Algemeen
Wie Is De Mol-kijkers gaan helemaal los en zeggen allemaal hetzelfde

Na negen weken vol spanning en mysterie is eindelijk onthuld wie de Mol van dit seizoen was: Stijn de Vries. Voor veel kijkers kwam dit niet als een verrassing, aangezien hij al weken als dé hoofdverdachte werd gezien. Toch is dat niet waar het meeste over gesproken wordt op social media.
In plaats van alleen de ontknoping te vieren, regent het klachten over storende factoren in de uitzending. Van een onhandige audiodescriptie tot de oorbellen van Bridget Maasland die de uitzending verstoorden – kijkers waren not amused.
Audiodescriptie zorgt voor ergernis
Dat Stijn de Mol was, hadden veel mensen al voorspeld. Verschillende nieuwswebsites hielden polls waarin hij veruit de meeste stemmen kreeg als verdachte. Maar in plaats van een zorgeloze finaleavond kregen veel kijkers te maken met een storende verrassing: een audiodescriptie die ongevraagd in beeld verscheen.
Op social media werd al snel duidelijk dat dit niet op alle televisies gebeurde, maar veel kijkers klaagden dat ze ineens een stem hoorden die alles beschreef wat er gebeurde op het scherm. Dit zorgde voor veel verwarring:
Ene Jesper: “Kan dit alsjeblieft uit!?”
Kijker Iris: “Heeft iedereen die audiobeschrijving of hebben wij iets verkeerd ingesteld op de tv?”
De verwarring en frustratie over de audiodescriptie was groot. Sommige kijkers probeerden via instellingen de optie uit te zetten, maar kregen dit niet voor elkaar. Anderen snapten niet waarom de finale op deze manier werd uitgezonden zonder duidelijke uitleg.
Bridget Maasland en haar oorbellen: storende bijzaak
Alsof de audiodescriptie nog niet genoeg was, was er nóg iets dat kijkers tot het uiterste frustreerde: de oorbellen van Bridget Maasland. Tijdens de uitzending klonken constant tikkende geluiden, iets waar veel kijkers zich aan ergerden.
Op social media regende het reacties:
“Hoe kun je nou in de finale van zo’n beetje het populairste programma van het land zo’n slecht geluid hebben? Bridgets oorbellen tikken keihard tegen de microfoon.”
Ook andere kijkers storen zich eraan:
“Goed werk weer van de regie. Bridget met haar oorbellen tegen de microfoon, zucht. Dat check je toch???”
Het geluid was volgens velen niet om aan te horen, en er wordt met verbazing gereageerd dat niemand in de regie heeft ingegrepen om dit probleem op te lossen.
De ontknoping: Stijn is de Mol, Roos wint
Ondanks alle afleidingen draaide de avond natuurlijk om de onthulling van de Mol. Na een zenuwslopende ontknoping werd bekendgemaakt: Stijn de Vries is de Mol.
Het spel werd uiteindelijk gewonnen door Roos, die als enige volledig doorhad dat Stijn de saboteur was. Zij ging naar huis met een bedrag van 8.055 euro. De enige finalist die met lege handen vertrok was Maaike Martens, maar zij sprak achteraf over een fantastische ervaring.
Een finale met gemengde reacties
Hoewel de ontknoping niet tegenviel, is het duidelijk dat veel kijkers geïrriteerd waren door technische problemen. Zowel de onverwachte audiodescriptie als de storende geluiden van Bridgets oorbellen haalden veel mensen uit de spanning van de finale.
Staat die audioscriptie bij iedereen aan? Erg vervelend #widm
— Jesper Beumer (@JesperBeumer) March 8, 2025
Hopelijk leert de productie van deze fouten, zodat de volgende finale vlekkeloos verloopt. Maar voor nu? Stijn is ontmaskerd, Roos is de winnaar en de kijkers… die klagen nog even verder op social media.
heeft iedereen die audio beschrijving of hebben wij wat verkeerd ingesteld in de tv
??? #widm #wieisdemol
— Iris (@Irisvsvdh) March 8, 2025
Goed weer van de regie. Bridget met haar oorbellen tegen de microfoon … zucht
Dat check je toch???#widm #wieisdemol
— Anders Lundgren (@TotallyAnders) March 8, 2025

