Algemeen
Kees Stevens van de Bevers ernstig ziek: ´Parasiet´

Kees Stevens, bekend uit de realityserie De Bevers, heeft de afgelopen tijd flink geworsteld met zijn gezondheid. Vorige maand werd hij onwel aan boord van een vliegtuig en moest zelfs aan het infuus. Ook vlak voor de grote show in Ahoy ging het opnieuw mis. Nu geeft Kees een update over zijn situatie en vertelt hij hoe hij omgaat met de onzekerheid rondom zijn klachten.
Problemen tijdens de Vlucht
Kees Stevens kreeg te maken met een voedselvergiftiging tijdens een tien uur durende vlucht. “Ik werd zo ziek dat ik zelfs aan het infuus moest,” deelde Kees eerder via Instagram. Dit was extra moeilijk voor hem, aangezien hij een angst heeft voor naalden. Het incident bleef niet zonder gevolgen: kort daarna werd hij opnieuw onwel en moest hij de eerste hulp bezoeken.
Onderzoek naar Oorzaken
Ondanks de vele scans blijft de oorzaak van zijn klachten onduidelijk. “Ik heb alle belangrijke scans gehad en er is gelukkig niks ernstigs gevonden,” vertelt Kees aan Shownieuws. “Maar dat maakt het ook lastig, want je weet niet wat er wél aan de hand is.”
Om meer duidelijkheid te krijgen, laat Kees nu bloedonderzoek doen. Hij vermoedt dat een parasiet of bacterie de oorzaak kan zijn, mede omdat hij recent in Thailand en Amerika is geweest. “Ik voel me niet zo lekker, maar dat gaat gewoon goedkomen,” zegt Kees met optimisme.
Afscheid van Oma Miep
Naast zijn eigen gezondheidsproblemen had Kees recent te maken met een persoonlijk verlies: het overlijden van zijn geliefde Oma Miep. Zij worstelde al een tijd met longkanker en een val twee jaar geleden verslechterde haar situatie aanzienlijk. Voor Kees is het een verdrietige periode, maar hij probeert kracht te vinden in mooie herinneringen.
Een Tijd van Rust
Hoewel Kees en zijn partner John de Bever een cruise hadden gepland, hebben ze die reis voorlopig uitgesteld. “Gezondheid gaat voor alles,” benadrukt Kees. Fans van De Bevers kunnen hem blijven volgen, want de serie De Bevers Verleggen Grenzen is iedere donderdagavond te zien op RTL 5.
Met een positieve instelling werkt Kees aan zijn herstel en hoopt hij snel weer op volle kracht door te kunnen gaan.
Dit bericht op Instagram bekijken

Algemeen
Verbijstering om PostNL-bezorger die tijdens hitte waterfles niet mag bijvullen: ´Zijn mensen écht zo?´

Op een dag waarop het kwik ruim boven de dertig graden uitstijgt, verwachten de meeste mensen wat extra medeleven voor degenen die buiten moeten werken. PostNL-bezorger Bran is zo iemand: hij fietst of rijdt van deur tot deur, met alleen zijn bezwete uniform en een lege waterfles als metgezel. Maar in plaats van een helpende hand of wat sympathie, kreeg hij iets heel anders toen hij één simpel verzoek deed: “Mag ik mijn fles even bijvullen?” Het antwoord? Een hard ‘nee’ en een dichtslaande deur.
Onbegrip in een tijd van extreem weer
Het voorval vond plaats tijdens een snikhete zomerdag, waarin de temperaturen het asfalt deden smelten en mensen massaal de schaduw opzochten. Bran, die als bezorger van PostNL meerdere uren per dag onderweg is, besloot tijdens zijn ronde aan te bellen bij een huis in de hoop even zijn waterfles te mogen bijvullen. Hij kreeg echter geen glimlach of vriendelijk gebaar, maar een ijzige afwijzing. “Geen water hier,” en klik, de deur ging dicht.
Sociale media reageren massaal op het incident
Toen het verhaal van Bran werd gedeeld op sociale media, barstte er een storm van reacties los. Velen spraken hun verontwaardiging uit. “Wat is er mis met mensen?” en “Je laat toch niemand uitdrogen in deze hitte?” waren veelgehoorde reacties. Vooral het feit dat het ging om een elementair verzoek – schoon drinkwater – stak veel mensen. Bran kreeg in elk geval online de steun die hij aan de deur had moeten krijgen.
Mensen delen eigen ervaringen en tips
Onder de reacties bevonden zich ook verhalen van andere Nederlanders die het wél goed voor hebben met bezorgers. “Ik zet standaard een koelbox buiten met flesjes water voor de bezorgers van PostNL, DHL en andere diensten,” schreef iemand. Een ander vertelde dat zij altijd even vraagt of de bezorger iets nodig heeft. “Een beetje vriendelijkheid kost niets, maar kan voor iemand anders een wereld van verschil maken.”
Een glas water als teken van menselijkheid
De discussie reikt verder dan alleen dit incident. Het roept bredere vragen op over hoe we omgaan met mensen die dagelijks hard werken voor onze diensten. Bezorgers, vuilnismannen, straatvegers en anderen die niet vanuit een gekoeld kantoor werken, verdienen extra aandacht tijdens extreme weersomstandigheden. Een flesje water aanbieden of een vriendelijk woord geven, kan hun dag maken.
Humor als copingmechanisme, maar soms ongepast
Hoewel het merendeel van de reacties ondersteunend was, doken er ook grapjes op. Eén persoon stelde voor om in plaats van water een ijsje aan te bieden. “Wil je me soms vergiftigen?” luidde de grap als reactie daarop. Het is humor met een knipoog, maar het illustreert ook hoe sommige mensen de ernst van de situatie bagatelliseren. In een tijd waarin hittegolven steeds frequenter voorkomen, is er weinig plaats voor ongepaste humor als het om basale hulp gaat.
PostNL reageert: ‘Medewerkers verdienen steun’
In een korte reactie liet PostNL weten dat het belangrijk is dat bezorgers zich ondersteund voelen. “Onze medewerkers werken hard, ook onder zware omstandigheden. Wij hopen dat klanten begrip tonen en waar mogelijk kleine hulp bieden,” aldus de woordvoerder. Hoewel het bedrijf zijn personeel voorziet van middelen, kan een beetje extra hulp van bewoners het verschil maken op een warme dag.
Kleine moeite, groot gebaar
Het verhaal van Bran is geen op zichzelf staand incident, maar een spiegel van hoe we omgaan met elkaar in een steeds hardere maatschappij. Terwijl we allemaal puffen onder de hitte, vergeten we soms dat de persoon aan de deur ook iemand is met dorst, vermoeidheid en menselijke behoeften. Een simpel gebaar zoals het bijvullen van een fles water kost niets, maar betekent alles. Laten we dat de volgende keer niet vergeten.
@brantijssen Rude…. #postnl #fyp #voorjou #rude ♬ Hit Me – Megan Hilty & Christopher Sieber & Jennifer Simard