Algemeen
Wie Is De Mol-kijkers gaan helemaal los en zeggen allemaal hetzelfde

Na negen weken vol spanning en mysterie is eindelijk onthuld wie de Mol van dit seizoen was: Stijn de Vries. Voor veel kijkers kwam dit niet als een verrassing, aangezien hij al weken als dé hoofdverdachte werd gezien. Toch is dat niet waar het meeste over gesproken wordt op social media.
In plaats van alleen de ontknoping te vieren, regent het klachten over storende factoren in de uitzending. Van een onhandige audiodescriptie tot de oorbellen van Bridget Maasland die de uitzending verstoorden – kijkers waren not amused.
Audiodescriptie zorgt voor ergernis
Dat Stijn de Mol was, hadden veel mensen al voorspeld. Verschillende nieuwswebsites hielden polls waarin hij veruit de meeste stemmen kreeg als verdachte. Maar in plaats van een zorgeloze finaleavond kregen veel kijkers te maken met een storende verrassing: een audiodescriptie die ongevraagd in beeld verscheen.
Op social media werd al snel duidelijk dat dit niet op alle televisies gebeurde, maar veel kijkers klaagden dat ze ineens een stem hoorden die alles beschreef wat er gebeurde op het scherm. Dit zorgde voor veel verwarring:
Ene Jesper: “Kan dit alsjeblieft uit!?”
Kijker Iris: “Heeft iedereen die audiobeschrijving of hebben wij iets verkeerd ingesteld op de tv?”
De verwarring en frustratie over de audiodescriptie was groot. Sommige kijkers probeerden via instellingen de optie uit te zetten, maar kregen dit niet voor elkaar. Anderen snapten niet waarom de finale op deze manier werd uitgezonden zonder duidelijke uitleg.
Bridget Maasland en haar oorbellen: storende bijzaak
Alsof de audiodescriptie nog niet genoeg was, was er nóg iets dat kijkers tot het uiterste frustreerde: de oorbellen van Bridget Maasland. Tijdens de uitzending klonken constant tikkende geluiden, iets waar veel kijkers zich aan ergerden.
Op social media regende het reacties:
“Hoe kun je nou in de finale van zo’n beetje het populairste programma van het land zo’n slecht geluid hebben? Bridgets oorbellen tikken keihard tegen de microfoon.”
Ook andere kijkers storen zich eraan:
“Goed werk weer van de regie. Bridget met haar oorbellen tegen de microfoon, zucht. Dat check je toch???”
Het geluid was volgens velen niet om aan te horen, en er wordt met verbazing gereageerd dat niemand in de regie heeft ingegrepen om dit probleem op te lossen.
De ontknoping: Stijn is de Mol, Roos wint
Ondanks alle afleidingen draaide de avond natuurlijk om de onthulling van de Mol. Na een zenuwslopende ontknoping werd bekendgemaakt: Stijn de Vries is de Mol.
Het spel werd uiteindelijk gewonnen door Roos, die als enige volledig doorhad dat Stijn de saboteur was. Zij ging naar huis met een bedrag van 8.055 euro. De enige finalist die met lege handen vertrok was Maaike Martens, maar zij sprak achteraf over een fantastische ervaring.
Een finale met gemengde reacties
Hoewel de ontknoping niet tegenviel, is het duidelijk dat veel kijkers geïrriteerd waren door technische problemen. Zowel de onverwachte audiodescriptie als de storende geluiden van Bridgets oorbellen haalden veel mensen uit de spanning van de finale.
Staat die audioscriptie bij iedereen aan? Erg vervelend #widm
— Jesper Beumer (@JesperBeumer) March 8, 2025
Hopelijk leert de productie van deze fouten, zodat de volgende finale vlekkeloos verloopt. Maar voor nu? Stijn is ontmaskerd, Roos is de winnaar en de kijkers… die klagen nog even verder op social media.
heeft iedereen die audio beschrijving of hebben wij wat verkeerd ingesteld in de tv 😩??? #widm #wieisdemol
— Iris (@Irisvsvdh) March 8, 2025
Goed weer van de regie. Bridget met haar oorbellen tegen de microfoon … zucht
Dat check je toch???#widm #wieisdemol
— Anders Lundgren (@TotallyAnders) March 8, 2025

Algemeen
Vreselijk nieuws uit Olst: Peutertje (2) met loopfietsje geschept door auto

