rotsvast in onschuld Marco Borsato: ´Die vrouw was een stalkster´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Illusionist Hans Klok heeft zich uitgesproken over de beschuldigingen aan het adres van zanger Marco Borsato. Volgens Klok gelooft hij rotsvast in de onschuld van Marco en suggereert hij dat er sprake is van een persoonlijke vete. In een interview met weekblad Weekend laat Hans weten dat hij het vreemd vindt dat de muziek van Marco nauwelijks nog gedraaid wordt, terwijl er nog geen sprake is van een veroordeling.

Muziek in de ban zonder veroordeling

Hans vindt het onterecht dat Marco’s muziek zo goed als verbannen is van de radio en streamingdiensten. „Hij is nog niet eens veroordeeld,” stelt Hans. „Ik geloof in zijn onschuld.” Hij is van mening dat Marco vanaf het begin van de beschuldigingen publiekelijk had moeten reageren. „Zijn advocaten zeiden: ‘Zeg niks!’, maar die worden daar alleen maar rijk van. Als hij op dag één zijn kant van het verhaal had verteld, was de zaak misschien allang weggeëbd.”

Verdachte motieven van de moeder

In het interview werpt Hans ook een ander licht op de situatie. Hij stelt dat Nathalie, de moeder van het vermeende slachtoffer, mogelijk uit is op wraak. „Het is raar dat niemand kijkt naar het verhaal van de vrouw die de fanclub van Marco oprichtte,” zegt hij. Volgens Hans is er sprake geweest van ongewenste bemoeienis van haar kant. „Ik hoorde dat ze zó stalkerig werd dat Marco het contact heeft verminderd.”

Een actie uit wraak?

Hans vermoedt dat de beschuldigingen voortkomen uit gekrenkte gevoelens. „Toen Marco afstand nam, zou zij gedacht hebben: ‘Nou, dan pak ik je wel op een andere manier’.” Daarmee doelt hij op de mogelijke rechtszaak die daarop volgde. Hans benadrukt dat hij dit van anderen heeft gehoord, maar dat hij het idee van misbruik niet gelooft. „Ik spreek weleens mensen,” zegt hij. „En ik geloof niks van die beschuldigingen. Al zeggen anderen weer: ‘Hans, het is wél zo’. Feit blijft: het duurt allemaal veel te lang.”

Uitzonderlijke ontwikkeling

In december kwam er een opvallende wending in het verhaal. Een bron dicht bij Nathalie en haar dochter onthulde dat zij geen bezwaar hebben tegen het draaien van Marco’s muziek. „Als zijn fans daar behoefte aan hebben, moet hij dat vooral doen,” aldus de bron in Story. Het zou volgens hen losstaan van de juridische zaak en alles wat er verder speelt.

Spotify-blokkade opgeheven

Opmerkelijk is dat Nathalie eerder de muziek van Marco op Spotify had geblokkeerd. Dat is inmiddels niet langer het geval. Ze zou haar eerdere standpunt hebben bijgesteld en lijkt ruimte te laten voor verzoening of in ieder geval rust. Ook zou zij openstaan voor contact met Marco, mocht hij dat willen.

Telefoontje is welkom

Volgens dezelfde bron heeft Nathalie zelfs aangegeven dat Marco haar mag bellen. „Als hij die behoefte voelt, kan hij gewoon bellen. Haar telefoonnummer is niet veranderd.” Deze uitspraak wekt de indruk dat er ondanks alles nog enige bereidheid is tot een gesprek, of op zijn minst tot een vorm van wederzijds respect.

Een zaak vol twijfels en verdeeldheid

De zaak rondom Marco Borsato blijft de gemoederen bezighouden. Waar de één overtuigd is van schuld, gelooft de ander juist in zijn onschuld. Hans Klok schaart zich duidelijk bij die laatste groep. Met zijn uitgesproken steun aan Marco en de kritiek op diens advocaten, draagt hij bij aan de publieke discussie die voorlopig nog niet lijkt te zijn uitgewoed.