Algemeen
Verbijstering om PostNL-bezorger die tijdens hitte waterfles niet mag bijvullen: ´Zijn mensen écht zo?´

Op een dag waarop het kwik ruim boven de dertig graden uitstijgt, verwachten de meeste mensen wat extra medeleven voor degenen die buiten moeten werken. PostNL-bezorger Bran is zo iemand: hij fietst of rijdt van deur tot deur, met alleen zijn bezwete uniform en een lege waterfles als metgezel. Maar in plaats van een helpende hand of wat sympathie, kreeg hij iets heel anders toen hij één simpel verzoek deed: “Mag ik mijn fles even bijvullen?” Het antwoord? Een hard ‘nee’ en een dichtslaande deur.
Onbegrip in een tijd van extreem weer
Het voorval vond plaats tijdens een snikhete zomerdag, waarin de temperaturen het asfalt deden smelten en mensen massaal de schaduw opzochten. Bran, die als bezorger van PostNL meerdere uren per dag onderweg is, besloot tijdens zijn ronde aan te bellen bij een huis in de hoop even zijn waterfles te mogen bijvullen. Hij kreeg echter geen glimlach of vriendelijk gebaar, maar een ijzige afwijzing. “Geen water hier,” en klik, de deur ging dicht.
Sociale media reageren massaal op het incident
Toen het verhaal van Bran werd gedeeld op sociale media, barstte er een storm van reacties los. Velen spraken hun verontwaardiging uit. “Wat is er mis met mensen?” en “Je laat toch niemand uitdrogen in deze hitte?” waren veelgehoorde reacties. Vooral het feit dat het ging om een elementair verzoek – schoon drinkwater – stak veel mensen. Bran kreeg in elk geval online de steun die hij aan de deur had moeten krijgen.
Mensen delen eigen ervaringen en tips
Onder de reacties bevonden zich ook verhalen van andere Nederlanders die het wél goed voor hebben met bezorgers. “Ik zet standaard een koelbox buiten met flesjes water voor de bezorgers van PostNL, DHL en andere diensten,” schreef iemand. Een ander vertelde dat zij altijd even vraagt of de bezorger iets nodig heeft. “Een beetje vriendelijkheid kost niets, maar kan voor iemand anders een wereld van verschil maken.”
Een glas water als teken van menselijkheid
De discussie reikt verder dan alleen dit incident. Het roept bredere vragen op over hoe we omgaan met mensen die dagelijks hard werken voor onze diensten. Bezorgers, vuilnismannen, straatvegers en anderen die niet vanuit een gekoeld kantoor werken, verdienen extra aandacht tijdens extreme weersomstandigheden. Een flesje water aanbieden of een vriendelijk woord geven, kan hun dag maken.
Humor als copingmechanisme, maar soms ongepast
Hoewel het merendeel van de reacties ondersteunend was, doken er ook grapjes op. Eén persoon stelde voor om in plaats van water een ijsje aan te bieden. “Wil je me soms vergiftigen?” luidde de grap als reactie daarop. Het is humor met een knipoog, maar het illustreert ook hoe sommige mensen de ernst van de situatie bagatelliseren. In een tijd waarin hittegolven steeds frequenter voorkomen, is er weinig plaats voor ongepaste humor als het om basale hulp gaat.
PostNL reageert: ‘Medewerkers verdienen steun’
In een korte reactie liet PostNL weten dat het belangrijk is dat bezorgers zich ondersteund voelen. “Onze medewerkers werken hard, ook onder zware omstandigheden. Wij hopen dat klanten begrip tonen en waar mogelijk kleine hulp bieden,” aldus de woordvoerder. Hoewel het bedrijf zijn personeel voorziet van middelen, kan een beetje extra hulp van bewoners het verschil maken op een warme dag.
Kleine moeite, groot gebaar
Het verhaal van Bran is geen op zichzelf staand incident, maar een spiegel van hoe we omgaan met elkaar in een steeds hardere maatschappij. Terwijl we allemaal puffen onder de hitte, vergeten we soms dat de persoon aan de deur ook iemand is met dorst, vermoeidheid en menselijke behoeften. Een simpel gebaar zoals het bijvullen van een fles water kost niets, maar betekent alles. Laten we dat de volgende keer niet vergeten.