-

Algemeen

Linda de Mol weigert presentatie The Voice om bizarre reden: ´Meent ze dat echt?´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Linda de Mol (60) heeft laten weten geen interesse te hebben in de presentatie van The Voice of Holland. Nu Martijn Krabbé (56) om gezondheidsredenen niet terugkeert, wordt er volop gespeculeerd over zijn opvolging. Linda vindt zichzelf echter te oud voor deze klus en pleit voor een jong en fris team.

Geen kans voor Linda

Het zou opvallend zijn geweest als Linda de presentatie van The Voice op zich had genomen. Het programma werd namelijk mede van de buis gehaald na het grensoverschrijdende gedrag van haar partner Jeroen Rietbergen. Dat zij nu de show zou leiden, zou bij veel kijkers waarschijnlijk voor opgetrokken wenkbrauwen zorgen. Zelf is ze echter resoluut: dit is niets voor haar. In een interview met RTL Boulevard laat ze weten dat hier absoluut geen sprake van is.

Wie wordt de nieuwe host?

Hoewel de exacte invulling van het nieuwe seizoen nog niet vastligt, lijkt het vrijwel zeker dat Chantal Janzen terugkeert als presentatrice. Martijn Krabbé zal wegens zijn gezondheid niet van de partij zijn, wat betekent dat er een nieuwe co-host moet komen.

Namen als Carlo Boszhard en Jamai Loman worden genoemd, maar Carlo doet alsof hij niet geïnteresseerd is en schaart zich achter Jamai. De vraag blijft dus open: wie zal naast Chantal op het podium staan?

Linda’s duidelijke antwoord

Linda heeft er geen enkele behoefte aan om de show te presenteren. “Nee, dat zie ik mezelf niet doen. Dat vind ik meer iets voor jongere mensen,” vertelt ze aan RTL Boulevard. Ze geeft aan dat het lastig wordt om een goede vervanger voor Martijn te vinden, aangezien hij lange tijd het gezicht van The Voice was.

“Zo’n fantastische presentator en zo op z’n plek daar. Dus dat wordt nog best ingewikkeld om een goede vervanger voor hem te hebben,” zegt Linda. “Het is juist leuk als ze dat met een heel nieuw, fris team gaan doen.”

Een ongemakkelijke samenwerking

Naast het leeftijdsargument is er nog een reden waarom Linda waarschijnlijk nooit bij The Voice zou aanschuiven: haar moeizame relatie met Chantal Janzen. De twee presentatrices zijn geen vriendinnen, zeker niet nadat Chantal programma’s overnam die Linda had achtergelaten bij RTL.

Linda sprak zich in het verleden uit over die situatie en liet weten dat zij zelf nooit een dergelijke beslissing zou hebben genomen. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had,” zei ze destijds.

Verjonging voor The Voice

Met Linda uit de race blijft de vraag wie de rol van Martijn zal overnemen. De roep om verjonging lijkt groot, en zowel fans als televisiekenners zijn benieuwd wie er op de stoel van de nieuwe co-host zal belanden. Eén ding is zeker: Linda de Mol zal het niet zijn.

Algemeen

Boerderij van Dorst per direct van de buis gehaald: ”Dit kan niet”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Raven van Dorst gooit het roer om: Boerderij van Dorst stopt, nieuw programma in de maak

Na meerdere seizoenen vol verrassende gesprekken en openhartige ontmoetingen met bekende Nederlanders komt er een einde aan het veelbesproken tv-programma Boerderij van Dorst. Presentator Raven van Dorst, het gezicht én de ziel van de show, kiest voor een nieuwe weg. In plaats van een volgend seizoen van de inmiddels iconische talkshow op het platteland, lanceert Raven binnenkort een geheel nieuw programma met een ander uitgangspunt – en een nieuwe naam.

Maar wat ligt er precies aan de beslissing ten grondslag? En wat kunnen kijkers verwachten van deze frisse koerswijziging?


Geen BN’ers meer op het erf: het format verandert volledig

Waar Boerderij van Dorst draaide om diepgaande gesprekken met bekende Nederlanders, kiest Raven nu bewust voor een ander geluid. In het nieuwe programma – dat de titel Parles voor de Zwijnen krijgt – staan niet langer beroemdheden centraal, maar juist de mensen die doorgaans níet op televisie te zien zijn.

Volgens omroep BNNVARA wordt het “een vrolijk zomerprogramma, waarin Raven van Dorst het op de boerderij over een andere boeg gooit en de BN’ers inruilt voor mensen voor wie het podium vaak verder weg lijkt.” Een duidelijke stap in de richting van meer diversiteit en authenticiteit, met aandacht voor verhalen die zelden de mainstream media halen.

De locatie blijft overigens hetzelfde. De zogenoemde ‘boerderij’ blijkt in werkelijkheid een gemeentelijk pand in Apeldoorn te zijn, dat door de gemeente wordt ingezet als cultureel centrum. Daarmee behoudt de show zijn sfeervolle setting, maar krijgt het inhoudelijk een nieuwe laag.


