-

Algemeen

Monique Smit slaat keihard terug naar de moedermaffia: ´Proost op de moekes!´

Monique Smit, bekend als zangeres en presentatrice, heeft op Instagram haar frustratie geuit over kritiek die ze krijgt van andere moeders. Momenteel is ze op Bonaire voor werk, maar haar reis heeft geleid tot enkele negatieve reacties. In haar Stories neemt Monique het op tegen wat zij de ‘moedermaffia’ noemt.

Kritiek van Volgers

Volgens Monique komt de kritiek vaak van moeders die vinden dat ze niet naar het buitenland zou moeten gaan zonder haar kinderen. “Nu mag ik voor een worktrip naar het buitenland, wat natuurlijk helemaal fantastisch is,” deelt ze op Instagram, “en dan krijg je áltijd reacties zoals: ‘Moet je niet bij je kinderen zijn?’ of ‘Mis je je kinderen niet?’” Ze merkt dat er vaak een dubbele standaard is als het gaat om werkgerelateerde reizen.

Balans Tussen Werk en Moederschap

Monique benadrukt dat ze haar kinderen natuurlijk mist, maar dat werk ook belangrijk is. “Mag ik soms ook dit soort prachtige eilanden bezoeken? Ja, ik vind van wel.” Ze merkt op dat mannen vaker zonder commentaar dergelijke reizen kunnen maken, terwijl er van vrouwen wordt verwacht dat ze thuisblijven. “Het lijkt wel alsof een vrouw thuis moet blijven en voor de kinderen moet zorgen, terwijl mannen makkelijk naar het buitenland kunnen,” zegt Monique.

Oudere Stereotypen

Monique noemt de reacties een ‘dingetje van vroeger’ en vindt dat deze ouderwetse rolpatronen niet meer van deze tijd zijn. “Ik heb het idee dat mannen altijd makkelijker dingen mogen, want het is een man,” voegt ze toe. Ze benadrukt dat deze verouderde verwachtingen nog steeds bestaan, vooral als het gaat om moederschap.

Begrip voor Vriendinnenuitjes

Monique ziet bij haar vriendinnen juist het tegenovergestelde en moedigt hen aan om tijd voor zichzelf te nemen. “Mijn vriendinnen, mijn zus, en zelfs mijn buren gaan elk jaar met vriendinnen weg. Dat moet je elkaar gunnen,” vertelt ze. Ze begrijpt niet waarom vrouwen vaak negatief worden benaderd wanneer zij even weggaan, terwijl mannen zonder problemen een weekendje weg kunnen.

Verwijzing naar Dubbele Standaard

Met een vleugje frustratie vraagt Monique zich af waarom mannen vaker weg kunnen zonder oordeel. “Waarom mogen die mannen dan altijd wel naar een voetbalwedstrijd in het buitenland, en vrouwen niet?” vraagt ze zich af. Ze benadrukt dat haar reis niet eens een vakantie is, maar werk.

Werkreizen Zijn Geen Vakantie

Monique wijst erop dat deze reis geen vriendinnenuitje is, maar een werktrip. Ondanks dat het een prachtige locatie is, blijft ze professioneel en benadrukt ze dat werk ook een prioriteit is. “Ik ga niet eens met vriendinnen weg, ik ga voor werk,” legt ze uit. Ze maakt duidelijk dat ze haar carrière net zo belangrijk vindt als haar gezin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

Oproep tot Meer Begrip

Monique hoopt dat haar volgers en andere moeders wat meer begrip kunnen tonen voor vrouwen die werk en moederschap combineren. Ze benadrukt dat tijd weg van het gezin niet betekent dat ze haar rol als moeder minder serieus neemt. Haar oproep op Instagram laat zien dat ze vindt dat vrouwen net zo goed de vrijheid moeten hebben om hun carrière na te streven, zonder voortdurend beoordeeld te worden.

Algemeen

John bekent wat er écht gebeurd achter de schermen van realityserie De Bevers en fans haken nu massaal af

De eerste aflevering van De Bevers Verleggen Grenzen nam de kijkers mee achter de schermen van de voorbereidingen voor de langverwachte première van De Bevers Dichtbij. Terwijl het hele team zich richtte op het creëren van een onvergetelijke avond, liep John de Bever tegen een onverwacht probleem aan.

Première in Uden

De première vond plaats in Uden, waar 680 fans zich hadden verzameld voor een avond vol muziek en entertainment. John de Bever beschreef de show als “ouderwetse gezelligheid, een echt avondje uit”.

Zijn partner en manager, Kees Stevens, had elke detail tot in de puntjes geregeld. Van de rode loper tot een zaal vol bekende Nederlanders, alles was in gereedheid gebracht voor de avond van hun dromen.

Technische Paniek

Met zijn stem opgewarmd en outfits zorgvuldig uitgekozen, bereidde John zich voor op de soundcheck. Maar toen gebeurde het onverwachte: zijn oortjes weigerden dienst.

“Ik hoor mijn geluid helemaal verkeerd!” riep een gestresste John vanaf het podium. Voor de perfectionistische artiest, die volledig vertrouwt op zijn oortjes tijdens het zingen, was dit een flinke tegenvaller.

Technicus Roy dacht aanvankelijk dat het probleem snel opgelost zou zijn, maar al snel bleek dat een van Johns op maat gemaakte oortjes kapot was. Ondanks de geruststelling van Roy bleef de spanning voelbaar, want zonder de juiste oortjes zou het optreden niet kunnen doorgaan.

Show Must Go On

Met de klok die verder tikte en het publiek zich al in de zaal verzamelde, kwam Roy met een tijdelijke oplossing: een paar “noodoortjes”. John stapte uiteindelijk het podium op, gekleed in zijn mooiste outfit en gewapend met de vervangende oortjes. Gelukkig verliep het optreden uiteindelijk zoals gepland: spectaculair, en het publiek genoot van een geweldige avond. De show was een succes, en John de Bever en zijn team bewezen dat zelfs met technische tegenslagen, de show niet gestopt wordt.

Lees verder