Algemeen
Lichaam aangetroffen in Kralingse Plas, waar eerder spullen van vermiste Marjolein (38) werden gevonden

In de Kralingse Plas in Rotterdam is maandagochtend een licha*m gevonden, meldt de p0litie. Het is nog niet bekend of het om de 38-jarige Marjolein gaat, die sinds donderdag wordt verm*st. In dezelfde omgeving werd de afgelopen dagen naar haar gezocht. Spullen van de vrouw werden eerder in het Kralingse Bos aangetroffen.
Het Veteranen Search Team (VST) heeft zondag gezocht in de wijken rond de Gordelweg. Tientallen leden doorzochten de straten op sporen. Ook in het Kralingse Bos werd zondagavond al gezocht. Maandagochtend werd de zoekt0cht daar voortgezet, waarbij in de Kralingse Plas met duikers werd gezocht.
Nieuwe beelden De p0litie publiceerde zondagmiddag nieuwe beelden van Marjolein, die een donkergroene jas draagt. De beelden zijn gemaakt op de Soetendaalsekade in Rotterdam, niet ver van het Kralingse Bos. Op de beelden is te zien hoe ze in de richting van de Gordelweg loopt.
Eerder deelde de p0litie foto’s van de vrouw. Marjolein heeft een witte huidskleur, blond haar en een slank postuur. Ze droeg op het moment van haar verdwi*ning een donkergroene jas. Ze werd voor het laatst gezien op donderdagmiddag om 14.14 uur aan de Soetendaalsekade in Rotterdam. De p0litie heeft inwoners van de wijk Hillegersberg gevraagd om beelden van hun deurbelcamera te controleren op een spoor van de verm*ste vrouw.

Algemeen
Nicolette van Dam zwaar belachelijk gemaakt: ‘Dagenlang plezier om een fles rosé’

Nicolette van Dam zorgde de afgelopen week voor flink wat ophef op sociale media. Dagenlang kondigde zij aan dat er ‘groot nieuws’ op komst was. De verwachtingen liepen hoog op, maar de onthulling zorgde uiteindelijk vooral voor verbazing en spot. Wat bleek? Samen met haar man Bas Smit lanceerde ze een nieuwe fles roséwijn, genaamd Bisous.
Hysterie rond een wijnlancering
Op Instagram deelden Nicolette en Bas beelden van de uitbundige lancering. “Wat een lancering!” schreven ze trots. Volgens hen brak de introductie van de wijn alle records en was de ontvangst ongekend positief. Met veel bombarie werden filmpjes gedeeld waarin de rosé werd aangeprezen alsof het om een revolutionaire uitvinding ging.
Een turnpakje en quizvragen
Columniste Stéphanie Hoogenberk keek met stijgende verbazing naar de beelden. In haar column in NRC beschrijft ze hoe het lanceringsfeest verliep. “Er was een zanger in een turnpakje ingehuurd die iedereen aan het dansen moest krijgen. Er werd zelfs een quiz georganiseerd waarin gasten moesten raden wie van het stel thuis de broek aanheeft.” Volgens Stéphanie dacht het voltallige publiek dat dat Nicolette was – en dat zorgde voor een hoop gelach.
Over the top show
De volgende dag volgde een uitgebreide compilatie van het evenement. “Vrouwen in matrozenpakjes, diverse volkszangers, de ouders en schoonouders van Nicolette, en overal hapjes, drankjes en geproost met rosé.” Volgens Stéphanie leek het alsof er een nationaal jubileum werd gevierd, terwijl het in feite slechts om een nieuwe wijn ging.
Alles is een feestje
Hoogenberk uit in haar column al langer verbazing over het socialmedia-leven van Nicolette en Bas. “Ze maken werkelijk overal een feestje van,” schrijft ze. “Geen gebeurtenis is te klein voor een groots moment op Instagram. Soms vraag ik me af of ik ook zo’n persoon had kunnen worden, als ik in een ander gezin was opgegroeid.”
Taal vol superlatieven
Wat Stéphanie vooral opvalt, is het overdadige taalgebruik in de posts van het stel. “Woorden als ‘lekker genieten’, ‘kanjers!’, ‘waanzinnig’ en ‘niet normaal dit!’ vliegen je om de oren. Alles wordt opgeblazen tot een absoluut hoogtepunt, zelfs een fles wijn.” Ze vraagt zich hardop af of deze manier van leven iets is wat aangeleerd of aangeboren is.
Zakelijke invloed
Ondanks de lichte spot erkent Stéphanie ook dat het stel handig inspeelt op marketing. Nicolette en Bas weten met hun uitbundige stijl veel aandacht te trekken – ook al leidt dat niet altijd tot bewondering. “Ze weten dondersgoed hoe ze iets moeten verkopen. Maar of alles dan ook ‘groot nieuws’ is, daar kun je je vraagtekens bij zetten.”
Een feest om de fles, niet de inhoud
De kritiek lijkt vooral te draaien om de opgeklopte verwachtingen. Want hoewel een eigen roséwijn op de markt brengen best een prestatie mag zijn, viel de onthulling bij veel mensen tegen door de overdreven aankondiging. Voor sommigen blijft het vooral een les in: minder aankondigen, meer verrassen.