Afscheid van een populair format

De beslissing om te stoppen met Boerderij van Dorst komt voor velen als een verrassing. Het programma genoot in de afgelopen jaren grote populariteit. De intieme sfeer, de rauwe randjes en Ravens uitgesproken persoonlijkheid maakten het tot een onderscheidende titel binnen het televisielandschap. De gesprekken met onder anderen Tim Hofman, Hedy d’Ancona en S10 wisten een breed publiek te raken.

Toch voelt het voor Raven nu als het juiste moment om verder te kijken. “Het is mooi geweest,” klinkt het tussen de regels. Met Parles voor de Zwijnen wil Raven de horizon verbreden – zowel inhoudelijk als persoonlijk. Niet meer terugblikken op het verleden van BN’ers, maar vooruitkijken met mensen die doorgaans geen camera op zich gericht krijgen.


Mogelijke aanleiding: ophef over ‘kijkersbedrog’

Hoewel BNNVARA het besluit presenteert als een natuurlijke evolutie van het programma, klinkt er in de media een andere mogelijke aanleiding door. Zo dook eerder dit jaar kritiek op over de echtheid van bepaalde scènes in de show. In het bijzonder bracht zangeres Ellen ten Damme onbedoeld een discussie op gang.

Volgens Ten Damme zou het programma op sommige momenten een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. Zo werd er in een aflevering gesuggereerd dat zij zelf stond te koken voor haar gastvrouw, terwijl dit in werkelijkheid door een cateringbedrijf was verzorgd. “Kijkers denken dat ik daar stond te hakken en te roeren, maar ik heb geen pan aangeraakt,” aldus Ten Damme.


Kritiek van media en columnisten

De uitspraken van Ten Damme bleven niet onopgemerkt. Onder meer tv-recensent Angela de Jong uitte stevige kritiek in haar column. Volgens haar ondermijnt dit soort voorbeelden het vertrouwen van de kijker. “Als je presenteert dat alles puur en echt is, maar het blijkt deels in scène gezet, dan brokkelt dat geloofwaardigheid af,” stelde ze.

Ook kijkcijferexpert Tina Nijkamp gaf haar mening. Zij vermoedt dat Raven zelf ook genoeg heeft van de kritische blikken. “Raven is iemand die alles op eigen voorwaarden doet. Ik denk dat ze geen zin meer had in het commentaar en daarom koos voor een ander format,” zei Nijkamp in een reactie.

Hoewel BNNVARA geen direct verband legt tussen de kritiek en het stoppen van Boerderij van Dorst, blijft het onderwerp in de lucht hangen als mogelijke katalysator.


Een frisse wind, maar in vertrouwde setting

Wat wel overeind blijft, is de sfeer van de boerderij zelf. De kenmerkende setting – rustiek, landelijk en een tikje alternatief – blijft behouden in Parles voor de Zwijnen. De boerderij, gelegen in de gemeente Apeldoorn, krijgt zo een nieuwe betekenis. Van decor voor BN’er-interviews, naar podium voor onbekende verhalen.

Het idee van een culturele ontmoetingsplek waar ruimte is voor nieuwe stemmen en perspectieven past goed bij Raven van Dorst. Als iemand die altijd buiten de lijntjes kleurde, lijkt dit concept haar op het lijf geschreven.


Wat kunnen kijkers verwachten van Parles voor de Zwijnen?

Hoewel de titel voor velen nog wat mysterieus klinkt, schept BNNVARA alvast wat verwachtingen. Parles voor de Zwijnen belooft een luchtiger programma te worden, met ruimte voor humor, verrassende gesprekken en menselijke diepgang. De insteek is minder groots, maar mogelijk juist intiemer. Geen roem, geen façade – maar echte verhalen van gewone mensen.

Of dit nieuwe format net zo’n snaar weet te raken als Boerderij van Dorst, zal de toekomst moeten uitwijzen. De keuze om bekende gezichten in te ruilen voor onbekenden is gedurfd, maar past volledig in Ravens evolutie als presentator en verhalenverteller.

Raven van Dorst


Samenvattend: een nieuw hoofdstuk voor Raven van Dorst

  • Boerderij van Dorst stopt definitief na meerdere succesvolle seizoenen.

  • Raven van Dorst kiest voor een nieuwe koers met het programma Parles voor de Zwijnen.

  • Het nieuwe format richt zich niet meer op BN’ers, maar op onbekende mensen met bijzondere verhalen.

  • De locatie – een boerderij in Apeldoorn – blijft behouden als decor.

  • Kritiek op vermeend ‘kijkersbedrog’ en publieke reacties daarop spelen mogelijk een rol in het besluit.

  • BNNVARA belooft een vrolijk zomerprogramma met menselijke diepgang en vernieuwde energie.


Van BN’ers naar gewone mensen: een natuurlijke groei

Wat ooit begon als een alternatief praatprogramma met bekende gasten, ontwikkelt zich nu tot iets nieuws: een plek waar de ‘onzichtbare’ Nederlander gehoord mag worden. Raven van Dorst lijkt daarmee opnieuw de vinger aan de pols van de tijd te leggen – met een format dat misschien wel beter past dan ooit.

De boerderij blijft, de sfeer blijft, maar de verhalen krijgen een andere toon. En daarin schuilt wellicht de grootste kracht van deze nieuwe stap.

Lees verder