Verdrietige gebeurtenis in Olst: peuter betrokken bij ernstig 0ngeval
In het Overijsselse dorp Olst heeft zich dinsdagavond een intens verdrietige situatie voorgedaan. Een kind van twee jaar oud is daar betrokken geraakt bij een ernstig verkeersincident. Ondanks de snelle inzet van de hulpd!ensten kon er geen redding meer baten. Het tragische voorval heeft diepe indruk gemaakt op de gemeenschap.
0ngeval aan de Boskamp
Het incident vond plaats rond 19.00 uur aan de Boskamp, een rustige straat in het dorp dat tussen Zwolle en Deventer ligt. Volgens de eerste meldingen kwam het kindje op een ongelukkig moment in aanraking met een passerende auto. De precieze toedracht wordt momenteel nog onderzocht.
Op beelden die kort na het incident zijn gemaakt, is te zien dat er een klein loopfietsje op de weg ligt, op de plek waar het gebeurde. Het speeltuigje, symbool van onschuld, maakt diepe indruk op zowel omwonenden als de hulpverleners ter plaatse.
Hulpd!ensten massaal aanwezig
Direct na het 0ngeval kwamen meerdere amb*lances, een tra*mahelikopter en p0litie-eenheden ter plaatse. Medewerkers van de hulpd!ensten hebben alles in het werk gesteld om het kind te helpen. Er is ter plekke langdurig gereanimeerd. Helaas heeft alle inspanning niet mogen baten.
De p0litie laat weten intens mee te leven met de familie van het jonge kind. “Onze gedachten zijn bij de nabestaanden,” laat een woordvoerder via sociale media weten. Er is slachtofferhulp beschikbaar gesteld voor familieleden, getuigen en andere betrokkenen.
Onderzoek en aanhouding
De bestuurder van de betrokken auto is, conform de gebruikelijke procedure bij ernstige verkeers0ngevallen, aangehouden voor verhoor. Dit betekent niet automatisch dat er sprake is van schuld, maar is bedoeld om het onderzoek zorgvuldig te kunnen uitvoeren.
Specialisten van de verkeers0ngevallendienst van de p0litie doen momenteel onderzoek naar de exacte omstandigheden. Hierbij wordt gekeken naar de snelheid, zichtbaarheid, verkeerssituatie en de positie van het kind op het moment van de aanrijding.
Buurt in shock
In de wijk is met ontzetting gereageerd op het tragische nieuws. “Dit raakt ons allemaal,” zegt een buurtbewoner aangeslagen. “Je ziet dat loopfietsje liggen en dan weet je: dit is het ergste wat een gezin kan overkomen.” Veel mensen in de buurt steken hun steunbetuigingen niet onder stoelen of banken. Sommigen leggen bloemen neer, anderen steken kaarsjes aan.
Op sociale media stromen de reacties binnen. Mensen uit het hele land spreken hun medeleven uit met de familie. “Geen woorden voor,” schrijft iemand. “Wat een onvoorstelbaar verlies.”
Een gemeenschap in r0uw
Het kleine dorp Olst is diep geraakt door deze tragische gebeurtenis. In een plaats waar mensen elkaar kennen, komt het verlies van een jong kind keihard aan. Scholen, opvangcentra en buurtorganisaties hebben aangegeven dat er extra ondersteuning zal worden aangeboden aan gezinnen en kinderen die vragen of zorgen hebben naar aanleiding van het incident.
Respect en terughoudendheid
Vanwege de gevoeligheid van de situatie doet de p0litie een dringende oproep aan mensen om terughoudend te zijn met het delen van beelden of speculaties over het 0ngeval. Het respecteren van de privacy van het gezin staat op dit moment voorop.
Woorden schieten tekort
Er zijn momenten waarop woorden tekortschieten, en dit is er zonder twijfel één van. Een jong leven, vol toekomst en mogelijkheden, is veel te vroeg tot stilstand gekomen. Voor de ouders, familieleden en iedereen die het gezin kent, breekt een tijd van r0uw, verwerking en ongeloof aan.
Wij wensen de nabestaanden en iedereen die door dit verlies is geraakt heel veel sterkte, liefde en kracht toe.
Aan de Boskamp in Olst heeft rond 19.00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een minderjarig kind. Hulpverleners hebben het kindje nog geprobeerd te reanimeren maar hulp mocht helaas niet meer baten. ^AC
— Politie Overijssel (@POL_Overijssel) July 24, 2025