Algemeen

Bizar synchroon interview met tweelingzussen over fatale overval gaat viraal: ´Hoe is dit mogelijk?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De Australische tweelingzussen Bridgette en Paula Powers hebben internationale aandacht getrokken met een opmerkelijk televisieoptreden. Tijdens een interview op de zender 7News Queensland vertelden ze over een gewelddadige overval op hun moeder. Opmerkelijk was niet alleen het dramatische verhaal, maar vooral de manier waarop ze het vertelden: volledig synchroon, alsof ze één persoon waren die met twee stemmen sprak.

Moeder bedreigd tijdens gewapende carjacking

De aanleiding voor het interview was een schokkende gebeurtenis in Queensland, waar hun moeder Helen slachtoffer werd van een gewapende carjacking. Een verwarde man, onder het bloed, bedreigde haar met een vuurwapen en riep: “Ik schiet je neer.” Ondanks de dreiging bleef hun moeder kalm en probeerde zelfs contact te maken met de dader. Uiteindelijk wist ze te ontsnappen door zich te verstoppen in het struikgewas achter een hek.

Eén verhaal, twee stemmen

Hoewel het verhaal van de overval veel indruk maakte, was het de presentatie ervan die voor de meeste verbazing zorgde. Gedurende het drie minuten durende interview spraken de zussen letterlijk tegelijk. Zinnen als “We dachten alleen maar: ‘Ik hoop dat hij niet schiet’” werden simultaan uitgesproken, met identieke intonatie en handgebaren. Het leek alsof ze één gedeeld bewustzijn hadden.

Geen bewuste choreografie

In een vervolginterview in het programma The Project legden de zussen uit dat hun synchroon spreken niet is ingestudeerd. Ze beseffen zelf niet precies hoe of waarom het gebeurt. “Het is niet gepland, het gebeurt gewoon,” verklaarden ze. De opmerkelijke timing tussen hen lijkt voor hen net zo vanzelfsprekend als ademen.

Wetenschappelijke verklaring voor synchroniciteit

Ontwikkelingspsychologe Coks Feenstra biedt een mogelijke verklaring. Volgens haar tonen hersenstudies aan dat eeneiige tweelingen vaak vrijwel identieke hersenstructuren en gedachtepatronen hebben. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat ze automatisch elkaars zinnen aanvullen en synchroon reageren. “Ze zijn geen klonen, maar hun manier van denken is in veel opzichten gelijk,” aldus Feenstra.

Online verbazing en bewondering

Het optreden van Bridgette en Paula heeft wereldwijd tot discussies geleid. Op sociale media noemen sommigen het fascinerend, anderen vinden het ronduit angstaanjagend. De bijzondere eenheid tussen de zussen roept vragen op over hoe ver de connectie tussen tweelingen kan gaan. Sommige kijkers spraken zelfs van telepathie, hoewel daar wetenschappelijk gezien nog geen bewijs voor is.

Diepere band dan gewone zussen

Wat het interview vooral duidelijk maakt, is hoe uniek de band tussen sommige tweelingen kan zijn. De manier waarop Bridgette en Paula zich als één eenheid presenteerden, gaf kijkers het gevoel naar een stereo-verhaal te luisteren. Hun mimiek, stemgebruik en gebaren waren zo gelijk dat het haast onnatuurlijk overkwam.

Meer dan een incident

Hoewel de aanleiding voor het interview ernstig was, heeft het optreden van de Powers-zussen een ander licht geworpen op de bijzondere dynamiek tussen eeneiige tweelingen. Hun verhaal laat zien dat de verbinding tussen hen verder reikt dan alleen een gedeeld uiterlijk. Voor velen was het een zeldzaam inkijkje in een unieke familieband die zich moeilijk laat verklaren, maar des te intrigerender is.

Lees verder